EL CAMINO - RUTA PORTUGHEZA

1-12 septembrie 2016

Mai multe detalii

Invitatie la o intalnire cu Italia spirituala si culturala

30 septembrie - 9 octombrie 2016

Mai multe detalii

Sarmizegetusa

Va propunem o excursie initiatica la Sarmizegetusa, pentru a ne reconecta la stramosii nostri, dar si la intreaga natura, exact atunci cand “cerurile sunt deschise”, in perioada de la solstitiul de vara si pana la sarbatoarea de Sanziene.

Calatorie in Muntii Banatului

Va invitam la o calatorie in care natura ne dezvaluie frumusetea pura a locurilor de vis din Muntii Banatului!

Program de reintinerire a corpului prin hrana vie

Un stil de viata sanatos si echilibrat!

Ia o pauza din viata cotidiana si lasa-te invaluit de energia pura a Romaniei. Este o experienta unica care iti ofera sansa de a te conecta la ritmul natural al mediului inconjurator. O echipa de experti vor fi alaturi de tine pentru a realiza o transformare atat pe plan fizic, cat si energetic.

Mai multe detalii

Calatorie in inima Apusenilor

Avem placerea de-a va invita la o intalnire exceptionala cu aventura, in inima Muntilor Apuseni!

Servicii

In dorinta de a realiza o transformare majora in dezoltarea personala,
Centrul de Educatie si Dezvoltare prin Autocunoastere vine in sprijinul dumneavoastra cu urmatoarele servicii

EL CAMINO - RUTA PORTUGHEZA 24 august - 4 septembrie 2017

LISABONA-FATIMA-PORTO-SANTIAGO DI COMPOSTELA
El Camino di Compostela reprezinta o calatorie epica, un pelerinaj pe care il fac de secole, inca de la inceputul crestinismului, milioane de oameni, venind pe urmele Apostolului Iacob, cel care a crestinat aceasta parte a Vestului Europei, cu ajutorul direct al Fecioarei Maria. Pentru fiecare pelegrin, acest drum este o experienta de viata unica, profund transformatoare, asa cum o arata miile de testimoniale, cartile si filmele facute pe acest subiect.

Pelegrinii strabat sute de km, pe mai multe rute, sosind din toate colturile lumii, cu varste, cultura si pregatire profesionala extrem de variate, celebritati sau oameni simpli, toti simt o chemare sufleteasca extrem de puternica de a se regasii pe sine intr-un drum initiatic, pana la cripta Sfantului Iacob.

El Camino di Compostela reprezinta primul drum cultural european si a fost trecut in parimoniul UNESCO.

Exista mai multe rute consacrate pentru acest pelerinaj, in functie de locul plecarii, destinatia finala fiind in frumoasa regiune a Galiciei, din Nord-Vestul Spaniei, la Santiago di Compostela, acolo unde se afla o mare catedrala ridicata spre cinstirea Apostolului Iacob, care aude si implineste rugaciunile pelegrinilor. Cele mai importante rute, facute pe jos sau in bicicleta, pentru care se obtine si certificatul de pelerin, sunt ruta franceza, cu plecare din Muntii Pirinei, ruta de Nord, urmarind coasta de Nord a Spaniei, ruta de Argint, care pleaca din Andalusia-Sudul Spaniei, ruta primitiva sau cea originala, care traverseaza muntii inalti ai Asturiei si ruta portugheza, care porneste traditional din orasul Porto.

El Camino ne ajuta sa traim plenar sentimentul de libertate, de reconectare la natura si frumusetea pura a vietii, la traditii, valori spirituale inalte, accesand o stare de pace si bucurie sufleteasca, intr-o uimitoare conexiune umana greu de imaginat in alte conditii, dar si redescoperirea unei puteri interioare uimitoare, indiferent de provocarile intampinate pe parcursul acestui drum, in care se petrec multe sicronicitati prin care Universul ne vorbeste si ne oglindeste, raspunsuri la intrebari profunde.

Scoicile Saint-Jacques reprezinta simbolul acestui pelerinaj, fiind regasite ca semne oriunde pe drum, pentru a nu ratacii calea, dar sunt si un semn distinctiv al pelegrinilor care le poarta.
Denumirea populara a Caii Lactee este si aceea de El Camino di Santiago, deoarece, conform unei legende medievale, aceasta  s-ar fi format din praful ridicat la cer, provenit de la pelegrinii care se indreptau spre Santiago di Compostela, care in traducere libera inseamna camp de stele.

 

Itinerariul pe scurt
Ruta Portugheza, 24 august - 4 septembrie 2017
 

Ziua 1, Bucuresti – Lisabona, transferul de la aeroport, ca sa ne cazam intr-un hotel de 4*;

Ziua 2, Lisabona – turul orasului impreuna cu un ghid local, vizitam principalele monumente si locuri turistice reprezentative, iar dupa-amiaza ne deplasam cu autocarul pe Costa del Sol, oprindu-ne in faimoasele statiuni Cascai, Eldoril si spectaculoasa Cabo da Roca, iar in final ajungem sa vizitam frumosul Palazzo Reale Sintra. Seara, la intoarecerea in Lisabona (100 km), putem opta sa mergem la un spectacol de fado, unde se poate servi si cina. Ramanem cazati in acelasi hotel de 4*(HB);

Ziua 3, Lisabona – Obidos – Nazare’Fatima (185 km)
Dimineata, plecam cu un microbus la Fatima, unul dintre locurile sacre ale aparitiei Fecioarei Maria in lume,  oprindu-ne pe drum ca sa vizitam Obidos, un frumos oras medieval asezat pe dealuri, avand o perspectiva uimitoare, apoi Nazare’, un orasel traditional de pescari, asezat pe coasta Atlanticului. Dupa-amiaza, vom vizita doua manastiri deosebite, Alcobaca si Bathala, iar spre seara ajungem in Fatima, unde suntem asteptati cu cina. Ne cazam intr-o pensiune de 3*(HB).

Ziua 4, Fatima – Porto (200 km), dupa Sfanta Liturghie de dimineata, plecam cu masina noastra spre un oras romantic, port la oceanul Atlantic, pe care il vizitam alaturi de un ghid local, oprindu-ne in cartierul Ribeira, aflat in patrimoniul UNESCO, la biserica Sfantului Francisc si ne vom bucura de un asfintit de soare de neuitat, inainte de cina.
Ne cazam intr-un hotel de 4* (HB).

Ziua 5-9, Tui - Santiago di Compostela, 110 de km parcursi pe jos de catre fiecare dintre noi, in ritmul personal de pelegrini, avand doar un mic rucsac in spate (bagajele mari vor ajunge cu mini-autocarul nostru direct la Compostela, la hotelul de 4* in care vom fi cazati, incepand cu seara zilei de 9 septembrie)  

Ziua 10, Santiago di Compostela - Finisterre’, insotiti de un ghid local vizitam aceste orase sacre, incarcate de o inalta spiritualitate, inca de pe vremea Apostolului Iacob, avand profunde semnificatii istorice si culturale.
Suntem cazati intr-un hotel de 4*(B&B).

Ziua 11, Santiago di Compostela – Madrid, dupa impresionanta ceremonie religioasa, din timpul Sfintei Liturghii, plecam dupa-amiaza cu trenul la Madrid, unde ajungem seara, la ora 20.30.
Suntem cazati intr-un hotel de 4*(B&B).

Ziua 12, Madrid – Bucuresti, o zi dedicata unui oras plin de farmec si culoare, incarcat de o istorie bogata si cultura impresionanta, cu care vom incerca sa ne familiarizam alaturi de un ghid local. Vom face turul orasului, oprindu-ne sa vizitam locurile emblematice ale acestuia, marile piete, muzee, bulevarde, pana seara la ora 22.50, cand vom zbura la Bucuresti.
Ajungem acasa la ora 3.30, pe 5 septembrie.


DESFASURATORUL PROGRAMULUI, 24 august-4 septembrie 2017
LISABONA-FATIMA-PORTO-TUI- SANTIAGO DI COMPOSTELA-FINISTERRE’-MADRID


Ziua 1- joi, 24 august, ne intalnim la ora 18.00 la aeroportul Otopeni si zburam din Bucuresti cu o cursa Blu Air la ora 19.30, la Lisabona, unde ajungem la ora 22.15; 
Ne cazam la un hotel dragut de 4*;Ziua 2- vineri, vizitam Lisabona, un oras care are o poezie si o muzica aparte, ce merita sa fie descoperite. Impreuna cu un ghid local, facem turul orasului si vizitam principalele bulevarde, monumente si locuri turistice reprezentative, cartierul medieval Alfama, pastrat de pe vremea maurilor, catedrala Sfantului Anton, cartierul Belem cu Turnul sau, un simbol al orasului, Manastirea Jeronimos, cartierul Baixa, care reflecta spiritul iluminismului, muzeul Faiantei, parcuri cu privelisti magnifice, terase cu restaurante, pitoresc amplasate la varsarea fluviului Tejo in Atlantic.

Dupa-amiaza ne deplasam cu autocarul, oprindu-ne in faimoasele statiuni Cascai, Eldoril si spectaculoasa Cabo da Roca, pentru ca in final sa ajungem sa vizitam spectaculosul Palazzo Reale Sintra, considerat ca fiind unul dintre cele mai frumoase 14 castele din lume.

Seara, la intoarecerea in Lisabona (100 km), putem opta sa mergem la un spectacol de fado, unde se poate servi si cina. 
Ramanem cazati in acelasi hotel de 4*(HB); 

 

Ziua 3- sambata, plecam de dimineata cu un microbus la Fatima, unul dintre locurile sacre ale aparitiei Fecioarei Maria in lume, ideal pentru vindecare si aliniere la valorile inalte, spirituale. Vom afla multe lucruri despre istoria acestui loc, de la un ghid local.

Pe drum ne oprim ca sa vizitam Obidos, un frumos oras medieval asezat pe dealuri, avand un impresionant castel medieval cu o perspectiva uimitoare. Apoi ajungem in Nazare’, un orasel traditional de pescari, asezat pe coasta Atlanticului unde putem servi pranzul.
Dupa-amiaza, vizitam doua manastiri deosebite, Alcobaca si Bathala, iar spre seara ajungem in Fatima, unde suntem asteptati cu cina. Ne cazam intr-o pensiune de 3*(HB). 

 

Ziua 4- duminica, dimineata participam la Sfanta Liturghie tinuta in catedrala acestui spatiu sacru.

Dupa-amiaza plecam spre Porto pentru un asfintit de soare memorabil si turul acestui oras romantic, alaturi de un ghid local. Ne oprim si in cartierul Ribeira, aflat in patrimoniul UNESCO sau la biserica Sfantului Francisc
Ne cazam intr-un hotel de 4* (HB);

Ziua 5/6/7/8- foarte de dimineata plecam cu microbuzul pana in oraselul Tui, de unde vom merge pe jos, avand doar un rucsac mic, ultimii aproximativ 110 km, pana la Santiago di Compostela, de unde vom obtine certificatul de pelegrini. 
Autocarul nostru va face transferul bagajelor mari la hotelul din Compostela, unde avem camere rezervate incepand cu seara zilei de vineri, 9 septembrie, intr-un hotel de 4*.
In acest rastimp, de 5 zile, fiecare este liber sa doarma si sa mearga in ritmul sau propriu de pelegrin, fara rezervari prealabile, conectati doar la adevarul personal profund;

Ziua 9- vineri,  ajungem pe seara in Santiago di Compostela
Prima oprire o vom face chiar la Catedrala Sfantului Apostol Iacob, pentru a multumii felului in care am fost calauziti, indrumati si protejati pe acest drum, dar si in viata noastra. Cu totii vom traii un sentiment FANTASTIC.   Ne cazam intr-un hotel dragut de 4* (B&B);

Ziua 10- sambata, dupa ce facem turul orasului Santiago di Compostela, impreuna cu un ghid local, dupa-amiaza plecam cu autocarul sa vizitam Finisterre’, pentru un alt asfintit memorabil pe coasta Atlanticului, chiar in locul de unde a plecat Christofor Columb spre America. 

Pentru pelegrini este cu adevarat locul terminus, de aici se considera ca pornesc cu totii spre o noua viata.
Seara, ne intoarcem in Santiago, la acelasi hotel de 4* (B&B);

Ziua 11- duminica, participam la Sfanta Liturghie din marea catedrala  a Sfantului Apostol Iacob, o ceremonie religioasa cu totul deosebita, unica in felul ei, in care vom primi binecuvantarile Apostolului Iacob si ale Sfintei Fecioare Maria del Pilar.

Dupa-amiaza, plecam cu trenul spre Madrid, unde ajungem seara, la 20.30.
Ne cazam la un hotel de 4* (B&B)

Ziua 12- luni, o zi dedicata descoperirii unui oras plin de farmec si culoare, Madridul. Impreuna cu un ghid local vom face turul orasului si ne vom opri sa vizitam acele obiective turistice emblematice.

Seara, zburam spre tara, cu o cursa Blu Air, de pe aeroprtul Barajas,  la ora 22.50 si ajungem la Bucuresti  marti, 5 septembrie, la ora 3.30.


Pret: 
1280 euro/persoana in camera dubla, pentru un grup de min. 15 persoane si supliment de 300 euro pentru camera single.


Preturile includ:

-Cazare in hoteluri de 4*, 5 nopti bed&breakfast (B&B) si 3 nopti demipensiune (HB);

-Transport local cu autocar cu aer conditionat, conform programului, taxele si parcarile locale, trenul de la Compostela la Madrid;

-Ghid local pentru Lisabona, Fatima, Porto, Santiago di Compostela, Finisterre si Madrid, alaturi de un insotitor de grup.  

Servicii NEINCLUSE ce se adauga la pretul pelerinajului:

-Biletul de avion Bucuresti-Lisabona si Madrid-Bucuresti, cu Blue air (aprox. 350 euro).
Pretul poate suferi modificari, in functie de momentul achizitionarii biletului de avion.

-Cazarile celor 4 nopti in pensiunile de pe Camino, intre Tui si Santiago di Compostela (aprox.40-80 euro)

-Asigurare de calatorie si asigurare STORNO

-Mesele neincluse in program, cheltuielile personale, tips–uri pentru ghid si sofer

-Intrarile la obiectivele turistice + optionale (aprox. 50-70 eur)  

                                      

Pentru INSCRIERE sunt necesare:

-Pasaport valabil minim 6 luni de la data returului in tara;

-Copie xerox pasaport;

-Avans de minim de 50% pentru inscriere, pana la 15.05.2017

-Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale.

-Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru Portugalia si Spania.  

 

IMPORTANT: Este esential sa purtam imbracaminte in straturi, comoda, sportiva, usoara, din materiale tehnice, care sa nu mentina transpiratia, sa fie practica si decenta in timpul vizitelor in spatiile religioase (pantaloni lungi, bluze cu maneca sau esarfe care sa acopere decolteurile si mainile).
Incaltamintea trebuie sa fie foarte comoda, de preferat incaltaminte sportiva profesionala, usoara, din materiale prin care piciorul sa poata respira.
Poate fi practica o pelerina/jacheta de ploaie usoara, pentru ploile neasteptate.
De asemenea, palarie si ochelari de soare, crema de protectie solara, pentru zilele senine si calduroase.
Rucsacul mic de calatorie nu trebuie sa aiba o greutate mai mare de 7-10% din greutatea corporala.
Foarte important este caietul-jurnal de calatorie

Evenimente

Calatorii

 • Calatorii in spatii sacre, invaluite in mister

  ​Calatoriile reprezinta experiente unice. Pe langa geografia si istoria locurilor vizitate, o calatorie poate ​deveni initiatica, deoarece ne conecteaza la ​spatii​ cu o energia speciala​,​care poate declansa ​oricand ​un proces de vindecare sau constientizare ​la nivel ​profund. Locurile sacre reprezinta puncte cheie in care conexiunea cu energiile subtile se face intr-un mod mult mai puternic ​ si evident​.

 • Expeditii pline de aventura

  Calatoriile ne bucura sufletul pentru ca le asociem cu vacantele, cu o forma de relaxare, chiar si atunci cand sunt construite pe principiul de odihna activa.
  ​Expedit​iile ne ​ofera​ posibilitatea sa iesim din viata cotidiana​ si​ sa intram intr-o stare de regenerare a organismului​ prin miscare sanatoasa si antrenarea tuturor simturilor​, sa ne gasim din nou echilibrul natural​, in contact firesc cu toate elementele naturii​. Exploreaza prin uimitoare drumetii rezervatii naturale si adevarate monumente ale naturii, ramase neatinse inca de civilizatie!

 • Intoarcere in timp si rasfat la vechi conace boieresti

  ​Calatoriile pot fi si minunate oportunitati de-a ne intoarce in timp si spatii care au pastrat nealterata amprenta unei vieti pline de armonie, in care omul si natura se respectau. A descoperii Romania autentica, vizitand orase medievale remarcabil restaurate, a fi oaspetele unor frumoase conace romanesti, cu un stil arhitectural perfect conservat si care sustin traditiile locului, atat prin obiceiuri cat si prin retete culinare savuroase, pregatite din ingrediente organice locale, inseamna sa-ti oferi un adevarat rasfat, un lung moment de relaxare pentru trup si suflet.

 • Vacanta Detox & Spa in Romania

  Vino sa te redescoperi in locuri in care roadele pamantului au gu​st​.
  Reinventeaza-te si profita de 9 zile de reintinerire, detoxifiere si tonifiere intr-o locatie reconfortanta si relaxanta!
  De ce sa alegi detoxifierea intr-o clinica, atunci cand poti sa te regasesti in mijlocul naturii, servind ​doar ​produse proaspete si savuroase, cultivate organic chiar in gradinile pensiunilor in care esti invitat sa petreci o vacanta de sanatate?
  Programele de regenerare in Romania, organizate de CEDA, va ofera posibilitatea de a va recapata sanatatea fizica si spirituala in timp ce va petreceti vacanta in vechile sate pitoresti ale Romaniei, participand in acelasi timp la drumetii si activitati incitante.

Terapeuti & Traineri Fa cunostinta cu echipa

Toti trainerii

Newsletter

Fii la curent cu noutatile!