Calatorie in Muntii Buzaului, la vestigiile rupestre, 18-20 octombrie 2019


Sunteti invitati la o calatorie initiatica in locuri de putere, aflate in unii centri energetici ai Romaniei!
Veniti sa descoperim vestigiile rupestre din Muntii Buzaului, constructia de megaliti, un spatiu unic, care demonstreaza locuirea acestor locuri din timpuri stravechi, un adevarat panteon natural si spiritual, numit si “Athosul roman de la curbura Buzaului”, cu izvoare arheologice si scrieri necunoscute, inca din paleolitic, un spatiu al multor mistere!

In aceste zile vizitam asa-numitul triunghi al vestigiilor rupestre buzoiene, aflat intre comunele Alunis, Nucu si Ruginoasa.
Muntii Buzaului constituie o zona energetica deosebita a Romaniei, pe cat de frumoasa, pe atat de putin cunoscuta. Vestigiile rupestre buzoiene sunt lacasuri precrestine si crestine, sapate in stanca, din timpul ascetilor geto-daci care, mai apoi, au fost transformate in schituri monahale. Existenta lor confirma o locuire continua a acestui teritoriu inca din epoca neolitica. Vechimea lor demonstreaza si conserva practici spirituale adanc inradacinate in populatia acestor locuri. Asezarile rupestre buzoiene reprezinta un fenomen istoric, social si spiritual unicat, fiind marturii ale unui trecut indepartat. Crestinismul popular primar arata ca au fost inglobate in el si unele “supravietuiri pagane”.  

Acest spatiu pe care va propunem sa-l cunoasteti este binecuvantat, fapt dovedit de catre numeroasele pesteri, care in istoria timpului au devenit altare de rugaciune, cu mult inaintea bisericilor sapate in piatra. Este o buna ocazie de a intelege felul in care sihastrii s-au infratit cu piatra si natura in rugaciune.

Plecam vineri din Bucuresti si profitam de 2 zile si jumatate cu drumetii in munti, de dificultate medie, pe alocuri mai sustinuta:
- ne intalnim la ora 12.30 a.m. si plecam spre Buzau, respectiv comuna Bozioru, unde ne cazam la o pensiune asezata chiar  intr-o padure. Pe drum, ne oprim la Vulcanii noroiosi, locul in care pamantul parca ne "vorbeste"
- sambata dimineata, dupa micul dejun, ne intalnim cu ghidul nostru, bibliotecar si un om care cunoaste bine istoria si legendele locurilor, familia lui fiind de multe generatii pe aceste pamanturi; plecam intr-o drumetie initiatica, la pesterile lui losif si Dionisie Torcatorul. iar cei mai bine antrenati ar putea sa mai urce pana la Agatoane sau Scaunele lui Negru Voda ... apoi ne intoarcem la pensiune pt. cina si povestiri in jurul unui foc de tabara, cu un ritual stravechi de purificare si regenerare; 
- duminica, prima noastra oprire este la faimosii Trovanti gigant, un loc realmente magic, cu o scenografie naturala "construita" pe geometrie sacra, un loc exceptional, unde vom face o meditatie de incarcare si acordaj energetic atat la energiile telurice speciale, cat si la cele cosmice, urmand ca pana seara sa ajungem in Bucuresti. 

Cu siguranta este o calatorie transformatoare, atat in plan fizic, cat si psihomental, fiecare participant avand ocazia sa-si linisteasca gandurile si sa-si antreneze toate grupele musculare, spatiul acestui triunghi energetic ajutand la conectarea cu ​planurile subtile ale unei constiinte extinse. 

Se recomanda incaltaminte si imbracaminte f. comoda, sportiva, cu rucsac pt. drumetii, in care sa se tina pachetelul de pranz, 2 sticlute de 500 ml. apa, un tricou suplimentar cu uscare rapida, o sapca si o mica agenda pt. notite si "insight-uri" valoroase.
In bagaj sa existe vesta si jacheta de munte, eventual si o pelerina.

Pretul acestei calatorii este de 780 lei (loc in camera dubla); supliment de 150 lei (camera single), pentru un grup de minim 10 persoane.

Aceasta  calatorie include:

  • Cazarea pentru doua nopti intr-o pensiune 3 margarete (singura din zona noastra de interes), 
  • Mesele: 2 cine si 2 mic dejun, iar pranzul de sambata sau chiar duminica, poate fi sub forma de picnic usor, dimineata fiecare isi poate prepara sandwich-urile care il inspira, fiind recomandat sa avem aduse la pachet si batoane energizante pt. cei care considera ca le este necesar, pentru a fi lejeri in timpul drumetiilor,
  • Prezenta unui ghid special pentru drumetiile in Muntii Buzaului,
  • Insotitor de grup pe tot parcursul calatoriei, meditatii si ceremonii

Calatoria nu include:

  • Bauturile din timpul meselor, care pot fi aduse de acasa,
  • Transportul, dar se pot grupa mai multe persoane in masini personale

CONTACT: C.E.D.A - Centrul de Educatie si Dezvoltare prin Autocunoastere 

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 
Telefon: 0722232810

Pin It