Calatoria noastra este un arc in timp, de la miracolele infaptuite de catre sfinti si mari artisti, cu sute de ani in urma, pana la recentele miracole pe care fiecare dintre noi are puterea sa le acceseze, odata ce si-a dat voie ca alchimia sufletului sa se declanseze. 

Calatoria ne conduce de la Venetia, unde il intalnim pe Apostolul Marcu, la Sfantul Anton din Padova si Apostolul Luca, apoi la Sfantul Francisc din Assisi, la Sfanta Rita, la Loretto, unde se afla casa Sfintei Fecioare Maria, adusa de la Nazaret, la Monte Sant Angelo, unde se afla sanctuarul Arhanghelului Mihail si la Sfantul Nicolae, aflat in catedrala din Bari. Continuam sa vizitam Matera si Alberobello, orasele capodopera din sudul Italiei, aflate in patrimoniul UNESCO, apoi il intalnim pe Sfantul  Padre Pio la San Giovanni Rotondo, unde se afla catedrala in care el a slujit si este ingropat, dar si Pietrelcina, acolo unde s-a nascut, peripluul nostru spiritual incheindu-se unde altundeva, decat la Roma si Vatican. 


ITINERARIUL PE SCURT

Ziua 1 - vineri, 6 noiembrie 
Ne intalnim la aeroportul Henri Coanda la ora 5.00, de unde cu un zbor WIZZ AIR ajungem la Treviso, in jurul orei 7.00. Calatoria noastra continua in autocar spre Venetia, unde vizitam Piazza San Marco si impresionanta catedrala bizantina, apoi catedrala Sfantului Zaharia si biserica Sfintei Lucia.  Dupa-amiaza ajungem la Padova, unde vizitam Basilica Sfantului Anton de Padova, uimitoarea Capella degli Scroveni, Biserica Sfanta Giustina si Prato della Valle.
Cazare la hotel de 3*
Ziua 2 - sambata, 7 noiembrie
Ne continuam drumul de ~300 km catre Chiusi de La Verna, un minunat orasel din regiunea toscana, unde se afla un impresionant sanctuar franciscan, pe care il vizitam. Apoi ne deplasam spre Assisi (~100 km.)
Cazare la hotel de 3* (HB).
Ziua 3 - duminica, 8 noiembrie
O zi intreaga dedicata orasului  Assisi, unde vom vizita Basilica di San Francesco si cripta cu marmantul Sfantului Francisc, Basilica di Santa Chiara, Piazza del Municipio, Domul di San Rufino, Casa copilariei Sfantului Francisc, iar dupa-amiaza tarziu, vom putea face o plimbare in padurea Sfantului Francisc de Assisi.
Optional, se mai pot face si alte excursii in imprejurimi.
Cazare la hotel de 3*(HB).
Ziua 4 - luni, 9 noiembrie
Incepem ziua indreptandu-ne spre Cascia (80 km), unde vizitam Basilica di Santa Rita, Sfanta miracolelor imposibile, iar apoi mergem la Loreto (150 km), unde se afla Basilica della Santa Casa, care adaposteste o parte din Casa Fecioarei Maria, adusa din Nazaret, cel mai important sanctuar inchinat Sfintei Fecioare.
Cazare la hotel de 3*(HB).
Ziua 5 - marti, 10 noiembrie
Continuam in autocar drumul spre San Giovanni Rotondo (300 km), locul unde a trait si a predicat Sfantul Padre Pio. 
Cazare la hotel de 3* si cina(HB). 
Ziua 6 - miercuri, 11 noiembrie
Astazi continuam pelerinajul nostru, in autocar, spre Monte Sant Angelo (25 km), unde vizitam Sanctuarul Arhanghelului Mihail, iar dupa-amiaza ajungem in Bari (150 km), un oras frumos, care asteapta sa fie descoperit, unde vom vizita si Biserica Sfantului Nicolae, in care se afla chiar moastele Sfantului.
Cazare la un hotel de 3*(HB).
Ziua 7 - joi, 12 noiembrie
Vizitam doua orase emblematice, bijuterii ale sudului Italiei, intrate in patrimoniul UNESCO, Alberobello si Matera (capitala culturala europeana).
Cazare la hotel de 3*(HB).
Ziua 8 - vineri, 13 noiembrie
Dimineata plecam spre Roma (250 km), cu oprire in Pietrelcina(200 km), localitatea in care s-a nascut Padre Pio si unde vizitam casa parinteasca. La intrarea in Roma ne oprim sa vizitam Biserica Sfantului Apostol Pavel si Abatia Le Tre Fontane, turul orasului, privind in asfintit Coloseumul si Forumul Roman.
Cazare la hotel de 3*(HB).
Ziua 9 - sambata, 14 noiembrie
O zi dedicata orasului celor 7 coline, Roma, unde vizitam muzeele Vaticanului cu celebra Cappella Sistina, Basilica San Pietro si grotele Vaticanului, apoi Catedrala San Giovanni in Laterano, Biserica Santa Maria Maggiore, Biserica Sfintilor Cosma si Damian, Biserica Santa Croce in Gerusaleme, Biserica Sfintilor XII Apostoli, Biserica Sfantul Alexie-Omul lui Dumnezeu, Biserica San Pietro in Vincoli, un tur al orasului. 
Cazare la hotel de 3*(HB).
Ziua 10 – duminica, 15 noiembrie
Dimineata, dupa micul dejun, mergem la Vatican, unde are loc Sfanta Liturghie in Piazza San Pietro si asistam la Angelus del Papa pentru a primi binecuvantarea, iar dupa-amiaza ne plimbam prin Piazza di Spania, Fontana di Trevi, Pantheonul, Piazza Navona. Optional, putem vizita Villa Borghese.

Seara la ora 20.55 este plecarea spre tara, din aeroportul Roma Ciampino, ajungem la Bucuresti la 23.55.

Optional, pentru cei care doresc, se poate prelungi calatoria cu o zi libera sau doua.


DESFASURATORUL PROGRAMULUI
 

Ziua 1                           

Ne intalnim la aeroportul Henri Coanda la ora 5.00, de unde, cu un zbor Wiss air ajungem la Treviso, ora 7.25

Profitam din plin de acesta zi, astfel ca prima parte o dedicam unei scurte vizite la Venetia, oras aflat sub binecuvantarea Apostolului Marcu, al carui patron spiritual este. Ne plimbam in Piata San Marco si vizitam frumoasa catedrala San Marco, reprezentand poate, cea mai frumoasa compozitie bizantina, dar si o alta catedrala reprezentativa, cea a Sfantului Zaharia, aflata in apropiere, unde se afla moastele tatalui Sfantului Ioan Botezatorul si cele ale Sfantului Athanasie cel Mare, sau Biserica Sfanta Lucia, cu moastele Sfintei si ale Sfantului Prooroc Ieremia. Vom servi pranzul intr-unul dintre restaurantele aflate pe canalele Venetiei. Dupa-amiaza, calatorim cu autocarul de la Venetia spre Padova, orasul in care se afla una dintre primele universitati din lume, Galileo Galilei, minunate gradini si opere de arta, oras aflat sub patronajul Apostolului Luca, ale carui moaste se gasesc in biserica Sfanta Giustina. Prima noastra oprire va fi la Basilica Sfantului Anton de Padova, remarcabila constructie in stil bizantin, asemanatoare celei de la biserica Sfantului Mormant, adapostind sculpturi in bronz ale lui Donatello si picturi de Giotto sau Tiziano. Cunoscuta sub numele de Il Santo, aceasta biserica, sanctuar al lumii crestine, adoposteste mormantul si moastele Sfantului Anton de Padova. Impunatorul edificiu a fost inaltat pe locul unde exista o mica biserica numita Santa Maria Mater Domini, integrata ulterior in actuala constructie si cunoscuta acum sub denumirea de Capela Madonnei Negre. Sfantul Anton, din Ordinul Franciscan este cunoscut tuturor drept Facator de minuni inca din viata, iar biserica este un loc de permanent pelerinaj, unde credinciosii vin sa se roage si sa multumeasca Sfantului pentru ajutorul dat. Orator de exceptie si model de virtute crestineasca, Sfantul Anton a reusit in timpuri imorale sa readuca in sufletele oamenilor credinta in Dumnezeu. 
O alta vizita privilegiata este cea de la Capella degli Scroveni, pictata integral de catre Giotto, inovatorul picturii moderne italiene, care aici a realizat o remarcabila expresie artistica a istoriei crestinismului. 
Cazare la un hotel de 3*.

Ziua 2 

Continuam drumul de ~300 km catre Chiusi de La Verna, un minunat orasel din regiunea toscana, unde se afla un impresionant sanctuar franciscan, plasat intr-un decor natural unic, in care ne vom plimba si il vom vizita. Aici vom servi pranzul.
Dupa-amiaza ne deplasam spre Assisi (~100 km.)
Cazare la un hotel de 3* (HB).

Ziua 3 

Assisi, orasul natal al Sfantului Francisc, intemeietorul Ordinului Franciscan, cunoscut pentru predicile si scrierile sale in care propovaduia vietuirea in rugaciune, saracie si simplitate, fara niciun privilegiu, ascultare, pace si egalitate intre oameni. Primeste darul sfintelor stigmate (rani in parti ale corpului ce corespund ranilor lui Iisus), pe care le poarta doi ani pana la moartea sa. Vom vizita grandioasa Basilica di San Francesco, care este constituita din doua biserici, una deasupra celeilalte, in care putem vedea mormantul Sfantului Francisc aflat in cripta, precum si fresce de Cimabue si Giotto. Tot in Assisi se afla si Basilica di Santa Chiara. Sfanta Clara a fost discipola a Sfantului Francisc si fondatoarea Ordinului Clariselor. Dupa-amiaza facem o plimbare in padurea Sfantului Francisc de Assisi, o calatorie interioara, in sacru, dar si in istorie, intr-un spatiu natural de o frumusete coplesitoare. 
Optional, mai putem vizita Basilica Santa Maria degli Angeli cu Cappella della Porziuncola sau L’Eremo delle Carceri si San Damiano.
Cazare la un hotel de 3*(HB).

Ziua 4 

De la Assisi ne indreptam spre Cascia (80 km), unde vizitam Basilica di Santa Rita. In capela odihneste corpul Sfintei, intr-o urna de cristal si argint. Marturiile minunilor care au avut loc prin mijlocirea Sfintei Rita, atat in viata, cat si dupa moarte, i-au atras numele de Sfanta Imposibilitatilor si este exemplu de iertare si de iubire, dedicata slujirii lui Hristos.Tot acolo vom vedea si Miracolul Euharistic din Cascia, legenda pastrata din anul 1330.
Continuam calatoria spre Loreto (150 km) , oras unde vom vizita cel mai important sanctuar inchinat Fecioarei Maria, grandioasa Basilica della Santa Casa, ce adaposteste o parte din Casa Maicii Domnului din Nazaret. Este un loc unde se petrec miracole.
Cazare la hotel de 3*(HB).  

Ziua 5  

Dedicam cea mai mare parte a acestei zile Sfantului Padre Pio si minunilor care se intampla in preajma lui, la San Giovanni Rotondo.Dupa-amiaza ajungem la San Giovanni Rotondo (300 km), unde se afla Biserica veche inchinata Sfintei Fecioare, unde a predicat la sosirea in localitate, Padre Pio, calugar capucin, unul dintre cei mai cunoscuti sfinti crestini ai secolului al XX-lea. Langa ea se afla o biserica inaugurata in 1959, ridicata pentru a face fata afluentei de credinciosi si in care Sfantul a stat pana in 2010 si a fost inmormantat, pana  cand a fost mutat intr-o biserica care ii poarta numele. 
Cazare la un hotel de 3*(HB).

Ziua 6 

Ne continuam drumul cu autocarul spre Monte Sant Angelo (25 km), unde vizitam Sanctuarul Arhanghelului Mihail, locul aparitiei Arhanghelului in anul 490, urmata de alte doua in anii 492 si 493.   Dupa-amiza, plecam spre Bari (150 km), important loc de pelerinaj, oras in care se afla Biserica Sfantului Nicolae. Basilica di San Nicola a fost construita pe o perioada de 110 ani, pentru a adaposti moastele Sfantului Ierarh Nicolae. Acestea au fost aduse in anul 1087 din biserica din Myra - Turcia, unde Sfantul Nicolae era inmormantat. 
Sarbatorit la 6 decembrie, Sfantul Nicolae a fost cunoscut pentru blandetea sa si pentru activitatea caritabila, de ajutorare a saracilor. Moastele sfantului Nicolae sunt renumite pentru minunile savarsite de-a lungul timpului. In cripta bisericii exista si o capela ortodoxa.
Cazare la un hotel de 3*(HB).

Ziua 7 

O zi cu totul speciala, in care vom descoperii alte doua bijuterii de orase aflate in sudul Italiei, intrate in patrimoniul UNESCO, cu arhitectura originala si o atmosfera de poveste; Alberobello (60 km), datorita asa numitelor cladiri truli si uimitorul oras Matera (60 km), capitala culturala europeana, parca sculptat in piatra canionului pe care este asezat.
Cazare la hotel de 3*(HB). Ziua 8 

Dupa micul dejun plecam la Pietrelcina (200 km), localitatea in care s-a nascut Padre Pio. Inca din copilarie acesta ii vedea si comunica cu Isus, Fecioara Maria si ingerul sau pazitor. Mai tarziu dobandeste si alte daruri spirituale: vindecarea, profetia, miracolele, bilocatia si chiar levitatia. Este venerat si considerat sfant si datorita stigmatelor care l-au insotit 50 de ani, pana aproape de moarte. La Pietrelcina vizitam casa natala a lui Padre Pio, dar si alte locuri semnificative pentru viata lui. 

Dupa pranz ne indreptam catre Roma, unde vizitam Biserica Sfantului Apostol Pavel si Abatia Le Tre Fontane, unde a avut loc martiriul Apostolului Pavel si unde se afla moastele lui, iar apoi turul orasului, privind la asfintit Coloseumul si Forumul Roman
Cazare la hotel de 3*(HB) .Ziua 9   

O zi plina, dedicata descoperirii unui oras fascinant, asezat pe 7 coline, incarcat cu o bogata istorie si cu un patrimoniu cultural impresionant, Roma. Vizitam muzeele Vaticanului cu celebra Cappella Sistina, Basilica San Pietro.

Dupa-amiaza, continuam cu turul orasului, Catedrala San Giovanni in Laterano (prima biserica construita in Roma , sec. 4, de catre Imparatul Constantin cel Mare), Biserica Santa Maria Maggiore (unde se afla sub altar, leaganul Mantuitorului), Biserica Santa Croce in Gerusaleme (unde se afla lemnul crucii si piroanele Mantuitorului), Biserica Sfintilor Cosma si Damian,  Biserica Sfintilor XII Apostoli (cu moastele Apostolului Filip si Iacov, ruda lui Dumnezeu), Biserica Sfantul Alexie, Omul lui Dumnezeu sau Biserica San Pietro in Vincoli (unde Sfantul Petru a fost tinut in lanturi).
Cazare la un hotel de 3*(HB).

Ziua10 

Dimineata, dupa micul dejun, mergem la Vatican, unde are loc Sfanta Liturghie si asistam la Angelus del Papa, pentru a primi binecuvantarea. Apoi, ne plimbam prin Piazza Navona, Piazza di Spania si vedem Fontana di Trevi, Pantheonul, etc. Optional, putem vizita eleganta Villa Borghese, un deosebit muzeu cu galerii de arta si gradini absolut uimitoare, intr-o frumoasa dupa-amiaza de toamna.                                 

Seara la ora 20.55 este plecarea spre tara, din aeroportul Roma Ciampino, ajungem la Bucuresti la 23.55.    

Optional, pentru cei care doresc, se poate prelungi calatoria cu o zi sau mai mult.

Pret: 1580 euro/persoana in camera dubla, pentru un grup de min. 20 persoane si supliment de 380 euro pentru camera single.
Nu include achizitionarea biletului de avion.


Preturile includ:

-10 zile de calatorie in Italia, cazare in hoteluri de 3*, 9 nopti demipensiune (HB);

-Transport local cu autocar cu aer conditionat, conform programului, taxele si parcarile locale;

-Intrarile rezervate pentru muzeele Vaticanului si Cappella degli Scrovegni

-Ghid local pentru Italia si insotitor de grup, translator.  


Servicii NEINCLUSE ce se adauga la pretul pelerinajului:

-Biletul de avion Bucuresti-Treviso si Roma-Bucuresti Wizz air (aprox.300 euro);

-Asigurare de calatorie asigurare STORNO.

-Mesele neincluse in program, cheltuielile personale, tips –uri pentru ghizi si sofer (80 euro).

-Intrarile la unele obiective turistice altele decat cele mentionate cu rezervari mult timp in avans + optionale (aprox. 80 eur).  


Pentru INSCRIERE sunt necesare:

-Pasaport valabil minim 6 luni de la data returului in tara;

-Copie xerox pasaport;

-Avans de minim de 20% pentru rezervarea locului cel mai tarziu in luna martie , apoi 50% in iunie si diferenta pana la 30 august 2020.

-Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale.

-Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru Italia.  

SITUATII EXCEPTIONALE
-daca se renunta la participarea in excursie, cu mai mult de 60 de zile inainte de plecare, presupune o penalizare de 20% din costul total al excursiei
-daca retragerea se petrece in perioada cuprinsa intre 60 de zile si 30 de zile inainte de plecare, presupune o penalizare de 50% din costul total al excursiei,
-daca retragerea se petrece in perioada cuprinsa intre 30 de zile si 15 zile inainte de plecare, presupune o penalizare de 85% din costul total al excursiei,
-daca retragerea se petrece in ultimile 15 zile inainte de plecarea in excursie, banii nu se mai pot returna.

IMPORTANT: Este esential sa purtati imbracaminte comoda, practica si decenta in timpul vizitelor la monumentele religioase (pantaloni lungi, bluze cu maneca sau esarfe care sa acopere decolteurile si mainile). Incaltamintea trebuie sa fie foarte comoda. Poate fi utila o pelerina/jacheta de ploaie.

Pentru mai multe informatii, puteti sa ne contactati: 
C.E.D.A - Centrul de Educatie si Dezvoltare prin Autocunoastere 
Telefon: 0722232810, Iuliana Chiriac
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Pin It