Scoala eseniana de metafizica cuantica

“Suntem Lumina Pura!”

Scoala Eseniana de Metafizica este bazata pe Simbolul Vietii, un sistem prezentat de Dr. Stylianos Atteshlisde, cunoscut ca Daskalos, si pe Misticismul Cuantic. Simbolul Vietii a fost pastrat de catre Esenieni si daruit Cavalerilor Templieri. In timp, diferite parti ale sistemului au fost facute cunoscut publicului larg, dar Daskalos a fost acela care l-a prezentat umanitatii in forma lui completa. 


In anul 1947, intr-o serie de grote, de langa Marea Moarta, au fost descoperite mai multe manuscrise, care pun intr-o lumina noua invataturile pline de intelepciune ale comunitatilor Eseniene care au existat in Orientul Mijlociu acum 2000 de ani. Aceste comunitati spirituale au fost dedicate pastrarii invataturilor antice si prepararii caii pentru noua era a Pestilor, cand energia lui Iisus va inunda lumea. Ei au trait intr-o armonie simpla cu toata natura, urmand intelepciunea spirituala a vocilor lor interioare, ceea ce budistii numesc „calea dreptatii”. Practica lor spirituala le-a permis sa absoarba si sa transmita vibratia si puterea de vindecare a plantelor, soarelui si celor patru elemente pamant, aer, foc si apa, pentru propria lor inaltare spirituala cat si pentru vindecarea pamantului insusi. Avem atatea de invatat de la acesti intelepti simpli.

Chiar daca stiinta a evoluat si cunostintele noastre despre lumea in care traim, despre sistemul solar, planete, galaxii si cosmos, in general, sunt mult mai bogate si mai precise decat acum 2000 de ani, conditia umana nu reflecta acest salt informational. Inca majoritatea oamenilor traiesc subconstient, fara sa inteleaga rolul si locul lor pe acest pamant, fara sa inteleaga sensul vietii si ciclurile fiintei umane. Umanitatea ar trebui să caute cu grijă şi seriozitate Izvorul Vieţii. Trebuie să ne întoarcem mereu la sursa noastră şi să examinăm cu gând raţional fiecare pas în calea noastră. Vom fi surprinşi, dacă facem asta, cât de greşit am folosit raţiunea în conducerea treburilor noastre.

Există o convingere comună printre noi, ca fiinţe, că suntem foarte diferite de ceea ce părem să fim. Asta înseamnă că nu suntem numai un corp material, ci pur şi simplu o colecţie de ingrediente organice şi anorganice într-o interdependenţă armonioasă şi o ordine miraculoasă, care produce fenomenul vieţii în sensul pe care îl cunoaştem cu toţii. Esenienii cunoasteau aceste lucruri. Intelepciunea lor a reaparut dupa aproape 2000 de ani si acum este timpul pentru omul modern s-o inteleaga si s-o aplice in viata de zi cu zi.

CARE ESTE OBIECTIVUL SCOLII ESENIENE DE METAFIZICA CUANTICA ?

Scoala Eseniana de Metafizica este bazata pe Simbolul Vietii, un sistem prezentat de Dr. Stylianos Atteshlisde, cunoscut ca Daskalos, si pe Misticismul Cuantic. Simbolul Vietii a fost pastrat de catre Esenieni si daruit Cavalerilor Templieri. In timp, diferite parti ale sistemului au fost facute cunoscut publicului larg, dar Daskalos a fost acela care l-a prezentat umanitatii in forma lui completa.

Acest Simbol al Vietii este un Sistem Crestin pur, care nu are in el elemente induse din alte sisteme. Este un sistem care imbratiseaza Stiinta si Religia, liber de gandirea egoista ingusta, liber de dogmatismul fanatic de orice fel. Este un Sistem de Cercetare Stiintifica si Iubire pentru toti, un sistem sigur, liber de pericole, care se preocupa de Viata, Fiintarea Infinita Absoluta (Dumnezeu), Logos (supra-constienta de sine absoluta), Duhul Sfant (supra-constiinta absoluta neindividualizata), Fiintele Arhanghelice si de Fiintele Umane. Practicile respiratiei, concentratiei, meditatiei corecte, observatiei, contemplatiei, vizualizatizarii (crearea de forme) sunt sigure si vor conduce la intuitie si cresterea constiintei personalitatii individului la niveluri din ce in ce mai ridicate, pana la constiinta de sine, constiinta sufletului, la supra-constiinta de sine si supra-constiinta de sine a Spiritului. Aceste practici vor fi prezentate si supervizate de instructorul Scolii Eseniene.

Misticismul Cuantic cuprinde o abordare teoretica si practicile metafizice asociate care inceara sa lege constiinta, inteligenta sau imaginea noastra mistica despre lume de ideile mecanicii cuantice si interpretarile sale.

In urma acestor practici vom incepe sa separam constienta de sine a personalitatii curente, sinele curent, de constienta de sine a ceea ce numim personalitatea Permanenta-Sinele Sufletului, adica sinele nostru interior. Daca nu vom realiza acest lucru nu vom putea progresa.

Acum, care va fi beneficiul acestor noi perspective asupra vietii?

Exista un beneficiu imens!! In primul rand ne vom gasi Sinele real si ne vom simti impliniti si fericiti, deoarece nimic de natura materiala nu ne va aduce fericirea eterna si vom avea întotdeauna o insatisfactie pana nu ne vom gasi Sinele real. In momentul in care descoperim acest adevar, egoismul va fi inlocuit de demnitate si respect de sine, care isi vor face aparitia prin cunoasterea adevarului. Ne vom trezi si vom cunoaste adevarul, nu vom mai alerga dupa iluzii. Trebuie să învățăm să distingem între iluzii și adevăr. In acelasi timp vom gasi raspunsurile la multe probleme care ne tulbura viata. Armonia va apare in viata noastra pe toate nivelele, ducand la o imbunatatire substantiala a calitatii vietii si a relatiilor cu cei din jurul nostru. Are loc o imbunatatire substantiala a sanatatii noastre fizice, psihice si mentale. Vom cunoaste cauza fricilor, furiei, geloziei, dorintelor si a problemelor cu care fiecare din noi se confrunta zilnic si nu ne vom mai teme de necunoscut.

Personalitatea noastra se uita mereu in exteriorul sau și nu poate primi îndrumare de la sinele real, din interior, în scopul de a evita greșelile. Aceste învățături vă ajuta să găsiți Sinele Real.

ORGANIZAREA SCOLII ESENIENE DE METAFIZICA CUANTICA

Pentru a oferi o aprofundare teoretica si practica a Invataturilor Eseniene, scoala Invataturilor Eseniene este organizata pe trei nivele, dupa cum urmeaza:

 1. Nivelul de Baza
 2. Nivelul Intermediar
 3. Nivelul Avansat

Nivelul de Baza, cuprinde cunostintele teoretice necesare intelegerii filozofiei invataturilor, precum si practica necesara experimentarii si punerii in aplicare a notiunilor teoretice specifice sistemului. Urmand Nivelul de Baza, vom incepe trezirea spirituala, pas cu pas, intr-un mod bland, fara sa perturbam si sa dereglam functionarea centrilor de energie (chakrele). Este primul pas pe care-l facem catre curatirea si controlul subcontientului.

Nivelul de Baza cuprinde urmatoarele module:

Curs Introductiv:

 1. Scopul Scolii Eseniene de Mediatie Cuantica.
 2. Filozofia, istoria, conceptele de baza si elementele specifice sistemului.
 3. Observarea, concentrarea, vizualizarea si meditatia.
 4. Mecanica Cuantica – suport pentru constiinta universala omniprezenta.
 5. Materia, energia eterica, emotia, gandul si dorinta.
 6. Ciclul fiintei umane, nasterea, moartea, reincarnarea si scopul vietii.
 7. Cele trei corpuri si dublurile eterice, cum ne pastram si imbunatatim sanatatea.
 8. Mecanica Cuantica – „lumile multipe” - Hugh Everett, cerurile .
 9. Energiile din noi:„painea noastra cea de toate zilele”, Kundalini si energia sexuala.
 10. Supra-constienta, Supra-Constiinta, Arhanghelii
 11. Meditatii si Exercitii

Purificarea Personalitatii Noastre [I]; Inceperea purificarii personalitatii curente folosind muncile lui Hercule:

 1. Muncile lui Hercule, introducere
 2. Elementalii, „copiii” nostri si cum ii putem dezactiva
 3. Uciderea furiei – Uciderea Leului din Nemea
 4. Uciderea dorintelor obsedante – Uciderea Hidrei din Lerna
 5. Satisfacerea nevoilor corpului material: Capturarea si aducerea Mistretului de pe muntele Erymantus
 6. Meditatii si Exercitii

Purificarea Personalitatii Noastre [II]; Continuarea purificarii personalitatii curente folosind muncile lui Hercule:

 1. Eliberarea de atasamente, adictii, ganduri, dorinte si emotii.
 2. Uciderea Pasarilor din Stymfalia
 3. Curatirea subconstientului- Curatirea Grajdurilor lui Augias
 4. Caduceul lui Hermes
 5. Folosirea corespunzatoare a vitalitatii eterice – Kundalini
 6. Dezactivarea grupurilor de elementali - Capturarea iepelor lui Diomede
 7. Controlul Energiei eterice in plexul solar - Aducere cingatoarei Amazoanei Hippolyte, pentru fiica lui Euristeu
 8. Meditatii si Exercitii

Nivelul Intermediar cuprinde notiuni mai avansate referitoare la imbunatatirea sanatatii, vindecarea la distanta si acordajul cu fortele care sunt in noi si in univers. Acest modul necesita o abordare mai aprofundata a notiunilor prezentate in modulele nivelului de baza.

Nivelul Intermediar cuprinde urmatoarele module :

Imbunatatirea sanatatii prin autovindecare si vindecarea la distanta, lucrul cu dublul eteric al corpului material, psihic si mental:

 1. Cum suntem construiti
 2. Dublu Eteric al corpului material.
 3. Dublu eteric al corpului psihic.
 4. Dublul Eteric al corpului mental.
 5. Centri de energie (chakrele) si deschiderea lor
 6. Protectia energetica
 7. Meditatii si Exercitii

Acordarea si lucrul cu Arhanghelii:

 1. Ce sunt Arhanghelii ?
 2. Arhanghelii elementelor si Ingerul Pazitor
 3. Ce reprezinta Logosul si Duhul Sfant ?
 4. Acordarea cu Supraconstiinta (Duhul Sfant) si Logosul
 5. Ce reprezinta Fiintarea Infinita Absoluta – Dumnezeu ?
 6. Cele sapte ceruri
 7. Cele sapte niveluri de constiinta
 8. Meditatii si Exercitii

Nivelul Avansat cuprinde munca cautatorului adevarului necesara construirii in dublul eteric al corpului material a Simbolului Vietii. Aceasta munca este o munca sfanta si se poate intinde pe durata mai multor reincarnari. Insa, odata pornita, poate cotinua si dupa „trecerea dincolo”, prin fenomenul numit moarte.

Nivelul Avansat cuprinde urmatoarele module:

I. Simbolul Vietii [I] : Introducere

 1. Fiinta Umana si Creatia
 2. Simbolurile
 3. Simbolul Vietii – Descriere
 4. Centri de Energie
 5. Coloana Centrala a Simbolului Vietii
 6. Centri si caile din partea dreapta a simbolului (Muncile Lui Hercule)
 7. Centri si caile din partea stanga a simbolului (Scara lui Iacob)
 8. Meditatii si Exercitii

II. Simbolul Vietii [II]:

 1. Coborarea din Monadele Sfinte
 2. Muncile de urcare
 3. Lumile psihice si diferenta intre ele si lumea materiala
 4. Cum sa intram in „Cerurile din noi”
 5. Triunghiul, Piramida, Steaua cu cinci colturi, Steaua cu Sase colturi, din noi
 6. Numerele Sfinte
 7. Intelepciunea Totala, Puterea Totala, Iubirea Totala
 8. Meditatii si Exercitii

III. Simbolul Vietii [III]:

 1. Nivelele de Constiinta
 2. Ideile, imaginile noetice, simbolismul
 3. Spiritele necurate, arhanghelii cazuti si demoni
 4. Guvernatorul plexului solar si al inimii
 5. Botezul cu focul
 6. Folosirea Mintii si reincarnarile trecute
 7. Meditatii si Exercitii

IV. Simbolul Vietii [IV]:

 1. Caracteristicile corpului Spiritului
 2. Individualitatea
 3. Organele nostre in diferitele planuri (universuri)
 4. Tipurile de materializare
 5. Ce este Lumina ?
 6. Logosul – guvernatorul corpurilor si al dublurilor lor eterice
 7. Gabriel guvernatorul corpului psihic si al personalitatii noastre.
 8. Moise si „tufisul in flacari”
 9. Meditatii si Exercitii

V. Simbolul Vietii [V]:

 1. Infinitatea interioara – infinitatea exterioara
 2. Miscare in timpSimbolul Vietii in etericul dublu al corpului material
 3. Discul sacru al inimii – steaua cu cinci colturi
 4. Calatoriile astrale –iesirea constienta din corp
 5. Sinele Monadei Sfinte
 6. Sinele Uman
 7. Cum a fost construit universului si paneta
 8. Cum au foast construite corpurile si personalitatile noastre
 9. Meditatii si Exercitii

Pentru mai multe detalii click aici.

Pin It