Fecioara Maria de la Medjugorie 30 iulie-7 august 2016

Un indemn la pace, iubire si iertare
Simte chemarea Mamei Sfinte in inima ta si vino alaturi de noi in aceasta experienta unica, Festivalul Tinerilor, Mladifest 2016! 

Impreuna ne vom scufunda in acest ocean de pace si iubire – energia pura Gospa (numele Fecioarei Maria in croata), ancorat de sinodul de preoti care sustine Sfanta Liturghie, acompaniata de concertul armonios al tuturor elementelor naturii dimprejur. Medjugorie reprezinta un loc de inalta incarcatura spirituala, unde vin milioane de pelegrini care afla raspunsuri la importante intrebari existentiale, gasesc reconcilierea cu sine si cu lumea, reusesc sa ierte si sa se impace, sau sa se vindece intr-un mod miraculos, prin credinta, rugaciune si meditatie, intr-un loc binecuvantat de catre Fecioara Maria. Miracolele au loc la Medjugorie prin vindecari spirituale, mentale si fizice.

Medjugorje este un orasel din Bosnia Herzegovina, situat pe paralela 43º, la fel ca orasul Assisi, locul de nastere al Sf. Francisc. Este al treilea si ultimul sanctuar marian dupa cel de la Lourdes si Fatima. Totul a inceput in 1981 cand Fecioara Maria s-a aratat unui numar de sase copii intr-un moment de mari incercari pentru zona respectiva si pentru intreaga lume, cu indemnuri de intoarcere la pace, iubire si iertare pentru omenire. Aceasta este esenta tuturor mesajelor ei, si milioane de oameni de pretudindeni calatoresc la Medjugorje in fiecare an plini de speranta pentru o viata mai buna, si la scara mai mare, pentru o lume mai buna.

Dupa Medjugorie, ceva semnificativ se petrece in viata fiecaruia, o purificare, sau o forma de claritate, care conduc la simplificarea evenimentelor din existenta noastra.

Pe parcursul sederii noastre in Medjugorje, vom urca Dealul Crucii - Krizevac, cu cele 14 Opriri de pe Drumul Crucii, comemorand ultima zi a lui Hristos pe pamant, ca fiinta umana. Acest munte are o incarcatura energetica foarte puternica si multi pelerini marturisesc ca au experimentat adevarate miracole in timpul urcusului sau dupa coborarea de pe munte. Urcam si Dealul Aparitiilor Fecioarei Maria, unde au loc transmisiile lunare preluate de Mirjiana, unul dintre cei 6 copii vizionari. Vom fi prezenti si la transmiterea mesajului lunar de pe data de 2 august.

ITINERAR                                              

Ziua 1, sambata – 30 iulie

Plecam cu autocarul de dimineata, din Bucuresti, de la Piata Victoriei. Vom calatorii pana la Portile de Fier ca sa trecem granita cu Serbia, innoptand la Belgrad, intr-un hotel de 3*. Seara este program liber.

Ziua 2, duminica – 31 iulie

Dupa micul dejun, plecam la Medjugorie. Turul oraselului. Vizitarea catedralei Sfantului Apostol Iacob, protectorul pelegrinilor, care adaposteste frumoasa statuie a Doamnei Divine. Aici, slujirea pastorala este incredintata preotilor franciscani.
Cazare la o pensiune de 3*. HB. Seara este libera sa descoperim orasul sau pentru odihna.

Ziua 3, luni – 1 august  

Dimineata, foarte devreme, urcam pe Dealul Crucii, Krizevac (Golgota de la Medjugorie), astfel incat sa nu fie foarte multi pelerini in timp ce ne rugam si meditam la problemele si transformarea noastra, beneficiind de energia pura a rasaritului de soare. Drumul Crucii nu este usor, insa toata lumea reuseste sa parcurga acest urcus, cu siguranta sub obladuirea Fecioarei Maria. Ne intoarcem la pensiune, pentru micul dejun si odihna. Pranzul ne este pregatit in fiecare zi, cu dragoste, ca in familie, la pensiunea unde suntem cazati. HB

La biserica Sfantului Iacob, oficiile religioase au loc atat dimineata, intre orele 10.00-12.00, cat si dupa-amiaza, incepand cu ora 16-00, pana seara, la ora 22.30-23.00. In aceasta seara va avea loc deschiderea festivalului Mladifest 2016, devenit un eveniment de referinta, aflat la a 27-a editie, unde participa mult peste   50 000 de oameni, sositi din toata lumea, si peste 500 de preoti, care se vor ruga si medita impreuna, timp de aproape o saptamana. Avem traducere in limba romana.

Fenomenul care se petrece pe parcursul acestor zile este magic, o experienta unica, care cu greu poate fi transpusa in cuvinte, ea trebuie traita, ca vibratie transformatoare.

.Ziua 4, marti – 2 august

Dimineata, foarte devreme, urcam pe Dealul Aparitiilor, Podbrodo, unde fiecare se poate ruga la statuia Fecioarei Maria, plasata exact pe locul unde a fost vazuta prima data de catre tinerii vizionari. Este emotionant felul in care fiecare va primi un semn sau un raspuns la intrebarile pe care le are. Vom fi prezenti si la transmiterea mesajului lunar al Fecioarei Maria de catre Mirjiana, una dintre vizionare.

Dupa micul dejun, ziua este libera, pentru a explora localitatea si a vizita complexul construit in jurul Bisericii Sfantului Iacob, Via Domini, statuia de bronz Isus Inviat, sculptura din ai carui genunchi curg picaturi asemanatore unor lacrimi, care nu se evapora si nu ingheata, dar care pentru multi pelerini au efecte binefacatoare, familiarizandu-ne cu aceste locuri sacre. Ca in fiecare zi, pranzul ne este pregatit la pensiune, HB  Incepand cu ora 16.00 putem merge la amfiteatrul in aer liber, aflat in spatele catedralei, unde se sustine intregul desfasurator al festivalului, respectiv marturiile, Rozariul, Sfanta Liturghie si meditatia de seara, Adoratia.

Ziua 5, miercuri – 3 august 

Dupa micul dejun, plecam intr-o excursie la cascadele Kravica, un peisaj al naturii splendid si absolut impresionant, unde ne putem relaxa si bucura de o zi perfecta. Pe drum, ne vom opri la biserica Tihaljina, acolo unde se afla statuia Fecioarei Maria, Regina Pacii, reprezentata in modul cel mai apropiat felului in care au descris-o copiii vizionari. Ne intoarcem pentru a servi masa la pensiune, in jurul orei 17.00, HB, si apoi, incepand cu ora 18.00, participam la programul de festival si Sfanta Liturghie de seara, meditatia de final, la biserica Sfantul Iacob.

Ziua 6, joi – 4 august

Dupa micul dejun, optional, putem dedica o parte din zi, unei excursii pe malul marii Adriatice, sa facem plaja si sa ne intoarcem pana la ora 17.00 la masa, la pensiune, HB. Participam incepand cu ora 18.00 la programul festivalului si slujbele de la biserica Sfantul Iacob.

Ziua 7, vineri – 5 august

Dupa micul dejun, vizitam orasul Mostar, cu celebrul pod din piatra si catedrala franciscana Sfintii Petru si Pavel. Ne intoarcem pentru a servi masa la pensiune,HB, iar dupa-amiaza este libera pentru odihna sau cumparaturi de souvenir-uri. Incepand cu ora 16.00, in amfiteatrul aflat in spatele Bisericii Sfantului Iacob, se desfasoara evenimentele si oficiile bisericesti din timpul festivalului.

Ziua 8, sambata - 6 august

Dimineata devreme, de sarbatoarea Schimbarii la Fata, mergem la comunitatea Satul Mamei, Majcino selo, pentru o Sfanta Liturghie intr-un sanctuar aflat in mijlocul naturii, intre brazi, un parc natural deosebit, in care uniunea cu divinitatea devine de un firesc absolut, un privilegiu de care ne putem bucura in intimitatea grupului nostru, alaturi de preotul care ne insoteste. Dupa micul dejun, plecam spre tara, innoptand intr-un hotel din Cacak, Serbia.

Ziua 9, duminica – 7 august

Dupa micul dejun, ne intoarcem in tara, la Bucuresti, cu binecuvantari divine care ne vor insoti de-a lungul timpului.


PRETUL – 330 euro


SERVICII INCLUSE IN PRET
- transport cu autocar clasificat,
- cazare in camera dubla, cu aer conditionat, pentru 2 nopti la hotel 3* in Serbia (B&B) si 6 nopti la Medjugorie (HB), pensiune 3* la 10 min. distanta de catedrala Sfantul Iacob,
- 8 mic dejun si 6 pranzuri,
- ghid si indrumator spiritual (preot),
- vizite conform programului,
- pe parcursul pelerinajului toate deplasarile se vor face cu autocarul

SERVICII CARE NU SUNT INCLUSE IN PRET
- asigurare medicala de calatorie,
- pachetelul din perioada calatoriei cu autocarul,
- supliment camera single,
- alte servicii decat cele din program,
- intrari la obiective cu plata (ex. cascadele Kravica – 2 euro)
- calatorie optionala la marea Adriatica – 15 euro,
- cheltuieli personale

CONDITII DE INSCRIERE
- avans 100 euro/persoana in camera dubla,
- copie carte de identitate sau pasaport, care sa nu expire in urmatoarele 6 luni si nu prezinta urme de deteriorare a elementelor de siguranta,
- minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara-sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti sau al parintelui care nu-I insoteste, legalizat la notariat. In cazul in care adultul care-I insoteste nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera,
- pelerinii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu cca. 15 min.inainte de ora comunicata si in general sa nu intarzie la programul convenit.

RECOMANDARI
- pentru calatoria in autocar este utila o perna pentru gat,
- imbracaminte decenta si incaltaminte foarte comoda, inclusiv adidasi pentru drumetiile montane, palarii, ochelari de soare si pelerine de ploaie, costum de baie,
- pe parcursul calatoriei puteti folosi carduri, iar la Medjugorie se primesc si euro la orice magazin,
- pentru traducerea simultana este necesar un radio FM sau telefon mobil cu casti.

Pin It