Scoala eseniana de metafizica cuantica - Descriere generala

“Suntem Lumina Pura!”

INTRODUCERE

Exista o convingere comuna printre noi, ca fiinte, ca suntem foarte diferiti de ceea ce parem sa fim. Asta inseamna ca nu suntem numai un corp material, nici pur si simplu o colectie de ingrediente organice si anorganice aflate intr-o interdependenta armonioasa ci o ordine miraculoasa, care produce fenomenul vietii in sensul pe care il cunoastem cu totii. Si, intr-adevar, nu suntem intr-o linie morfologica directa, am spune, cu miriade de alte forme care populeaza planeta noastra. Daca ciclul biologic al animalelor este numit ’viata’ si acceptam ca acest cuvant include intelesul de ’inceput’ si ’sfarsit’, pentru umanitate acelasi cuvant cu majuscule exprima eternitatea. Fiintele umane sunt eterne si nemuritoare pentru ca Spiritul Divinitatii traieste in noi. Epoca noastra, cu toate acestea, tinde sa divinizeze materia. Umanitatea foloseste putin Mintea. Noi folosim ’super-substanta’ sfanta numai pentru finalitati materiale, care se dovedesc a fi in exces fata de nevoile noastre, uneori la un nivel periculos de precar. Multiplicam cunostintele fara sa gandim si cream situatii care ne abat constant de la adevarata noastra natura si fac mai dificila dobandirea perfectiunii. Noile realizari ale tehnologiei, care se acumuleaza cu viteza mare, scufunda umanitatea intr-o mlastina de indoiala totala si ne creeaza o fragila iluzie a puterii asupra tuturor. Aceasta separa gandul uman, credinta, activitatea si mai mult de natura noastra Divina. Aceasta nu ne duce nicaieri. Umanitatea ar trebui sa caute cu grija si seriozitate izvorul Vietii. Trebuie sa ne intoarcem mereu la sursa noastra si sa examinam cu gand rational fiecare pas pe calea noastra. Vom fi surprinsi, daca facem asta, cat de gresit am folosit ratiunea in conducerea treburilor noastre.

Nu cu vederea noastră vom înţelege divinitatea, acest miraculos simţ care este de o importanţă atât de mare în lumea tridimensională. Ochii noştri fizici sunt foarte puţin dotaţi să primească lumina bunătăţii infinite a Sfinţeniei. Dumnezeu Tatăl este mai presus de înţelegerea noastră. O putem face prin Logosul lui Hristos şi nu cu vederea, folosind emoţiile noastre care sunt caracteristice corpului psihic, astfel incat sa începem să înţelegem. Simţim Logosul lui Hristos cu inima, fiinţa noastră fiind complet armonizată cu Hristos, în timp ce mintea noastră arde de dorinţa să devină una cu Dumnezeu. Dorinţa pentru armonizarea noastră şi contopirea cu Dumnezeu este negrăit de plăcută şi încântătoare, de vreme ce personalitatea ego-umană se simte ruşinată când îşi petrece timpul în împrejurări ce constituie o negare a lui Dumnezeu. Oricine şi-a petrecut viaţa la cel mai jos nivel al existenţei sau fără de lumină este într-adevăr nefericit. Dar aceasta este baza înţelepciunii. Oricine a experimentat astfel de condiţii, are acum o măsură după care judecă şi înlătură. Nu mai este posibil să fie tentaţi, deoarece ei ştiu foarte bine cât de dezamăgitoare şi maliţioase sunt promisiunile răului. Astfel ei sunt invulnerabili. De aceea, scopul Scolii Eseniene este să reintroducă în conştiinţa umană aceste consideraţiuni importante, să cureţe praful de pe oglinda sufletului, pentru a-i arăta suprafaţa lustruită şi curată, şi a vedea natura reală a umanităţii. Apoi, ca Fiul Risipitor, ne vom aduce aminte de casa Domnului şi o vom umple cu dorinţa de a ne întoarce. Pas cu pas vom merge mai departe, cu speranţă şi bucurie crescândă, până vom ajunge la îmbrăţişarea Tatălui nostru şi vom fi cuprinsi in braţele Lui pline de compasiune, mereu gata să ne primească şi întotdeauna pline de milă. Şi astfel vom intra în Bucuria Domnului.

 

CARE ESTE OBIECTIVUL INVATATURILOR ESENIENE ?

Este acelasi obiectiv ca al tuturor cercetatorilor adevarului. Un practicant al Invataturilor Eseniene trebuie, in primul rand sa studieze si sa stie cine, ce este si ce va fi. Asta inseamna sa inteleaga ce este Viata in aceasta dimensiune si care este diferenta intre existenta si Fiintare. Trebuie sa intelegem care este drumul pe care trebuie sa-l parcurgem si unde ne va conduce acest drum atunci cand incepem sa studiem si sa aplicam aceste invataturi. Nu putem lucra fara un rost si tel. Asta inseamna ca nu putem risipi fara rost ceea ce numim Minte, supra-substanta eterica sfanta,”painea noastra cea de toate zilele”, Trebuie sa invatam sa folosim Mintea intr-un mod placut si folositor, ceea ce ne va conduce sa ne cunoastem Sinele Real. Utilizand in mod corect si Mintea vom ajunge la Realizarea de Sine. De-a lungul timpului, marii invatati, din toata lumea, din toate natiile si civilizatii, s-au dedicat studiului adevarului si toti au ajuns la aceleasi concluzii, pe care le-au prezentat intr-un mod propriu si in limba lor proprie. Asa si Dumnezeul-Om, Iisus, Esenianul, ne-a dat doctrina Crestinismului, explicand mai mult adevarul relativ legat de Fiintarea Infinita Absoluta (Dumnezeu), atat cat inteligenta umana a putut intelege, dandu-ne un mod de viata care conduce la acest Adevar maret. El s-a numit pe sine insusi ”Calea, Adevarul si Viata”. Vom afla numai in aceste trei cuvinte intreaga invatatura.

Exita multe sisteme de dezvoltare individuala , daruite Omului in toate timpurile, de catre mari invatati.Toate aceste sisteme au ca obiectiv scoaterea omului din confuziile sale, din iluziiile sale si eliberarea personalitatii sale de ignorata, conducand Omul la Realizarea de Sine. Unele dintre aceste sisteme sunt foarte bune pentru anumiti oameni, pentru altii devenind un angajament periculos. Ne referim, in general, la anumite moduri de respiratie care au ca scop trezirea anumitor centri de energie din corpul material. Acesti centri de energie care coincid, de asemenea, cu anumite organe in corpul material, sunt centri de energie din etericul dublu al corpului material. Concentrandu-ne pe unii dintre ei, in special pe centrul care coincide cu inima materiala, este periculos si ar putea crea probleme de inima.Invataturile Eseniene sunt bazate pe Simbolul Vietii, un sistem prezentat Dr. Stylianos Atteshlis, cunoscut ca Daskalos. Acest Simbol Al Vietii este un Sistem Crestin pur, care nu are in el elemente induse din alte sisteme.

Este un sistem care imbratiseaza Stiinta si Religia, liber de gandirea egoista ingusta si liber de dogmatismul fanatic de orice fel. Este un Sistem de Cercetare Stiintifica si Iubire pentru toti, un sistem sigur, liber de pericole. Este un sistem care se preocupa de Viata, Fiintarea Infinita Absoluta (Dumnezeu), Logos (supra-constienta de sine absoluta), Duhul Sfant (supra-constiinta absoluta neindividualizata), Fiintele Arhanghelice si de Fiintele Umane. Practicile respiratiei, concentratiei, meditatiei corecte, observatiei, contemplatiei, vizualizarii (creare de forme) sunt sigure si vor conduce la intuitie si cresterea constiintei personalitatii individului pe niveluri din ce in ce mai ridicate de constiinta, pana la constiinta de sine, constiinta sufletului, la supra-constiinta de sine si supra-constiinta de sine a Spiritului. Aceste practici vor fi prezentate si supervizate de instructorul Invataturilor Eseniene. In urma acestor practici vom incepe sa separam constienta de sine a personalitatii curente, sinele curent, de constienta de sine a ceea ce numim personalitatea permanenta, adica sinele nostru interior. Daca nu vom realiza acest lucru nu vom putea progresa. Acum, care va fi beneficiul acestor lucruri? Exista un beneficiu imens !! In primul rand ne vom gasi Sinele real si ne vom simti satisfacuti, deoarece nimic de natura materiala nu ne va aduce fericirea eterna si vom avea întotdeauna o insatisfactie pana nu ne vom gasi Sinele real. In momentul in care vom descoperi acest adevar, egoismul va fi inlocuit de demnitate si respect de sine, care isi vor face aparitia prin cunoasterea adevarului. In acelasi timp vom gasi raspunsurile la multe probleme care ne tulbura viata. Umbra Sinelui Sufletului, despre care noi credem ca reprezinta sinele nostru, se schimba in fiecare zi, pana cand va dispare, atunci cand corpul material sa va descompune prin ceea ce numim moarte. Acela care nu si-a gasit Sufletul constient de sine, si nu-l va simti: ” Eu sunt sufletul si am un corp, si-l pot parasi si reveni in el in orice moment doresc”, ii va fi frica de moarte. Totusi, moartea si descompunerea corpului material este un lucru si constienta de sine este altceva. Cand personalitatea curenta se va elibera de frica si durere, de lipsa de importanta a vietii zilnice, atunci va intelege ce inseamna ”Eu sunt Eu” si sub ”Eu” nu exista nici un nume de barbat sau femeie. Este Constientizare de Sine peste gen, nume sau nationalitate, numai Constientizare de Sine.

Cel mai important obiectiv al cercetarii adevarului este: sa-ti iubesti aproapele si Divinitatea, foarte important fiind sa iubesti pe toti oamenii, fara discriminare si favoritism. Scolile care nu au realizat aceast lucru s-au naruit. Scopul invataturilor noastre este sa cercetam adevarul si nimic mai mult. Persoanele nu au sens, numai adevarul are. Este bine sa reflectam asupra acestui lucru. Cultul personalitatii este un pacat grav, fiecare dintre noi este un templu si in interiorul Sinelui nostru il vom gasi pe Dumnezeu si vom merge mai departe. Este obligativitatea fiecarei persoane sa progreseze. Castigul real va fi realizat din interiorul nostru. Din nefericire, omul are tendinta sa corecteze pe toti din jurul sau, cu exceptia sa insusi. Cu cercetatorii adevarului se va intampla opusul, ne vom ajuta reciproc dupa ce ne-am corectat pe noi insine, cum altfel am putea sa-i ajutam pe altii daca noi ne aflam in intuneric ? Trebui sa stim ca pulsul Vietii din fiecare fiinta umana, in personalitatea sa de timp si spatiu, este Sufletul, infasurat in voaluri negre si condus de catre elementalul demonic pe care-l numim egoism. Obiectivul nu este sa omoram acea parte care este rautacioasa sau demonica, ci s-o transmutam in natura sa proprie. Asta inseamna ca nu va veti ura personalitate prezenta, ci o veti transmuta in sinele vostru Real. Nimeni nu-si uraste copii, ci ii va iubi chiar daca ei sunt rautaciosi. Acesti copii vor creste mari. Scopul nostru nu este sa distrugem sau sa dizolvam ci sa transmutam. Deci, un barbat sau o femeie, cat de rai ar fi, au in ei esenta Sufletului. Mai devreme sau mai tarziu, acel Suflet va purifica intreaga personalitate a unui barbat sau a unei femei. Deci, care este scopul real al vietii in lumile materiale ? Este acela de a gasi sinele nostru Real, care este latent si al manifesta. Acesta este scopul nu numai al cercetatorilor adevarului, ci al tuturor fiintelor umane, este scopul vietii.

 

CARE ESTE SCOPUL TREZIRII SPIRITUALE ?

Ca personalitate, scopul initial al deschiderii spirituale este legat de alinierea sinelui personalitatii noastre cu Sinele Interior (Launtric) sau ceea e numim Personalitate Permanenta. Vorbim despre individualitatea noastra (starea individualitatii) ca avand patru stari de expresie. Sus la varf, este Sinele Monadic Sfant (Sfanta Monada), Sinele Spiritului care este etern. Apoi avem Sinele Sufletului, care este in realitate Sinele Spirit-Suflet, ei nu sunt separati, sinele Spiritului si Sinele Sufletului sunt unul si acelasi. Apoi, este partea expresiva a sufletului, ceea ce numim Personalitate Permanenta, care proiecteaza o Raza din ea in lumile existentei (Mentala, Psihica si Materiala) si prezinta o personalitate curenta sau temporara pe care o numim Maria, Ion, Stefan, Alina,…etc. Gandurile, emotiile, dorintele si actiunile acestei pesonalitati curente imbraca aceasta raza luminoasa de lumina, care este viata, in grade diferite de nuante si culori. Acest lucru determina gradul de fericire pe care o persoana o simte. De fapt cuvantul “persoana” deriva din “Persona”, nu-l mai numesc cuvant latin, pentru ca stim de unde se trage latina, se refera la “masca” pe care un actor o poarta in timpul unui rol dintr-o piesa de teatru. Aceasta este ceea ce personalitatea noastra este, o masca pe care noi o cream si purtam in timpul rolurilor noastre in aceasta viata curenta. Dar in spatele mastii acestei vietii sau oricare vieti, sta acelasi Spirit Launtric.

Initial, nu conteaza daca ne aflam in rolul unui personaj eroic, sau personaj sters, sau iresponsabil, sau oricare alt personaj. Fiecare dintre aceste personaje trebuie sa porneasca la drum, pentru ca viata oricarei personalitati atrage lectia urmatoare care ne va duce spre dechiderea spirituala. Nu conteaza in ce stare se afla personaliatea in acest moment, buna sau rea, este momentul si locul perfect de a incepe trezirea spirituala. Fiecare sfarsit fericit are nevoie de un inceput. In spatele mastii fiecarei personalitati sta Sinele Launtric Etern. Este acel sine pe care-l cautam. Este acel Sine care acum poarta masca personalitatii care poarta numele nostru. Dar, pentru a ne realiza obiectivele noastre, va trebui sa depunem efortul pentru a ne alinia sinele personalitatii curente cu Sinele Personalitatii Permanente – acel Sine Launtric care deja cunoaste totul. Cand alinierea este adevarata si clara, atunci personalitatea curenta va stii ce Sinele Launtric stie. Alinierea este metoda care va conduce la Accordare si eventual la Uniunea cu Sinele Interior.

Am vorbit de multe ori despre dublul eteric al corpului material. Am prezentat multe exercitii prin care venim in contact cu dublul eteric. Insa putem lucra cu dublul eteric al corpului psihic si al corpului mental. Facand acest lucru vom fi in stare sa unim cele trei corpuri: material, psihic si mental, pentru a forma intregul. Acest lucru ni-l spune Iisus in parabola femeii si a celor trei masuri de faina. Femeia reprezinta personalitatea noastra curenta si cele trei masuri de faina reprezinta cele trei corpuri: material, psihic si mental. Femeia trebuie sa le amestece pana vor deveni unul. Aceasta este, de asemenea si munca nostra. O fiinta umana in fiecare dintre lumile existentei este duala. Avem natura umana a personalitatii noastre curente si avem natura divina a Sinelui Launtric. Ambele sunt expresii care se afla sub umbrela individualitatii noastre. Vom ajunge sa cunoastem diferenta dintre ele folosind observarea si introspectia (vezi exercitiul despre introspectie). Vom realiza curand ca sinele personalitati noastre se afla intr-o lupta continua cu Sinele Launtric. Trebuie sa invatam sa diferentiem identitatea noastra de personalitatea curenta, care este foarte ignoranta si se revolta impotriva ghidarii care vine din Personalitatea Permanenta. De multe ori personalitatea curenta, in momentele ei bune, este foarte trasparenta lasand sa treaca prin ea lumina Sinelui Launtric care o va lumina. Acum incepem sa ne identificam, putin cate putin, Sinele nostru cu Sinele Launtric si nu cu sinele personalitatii curente. Din acest moment, cand vom spune “EU” vom intelege Sinele Personalitatii Permanente. Nu vom mai gandi si lucra in modul in care oamenii obisnuiti o vor face. Acum vom lucra din aceste doua puncte: sinele personalitatii curente si Sinele Personalitatii Permanente. Ca personalitate curenta este vital sa cultivam abilitatea de a simti Sinele Launtric si sa stim ca noi suntem acel Sine Launtric si nu sinele personalitatii curente care se schimba in fiecare moment. Poate ca nu simtiti acest lucru deoarece v-ati identificat complet cu Sinele limitat al personalitatii curente.

In Introspectie obiectivul nostru principal este : sa aliniem sinele personalitatii noastre curente cu Sinele Launtric si sa invatam sa-i folosim indrumarea si ghidarea pe care ne-o da. Acest proces se produce incet, are nevoie de timp pentru a se maturiza, nu poate fi realizat intr-o secunda. La inceput poate personalitatea curenta vrea sa se revolte, face cereri si nu agreaza cooperarea cu Sinele Launtric, incercand sa-si pastreze stilul de viata curent. Dar cu efort si in timp, personalitatea curenta, incet incet, incepe sa accepte sfaturile si intructiunile Sinelui Interior. Acum incepe alinierea si personalitatea curenta incepe sa rationeze si vede viata sa dintr-o perspectiva mai inalta. Trebuie sa anulam conditionarea facuta de societatea noastra, care ne invata sa cautam etern lucrurile care sunt placute. Incarcatura culturala considera realitatea ca fiind ceea ce putem capata si ceea ce putem face. Din nefericire, majoritatea oamenilor urmeaza acest imperativ cultural intr-un mod orbesc.

Cand ne vom alinia sinele personalitatii curente cu Sinele Launtric, lupta dintre cei doi va inceta. Aceasta lupta intre sinele personalitatii curente si Sinele Interior a cauzat foarte multa suferinta personalitatii si i-a ingreunat si amanat inceperea trezirii spirituale. Acum, in loc de lupte, vom vedea o armonizare intre cele doua personalitati, care va duce la exprimarea nostra ca o singura fiinta. Dar pentru a ajunge la acest moment, trebuie sa incepem de la starea in care se afla personalitatea curenta in acest moment. Aceasta cautare ne va indemna personalitatea curenta sa inceapa ascensiunea, sa primeasca instructiuni si sa se simta unita cu Sinele Launtric. Numai atunci cand sinele personalitatii curente este convins ca alinierea este necesara propriului beneficiu, el va fi de acord sa acepte instructiunile si sfaturile Sinelui Launtric. Atunci vom coexista ca sinele personalitati si Sinele Launtric, devenind unul.

La inceput avem coexistenta intre sinele personalitatii curente si Sinele Launtric, dar nu avem inca uniunea dintre ele. Apoi va veni o vreme cand vom incepe sa ne intrebam, “Cine sunt eu ca personalitate si sine sunt eu ca Sine Launtric?” Ca personalitate, poate vom simti ca purtam o cruce prea grea datorata existentei material karmice. Avem numai impresia aceasta, pentru ca in realitate este Sinele Launtric care duce cea mai mare parte a greutatii crurcii noastre si nu sinele personalitatii curente. In acelasi mod Iisus Hristos poarta cea mai mare greutate a crucii umanitatii si nu umanitatea insasi. Vom descoperi acest lucru in noi insine prin practica si introspective.

Prin Introspectie si Meditatii vom ajunge sa unim naturile noastre materiala, psihica si mentala. Cand folosim Introspectia vom rechema imaginile din memorie si ne vom examina gandurile si intentiile noastre, care acum au devenit elementali activi, avand propria lor existenta. In acest fel, lucram de fapt cu eterul din dublul eteric al corpului mental. Analizand ceea ce simtim vom folosi eterul sensitiv din dublul eteric al corpului psihic. Si astfel vom ajunge la ceea ce Iisus ne-a spus in parabola femeii si cele trei masuri de faina, pana cand vom realiza unitatea celor trei corpuri.

 

CINE ESTE DASKALOS ?

Bazat pe Noul Testament şi pe învăţăturile lui Iisus Hristos, Sistemul a fost prezentat cercetătorilor adevărului de către Dr. Stylianos Atteshlis, cunoscut sub numele de Daskalos. Este dificil pentru oricine, să descrie în mod adecvat, cine şi ce a fost Daskalos. Cu toate acestea, este foarte posibil pentru oricine să-l iubească şi să-l respecte pe Daskalos, vindecatorul mistic, a cărui muncă de vindecare şi de predare a învăţăturilor ezoterice Creştine s-a întins peste şapte decenii.

Învăţăturile Sistemului de Cercetare a Adevărului au devenit publice în 1919, în Cipru, când la vârsta de şapte ani, Daskalos a realizat prima sa vindecare miraculoasă şi a facut cunoscută comunicarea conştientă pe care o are cu prietenii şi ghizii din lumile superioare, în special cu Ioan Evanghelistul, discipolul lui Iisus Hristos. De-a lungul următorilor şaptezeci de ani, Daskalos a stabilit peste o sută de cercuri de studiu independente în întreaga lume, mii de studenţi intrând în aceste cercuri, unde au experimentat personal treziri spirituale profunde şi vindecări de netăgăduit. În multe cazuri, aşa numitele boli ‘incurabile’, cum ar fi cancerul terminal, au fost ‘miraculos’ vindecate de Daskalos. Abilităţile sale extraordinare de vindecare, au permis de asemenea, ca multe persoane cu handicap să fie complet vindecate. Daskalos a vindecat nu numai persoane cu probleme fizice, dar şi pe cei ale căror inimi aveau răni emoţionale adânci, aceştia găsind uşurare şi mângâiere sub grija sa iubitoare.

De asemenea, cei care umblau în întuneric mental, negativitate şi confuzie au fost conduşi din umbră, înapoi către lumină, sub îndrumarea sfatului său înţelept. Daskalos a devenit cunoscut peste tot în lume, ca dascăl şi vindecator spiritual, înzestrat cu puteri şi capacităţi extraordinare, în urma publicării în 1985 de către Kyriakos Markides a cărţii intitulată ‘Magul din Strovolos’. În anul 1995 Daskalos a trecut în ‘lumea de dincolo’, predând fiicei sale, Panayiota Atteshli Theotoki, continuarea muncii începute. Pentru a veni în ajutorul studentului căutător de spiritualitate şi iluminare, Daskalos a publicat câteva cărţi, în care conceptele de bază ale Sistemului Pentru Cercetarea Adevărului sunt clarificate şi prezentate.

Este un privilegiu să putem prezenta cititorului acest sistem creştin de meditaţie, uşurând munca celor în căutare de înălţare spirituală, de apropiere de Dumnezeu, fără a fi necesar să ne îndreptăm căutarea spre alte zări, deoarece sistemul nostru este foarte apropiat modului creştin de gândire, bazat pe iubire, înţelepciune şi puterea voinţei. Desigur, nu descurajăm explorarea altor căi, învăţături şi tradiţii, care conduc către cunoaşterea adevărului, dar drumul poate fi mai lung şi anevoios, spre deosebire de sistemul nostru care îşi are rădăcinile în creştinism, fiind mult mai accesibil şi uşor de înţeles pentru căutătorul de spiritualitate. Ce înseamnă să fii creştin? Ceea ce Cristos le spunea acelora, ‘care au urechi de auzit să audă’ (Marcu 4:23) era faptul că orice bărbat sau femeie care îşi foloseşte raţiunea, iubirea şi puterea voinţei într-un mod corespunzător şi Divin, este un creştin, indiferent dacă se numeşte budist, musulman sau este un frate sau o soră de o altă credinţă. Spre deosebire de alte sisteme, Sistemul Pentru Cercetarea Adevărului expune progresiv cercetătorul energiilor sacre, numai după ce el a realizat curăţirea personalităţii, evitând astfel interferenţa agresivă cu centri săi energetici, care poate duce la vătămarea sistemului său nervos. Fiecare dintre noi vine în această lume cu o anumită constituţie psiho-mentală, care îl face să se aplece spre anumite practici spirituale şi îi interzic altele. Trebuie să ne reamintim constant că nu este întâmplator unde ne-am născut, având de învăţat anumite lecţii ale vieţii.

De aceea, apropiindu-ne de acest sistem de meditaţie creştin, vom putea mai uşor să integrăm tehnicile de meditaţie, specifice sistemului, în viaţa noastră zilnică, ducând la o îmbunătăţire substanţială a vieţii noastre spirituale, ancorându-ne mai bine în iubire şi credinţă. O caracteristică principală a sistemului este modul în care pamântescul şi Divinul sunt tratate, astfel încât să nu se creeze o diviziune între ele. Nu este sănătos şi nici respectuos să anihilăm lumea materială, creând o prăpastie între starea meditativă şi starea normală de trezire. Principala noastră scoală de spiritualitate este lumea care ne înconjoară, de care nu trebuie să ne izolăm, ci pe care trebuie s-o cunoaştem şi s-o controlăm, fără să devenim sclavii ei. Aşa cum şi Yogananda spunea, ‘Ambiguitatea reală stă în percepţia oamenilor asupra adevărului. Oamenii de viaţă, nu sfinţii, sunt adevăraţii mistici’, trebuie să dedicăm mai multă energie căutării Adevărului în această lume iluzorie. Apreciem munca tuturor celor care încearcă să arate omenirii calea de a cuceri natura, de a controla emoţiile şi dorinţele umane şi de a folosi în mod adecvat darurile Divine, dăruite nouă de Dumnezeu. Aşa cum ne îndeamnă Daskalos, trebuie să fim ca o albină care culege polenul din gradina vecinului, care are flori frumoase, dar să ne întoarcem în gradina noastră unde avem o varietate deplină de flori şi unde polenul este cel mai pur.

 

UNIVERSURILE PARALELE-LUMILE

Intrand in invataturile si practica lui Daskalos si a cercetarorilor adevarului, vom gasi alte lumi, lumi de dimensiuni mai inalte. Stiinta numeste aceste lumi universuri paralele. Ele exista la vibratii mai fine, asemanatoare octavelor muzicale. Lumea noastra materiala nu este singura realitate. Pamantul si universurile fizice sunt o reflectie materiala, un efect mai jos al unei cause mai inalte. Realitatea adevarata nu este in acest efect, ci in cauza care sta in spatele efectului. Lumile mai inalte ale existentei vibreaza la o frecventa deasupra perceptiei noastre materiale a auzului, a vazului sau a pipaitului. Totusi aceste lumi sunt auto-luminescente, fiecare particula a substantei din care sunt facute radiaza lumina.

Aceste trei lumi de existenta (Materiala, Psihica si Mentala) sunt stagii in care noi avem un rol de jucat. Rolul oamenilor mai putin treji este jucat neindemanatic in lumea materiala. Aceia care invata mai mult si devin mai indemanatici sunt actori mai buni pe aceasta scena materiala. Acesti oameni joaca roluri in subplanurile Lumilor Psihice. Cu antrenamente sincere ei pot deveni actori mai buni si vor juca roluri importante in Lumile Mentale sau ceea ce anumite scoli spirituale numesc Planurile Mentale.

Ce poate descoperi o persoana care traieste constient in aceste Lumi ale Existentei? EI vor descoperi nivele ale realitatii luminoase (splendide). Dar, in cele din urma, ei isi vor gasi Sinele adevarat. Vor realiza ca indiferent daca vor lucra in Lumea Materiala intr-un corp material sau daca ei vor lucra utilizand corpurile mai rafinate din Lumile Psihica si Mentala, vor fi intotdeauna un EU – Un Sine !! Nu sunt nici mai mult sau mai putin decat un EU. Nu conteaza ce rol vor juca in oricare din cele trei Lumile de Existenta sau cum vor juca acel rol, ei vor fi intotdeauna acelasi, cel mai Launtric Sine. Rolurile pe care ei le joaca pot fi diferite dar cea mai launtrica natura a fiecarei persoane este intotdeuna aceeasi. Aceasta este ceea ce ei vor descoperi. Aceasta realizare este in cercul posibilitatii al fiecarei fiinte umane. Sa inteleaga ce este Divinitatea, ce este omul si care este natura realitatii ramane poate cea mai importanta actiune pe care cineva s-o poata asuma in intreaga sa viata. Este o chemare pentru multi, dar in final este o necesitate de baza pentru toti!!

 

CE ESTE VIATA ?

Daca cineva ar intreba , “Ce este Viata?” fiecare ar raspunde imediat, “stiu ce este Viata.” Dar, stim cu adevarat ce este Viata ? Daca stim ce este Viata stim cu siguranta si ce este Dumnezeu !! Deci “Ce este Viata?” Si raspunsul este : Viata este Fiintarea Infinita Absoluta incomprehensibila. Este si exista. Fiind si existand sunt doua stari diferite. “Fiintarea” este eterna, fara un inceput si fara sfarsit, in Eternul Acum. In eternitate este intotdeauna “Acum.” Trebuie sa ajungem la a intelege ce inseamna Eternul Acum. Inca odata “Ce este Viata?”. Ceea ce stim este numai fenomenul vietii. Si inca acel fenomen nu-l cunoastem asa cum trebuie.

Putem spune “Eu traiesc.” Da. Dar nu sunteti singura fiinta care traieste. Priviti in jurul vostru. Sunt bilioane de fenomene ale vietii, forme care traiesc. Desigur, privind in jurul nostru cu ochii materiali vedem fenomenele vietii; dar atunci cand priviti o picatura de apa sub microscop ce vedeti ? Veti vedea fenomenul vietii; un numar incalculabil de forme de viata microscopice. Stiinta a descoperit ca peste tot sunt fenomene ale vietii, microbi sau virusuri. In timp, oamenii de stiinta au descoperit cu ajutorul unor microscoape mai puternice, microscoapele electronice, ca ei pot vedea chiar si forme de viata mai mici. Si care este principala caracteristica a vietii ? Miscarea, vibratia. Nimeni nu poate intelege fenomenul vietii fara ajutorul vibratiei. Puteti intelege un fenomen al vietii fara ca ceva sa se miste ? Ce face stiinta in zilele noastre ? Ea cerceteaza planul material, folosind concepte legate de materialism, si incearca sa gaseasca adevarul. Care parte a adevarului l-a gasit stiinta pana acum ? Ea a descoperit doua lucruri: tot ce exista trebuie sa aiba o forma, si Vibratia/Miscarea este principiul care guverneaza formele vietii. Acest lucru este adevarat, dar reprezinta numai o parte a adevarului. Este adevarul relativ; Adevarul Absolut este inca ascuns. Fiecare fenomen al vietii are o cauza, cauza care l-a adus in existenta.

Stiiinta studieaza viata folosind cele cinci simturi si anumite instrumente; pentru a afla ce este corpul uman sau al unui animal. Nu putem spune ca ceea ce s-a descoperit nu este foarte bun. Este. Dar, exista mult mai multe lucruri care trebuiesc aflate. Trebuie sa realizam ca o forma de viata este un fenomen al vietii si nu Viata. Este un sistem vibrational care ne da noua senzatia de intreg si care are un anumit ciclu de existenta bine predeterminat. Acest ciclu este mentinut prin “Vointa Divina”, si prin Vointa Divina intelegem, sub supravegherea a ceea ce numim Duhul Sfant (supra constiiinta universala). Viata este numai una – Viata Absoluta. In cadrul Vietii Absolute exista o multitudine de fenomene ale vietii: plante, animale, fiintele umane si fiiintele arhanghelice. Putem gasi aceste fenomene ale vietii in stadii si forme diferite. Viata fiintelor umane este foarte diferita de viata regnului animal si diferita de viata ordinelor Arhanghelilor. Si in cadrul Vietii Absolute noi suntem, ne miscam si existam.

Ce este viata acum? Nu trebuie sa ne concentram numai pe fenomenul vietii si caracteristicile sale: kinesis sau miscare. Trebuie sa vedem mult mai clar. Este viata, peste fenomenul vietii, inteligenta? Ce este inteligenta ? Putem numi un om intelligent atunci cand el isi foloseste mintea(rationalul) intr-un mod normal si intelege adevarul relativ. Dar acest tip de inteligenta este numai o expresie a fenomenului vietii. Este foarte limitata si uneori incorecta. Orice om intelligent poate face greseli. Pe de alta parte, poate face asa numita Inteligenta Absoluta, Dumnezeu, greseli? Daca privim in jurul nostru fenomenele de viata, de la o amiba pana la galaxii, vom gasi ordine. Vom gasi ca toate fenomenele vietii se supun unor legii, asa numitele Legi ale Posibilitatilor. Ce mai putem vedea ? Prin Legile Posibilitatilor putem vedea Omnipotenta. Vedem Omnipotenta lui Dumnezeu in fiecare expresie a fenomenului vietii. Acest lucru este definit. In Cercul Posibilitatilor al fiecarui fenomen al vietii vedem Inteligenta Divina si Omnipotenta. Nimic nu poate scapa din asta.

Ce este Inteligenta Divina si Omnipotenta Sa ? Nu este Dumnezeu ? Cum ne putem imagina existenta lui Dumnezeu in lumea existentei ? Ni-l imaginam pe Dumnezeu ca fenomen al vietii? Dumnezeu este VIATA !! Acum stim ce este Viata ? Prin simpla observare si studiull fenomenului vietii, al miscarii si cresterii acestui fenomen in ceea ce numim timp, putem sti ce-i Viata? Nu, prin acest studiu vom ajunge sa cunoastem numai caracteristicile fenomenelor vietii. Prin observare, concentrare si meditatie putem sti foarte mult despre fenomenele vietii din jurul nostru. Aceasta este ceea ce stiinta din ziua de astazi face. Dar ne putem intreba, “Poate exista un fenomen al vietii daca nu exista o Sursa?” Va puteti imagina ceva care se misca fara o sursa de energie ? Deci, trebuie sa avem o Sursa. Inca odata, “Ce este Viata”? Ceea ce am spus ca-i Viata este Dumnezeu; dar numai folosind cuvantul Dumnezeu, de fapt noi minimizam Fiintarea Absoluta la dimensiunile noastre umane. Si, dimensiunile noastre umane nu sunt bune, deoarece noi adoram lucruile materiale ca si cum ar fi Dumnezeu. Deci numind Fiintarea Infinita ca fiind Dumnezeu ii facem, de fapt, o nedreptate. Dumnezeu inseamna ceva pentru mintile noastre, dar trebuie sa-l vedem pe Dumnezeu in Spirit. Aduceti-va aminte ce a spus Iisus, “Dumnezeu este Spirit, si cei care se apropie de EL, trebuie s-o faca in spirit si adevar [Ioan 4:24].” Cum facem acest lucru? Da, Dumnezeu este Spirit, veti spune. Dar, ce suntem noi? Suntem numai un corp material? Este asta totul si nimic mai mult? Nu, suntem mult mai mult. Suntem Dumnezei !! Suntem Spirite !! Suntem Spirit-Suflet exprimandu-se ca o personalitate in lumile existentei. Acum ajungem sa analizam ce suntem si cine suntem. Incercati sa gasiti raspunsuri la aceste intrebari. Acesta este telul cercetatorilor adevarului si necesita o cercetare serioasa. Dar, nu putem accesa Adevarul pana nu urcam pe scara adevarului relativ. Nu este usor sa ajungem la intelegerea profunda a Adevarului.

 

CE ESTE MOARTEA ?

Moartea nu exista !!, Deoarece, ceea ce oamenii din greseala numesc moarte, este de fapt o schimbare. Insa, schimbarile se petrec in fiecare moment si acest lucru il putem vedea. Fiecare dintre noi a fost copil, un baietel sau o fetita, care se juca pe covorasul din camera. Unde este acel baietel acum? Sau fetita care tinea papusica in brate, in manutele sale, si se juca cu ea? Unde este acel copil de cinci ani acum? Mai exista el? Nu, desigur nu!! A murit? Nu, el s-a schimbat ca sa devina ceea ce este acum. In acest moment nici un atom material nu este acelasi din corpul tanarului care odata a fost un baietel, si niciodata nu va fi, deoarece totul se schimba in corpul nostru la sapte ani, ceea ce chiar stiinta ne spune astazi. Nimic nu va fi la fel in corpul batranului care odata a fost un tanar.

Din punct de vedere al schimbarii materiei, moartea si renasterea au loc in fiecare zi in corpurile noastre materiale. Si chiar daca ma gandesc la mine ca la o personaliate curenta; numele meu, genul, religie, nationalitate, modul meu de gandire, dorintele, fricile, modul meu de viata, chiar si acestea se schimba zilnic. Imbatranirea si experienta aduc schimari, inca odata murim zilnic si o vedem ca o schimbare. Daca va ganditi cum erati cu trei sau patru ani in urma, vom vedea ca interesele voastre si modul vostru de gandire sunt diferite de cele de acum. Ce va deveni corpul material ? El se schimba. Stiinta ne spune ca materia este indestructibila. Ea se schimba pur si simplu. Materia devine energie si energia devine materie.

In viata exista doua fenomene care nu pot fi schimbate: nasterea si trecerea dincolo. Nasterea si trecerea dincolo sunt ca o calatorie dintr-un loc in altul cu ajutorul unui vapor. Cei care sunt la bord vor face calatoria cu vaporul. Cei care sunt nascuti isi vor trai viata pe pamant pana la sfarsit, in locurile destinate. Cand vom decide sa ne urcam pe vapor, vom vedea mai multe posibilitati. Daca suntem saraci, vom calatori pe punte, ne va fi frig in timpul noptii si vom dormi pe un scaun acoperiti cu haina noastra. Daca suntem bogati, vom avea o cabina luxoasa. Pe vapor, putem trai viata pe care o vrem. Daca ne plac jocurile de noroc, putem merge sa jucam la ruleta. Daca ne place sa dansam, putem merge sa dansam. Si daca suntem lenesi, putem merge sa dormim. Putem face tot ce dorim pe acel vapor, dar nu-i putem schimba ruta: nastere spre trecerea dincolo (moarte). Ce stim despre apropiatii nostri ? Ii numim, "fiul meu, mama mea, tatal meu." Atunci cand trec dincolo si corpul lor material ramane in urma, credeti ca i-ati pierdut?! Toti oamenii, atunci cand isi pierd rudele au impresia ca este definitiv, dar ei, de fapt au trecut dincolo. Adevarul este ca nu sunt pierduti. Daca stiti cine sunteti si v-ati dezvoltat constiiinta de sine la nivele mai inalte, veti intelege ca nu exista ceea ce numim moarte. Deoarece, veti fi capabili sa iesiti din corp intr-un mod constient si sa reveniti in corpul vostru atunci cand doriti. Apoi veti spune, "ceea ce altii numesc moarte nu inseamna decat ca nu mai revin in copul meu, deoarece nu-mi mai trebuie, este imbatranit si nu-l mai pot folosi." Apoi veti intelege ca nu-i pierdeti niciodata pe cei dragi. Aceia care trec dincolo au oare senzatia ca-i pierd pe cei dragi? NU, deoarece, chiar daca cei in viata nu pot comunica cu cei care au trecut dincolo, cei care au trecut dincolo sunt mai aproape de ei decat erau in trecut, atunci cand traiau in corpurile materiale. Chiar si atunci cand erau incatusati in corpurile lor materiale, credeam uneori ca sunt departe de noi deoarece ei se puteau afla in diferite locuri de pe planeta. Acest lucru este gresit, deoarece daca ii iubim cu adevarat, ei sunt cu noi, indiferent unde ei sau corpul lor material se afla. Unde se afla "partea de dincolo"? Este aici. Dar acea lume se afla la o alta frecventa de vibratie. Este lumea de patru dimensiuni, lumea astrala. Lumea materiala este lumea de trei dimensiuni care ocupa acelasi spatiu-loc. Cand veti ajunge la aceste adevaruri ii veti vedea pe apropiatii vostrii asa cum sunt in realitate, nu cum credeati ca sunt. Deoarece, acum te vei vedea asa cum esti in realitate si nu asa cum crezi ca esti.

Pamantul material are contra partea sa psihica, lumea de patru dimensiuni. Si el are, de asemenea, contrapartile mentala si a mentalului superior (starea mentala - casa sufletului). Cand cineva trece dincolo, el sau ea nu paraseste planeta. Nimeni nu a parasit planeta atunci cand a trecut dincolo. Numeroasele iaduri si paradisuri se afla in contra partea psihica a planetei. Deci, multi au ideea, gresita de altfel, ca vor parasi planeta atunci cand vor trece dincolo (la moarte). Dar putem parasi planeta cu corpul mental sau corpul mentalului superior? NU!! Vom trece dincolo si ne vom misca in planurile mentale si ale mentalui superior al planetei. Poate un cercetator al adevarului parasi vreodata planeta ? Desigur ca va putea. Prin controlul si devenind maestrul corpurilor sale, dezvoltandu-si constiinta de sine peste constiinta corpurilor sale. Dezvoltandu-si constiinta de sine la ceea ce numim supraconstiinta de sine. Apoi el va fi liber sa mearga oriunde; nu numai pe planeta, dar mai departe de planeta, mai departe de galaxie, mai departe de galaxii. Dar cine are timpul de a face acest lucru ? Exista asa de multa suferinta pe aceasta planeta incat nu ne este permis sa parasim planeta numai pentru ca suntem curiosi. Viata continua in planurile psihice. Ea continua !! Ea continua in planurile mentale. Doar corpul nostru material delimitat de timp si spatiu-loc este cel care moare, dar esenta din acel corp, ca Viata, este nemuritoare. Noi suntem vesnici, nemuritori. Moartea nu exista. Ceea ce numim fenomenul mortii, moartea corpului material, este pur si simplu o trecere la o alta stare de constiinta!!

 

Pin It