Seminar invataturi eseniene - Bucuresti

Sistemul Pentru Cercetarea Adevarului se bazeaza pe Noul Testament sii pe invataturile lui Iisus Hristos, sistemul fiind prezentat cercetatorilor adevarului din lumea intreaga, de catre Dr. Stylianos Atteshlis, cunoscut sub numele de Daskalos.

Este un privilegiu ca putem prezenta publicului din Romania acest sistem crestin de meditatie, usurand munca celor in cautare de inaltare spirituala, de apropiere de Dumnezeu, fara a fi necesar sa ne indreptam cautarea spre alte zari,  deoarece sistemul nostru este foarte apropiat modului Crestin de gandire, bazat pe iubire, intelepciune si puterea vointei.

Dupa 2000 mii de ani, asa cum au prezis esenienii, aceste invataturi au aparut din nou. A venit timpul sa aflam ce s-a intamplat in timpul lui Iisus, care au fost invataturile lui adevarate si nedistorsionate. Scopul adevarat al acestor invataturi este acela de trezire spirituala si realizarea de sine, pas cu pas, fara a forta si fara a ne retrage din lume, ci infruntand problemele si neajunsurile vietii zilnice intr-un mod bland si constient. O caracteristica principala a sistemului este modul in care pamantescul şi Divinul sunt tratate, astfel incat sa nu se creeze o diviziune intre ele. Nu este sanatos şi nici respectuos sa anihilam lumea materiala, creand o prapastie intre starea meditativa si starea normala de trezire.

Invataturile prezinta sistematic toate meditatiile si exercitiile de care avem nevoie pentru a progresa, pas cu pas, pe calea spirituala, insotiti in constientizare de sine, de Iisus, Duhul Sfant, Arhangheli si Ingerul Pazitor, totul fiind bazat pe iubirea divina. Cum putem vedea si “masura” efectele pozitive pe care meditatiile si exercitiile le au asupra noastra? Se pot observa cateva lucruri care inainte erau de neconceput sau greu realizabile, ca:

  1. Armonizarea noastra interioara si cu cei din jurul nostru.
  2. Imbunatatirea starii corpului fizic, emotional si mental.
  3. Autovindecare si vindecare persoanelor suferinde.
  4. Controlul emotiilor, dorintelor, sentimentelor si gandurilor negative.
  5. Deschiderea centrilor de energie, intr-un mod sigur si bland.
  6. Deschiderea centrului inimii, sfanta sfintelor.
  7. Clarviziune si clarauditie.
  8. Parasirea constienta a corpului si calatoriile astrale.
  9. Uniunea cu Arhangheli.
  10. Calea catre Realizarea De Sine.

Apreciem munca tuturor celor care incearca sa arate omenirii calea de a cuceri natura, de a controla emotiile si dorintele umane si de a folosi in mod adecvat darurile Divine, daruite noua de Dumnezeu. Asa cum ne indeamna Daskalos, trebuie sa fim ca o albina care culege polenul din gradina vecinului, care are flori frumoase, dar sa ne intoarcem in gradina noastra unde avem o varietate deplina de flori si unde polenul este cel mai pur.

Despre Daskalos: 
Sistemul de cercetare a adevarului a fost prezentat cautatorilor de spiritualitate de catre Dr. Stylianos Atteshlis, cunoscut sub numele de Daskalos.
Este dificil pentru oricine, sa descrie in mod adecvat cine si ce a fost
​ ​
Daskalos. Cu toate acestea, este foarte posibil pentru oricine sa-l iubeasca si sa-l respecte pe Daskalos, vindecatorul mistic, a carui munca de vindecare si de predare a invataturilor ezoterice Crestine s-a intins peste sapte decenii.
Invataturile Sistemului de Cercetare a Adevarului au devenit publice in 1919, în Cipru, cand la varsta de sapte ani, Daskalos a realizat prima sa vindecare miraculoasa si a facut cunoscuta comunicarea constienta pe care o are cu prietenii şi ghizii din lumile superioare, in special cu Ioan Evanghelistul, discipolul lui Iisus Hristos.
De-a lungul urmatorilor saptezeci de ani, Daskalos a stabilit peste o suta
​ ​
de cercuri de studiu independent in intreaga lume, mii de studenti intrand in
​ ​
aceste cercuri, unde au experimentat personal treziri spirituale profunde si vindecari de netagaduit. In multe cazuri, asa numitele boli ‘incurabile’, cum
​ ​
ar fi cancerul terminal, au fost ‘miraculos’ vindecate de Daskalos.
 
Abilitatile extraordinare de vindecare ale sale, au permis de asemenea, ca multe persoane cu handicap sa fie complet vindecate. Daskalos a vindecat nu numai persoane cu probleme fizice, dar si pe cei ale caror inimi aveau rani emotionale adanci, acestia gasind usurare si mangaiere sub grija sa iubitoare. De asemenea, cei care umblau in intuneric mental, negativitate si confuzie au fost condusi din umbra inapoi catre lumina, sub indrumarea sfatului sau intelept.
Daskalos a devenit cunoscut peste tot in lume, ca dascal si vindecator spiritual, inzestrat cu puteri si capacitati extraordinare, in urma publicarii în 1985 de catre Kyriakos Markides a cartii intitulata ‘Magul din Strovolos’.
In anul 1995 Daskalos a trecut în ‘lumea de dincolo’, predand fiicei sale, Panayiota Atteshli Theotoki, continuarea muncii incepute. Pentru a veni in ajutorul studentului cautator de spiritualitate si iluminare, Daskalos a publicat cateva carti in care conceptele de baza ale Sistemului Pentru Cercetarea Adevarului sunt clarificate si prezentate. Cartile prezinta aspectele teoretice si practice ale sistemului, oferind cautatorului adevarului o cale directa si sigura de inaltare spirituala, bazata pe Noul Testament si pe invataturile lui Iisus Hristos, Dumnezeul-Om. Aspectele teoretice ale sistemului sunt prezentate, in principal, in volumele ‘Invataturi Ezoterice’ şi ‘Cuvinte de Adevar’. Volumul ‘Cuvinte de Adevar’ contine un numar de lectii pe care Daskalos le-a predat in anii saptezeci si nouazeci in Cipru, clarificand anumite concepte ale sistemului.
 
Asa cum am mentionat, Sistemul Pentru Cercetarea Adevarului este un
​ ​
sistem ezoteric crestin, bazat pe viata si invataturile lui Iisus Hristos. Daskalos prezinta evenimentele intamplate cu doua mii de ani in urma, asa cum au fost ele traite de el, ca martor ocular, in ‘Iisus Hristos-Viata sa pe Pamant şi Invataturile Sale’. Cartea prezinta calatoriile lui Iisus in Palestina, vindecarile şi miracolele facute, precum si invataturile spirituale pe care el le-a transmis discipolilor sai. Cartea companion a acestui volum este ‘Parabole’, unde Daskalos prezinta intelesul tainic al parabolelor, care a fost o caracteristica constanta a invataturilor lui Iisus Hristos.
Nu este suficient sa ne dedicam studierii cuvintelor şi teoriei. Trebuie
​ ​
sa exploram si sa experimentam adancurile fiintei noastre, ale vietii si ale
​ ​
Creatiei. Pentru a completa si intelege invataturile oferite, au fost publicate următoarele carti: ‘Practica Ezoterica’, ‘Porti Catre Lumina’ si ‘Simbolul Vietii’. ‘Practica Ezoterica’ este cartea​
​ ​
companion volumului ‘Invataturi Ezoterice’, in care sunt prezentate diverse
​ ​
exercitii si meditatii. ‘Porti Catre Lumina’ contine exercitii ilustrate care au fost exersate in Cercurile Cercetatorilor Adevarului, incluzand acordarea
​ ​
Arhanghelica. ‘Simbolul Vietii’ prezinta istoria, ​descrierea şi ghidul Simbolului Vietii, revarsand o lumina noua asupra acestui instrument spiritual stravechi. Invataturile lui Iisus Hristos sunt o cale bogata si mistica, oferind instructiuni vesnice pentru stradaniile spirituale, cat si pentru munca de zi cu zi a cercetatorului. Prin Simbolul Vietii, cel mai recent prezentat de Daskalos, noi devenim mai constienti de scopul si munca reincarnarilor noastre.
 
Pentru Incepatori:
Practica Meditatiei si Exercitiului.
Cine suntem noi ca fiinte umane?
Care sunt cercurile umane ale Posibilitatilor si Probabilitatilor?
Cine este Dumnezeu, Logosul si Duhul Sfant?
Cine sunt Arhanghelii si cum ne putem acorda la ei?
Ce este permanent si ce este temporar in noi?
De ce suntem nefericiti si cum putem purifica personalitatea noastra?
Cum sa intelegem emotiile, dorintele, sentimentele si gandurile noastre?
Ce sunt Elementalii - Ingerii si Demonii Umani?
Vindecarea Celor Trei Corpuri: Material, Psihic, Mental.
Protectia si Curatirea Corpurilor Noastre.
 
Pentru Avansati:
Continuarea muncii de curatire a personalitatii curente: muncile lui Hercule.
Cele sapte niveluri de constiinta din noi.
Cele sapte lumi si cum putem traii constient in ele.
Acordarea cu Logosul, Duhul Sfant si Arhanghelii Elementelor (Mihail, Rafael, Gabriel Uriel) in noi sau in Natura.
Ce este Pulsul Vietii ?
Ce este Atmul Permanent din noi ?
Calea catre realizarea de Sine.
Cum sa cream Elementali-Ingeri pazitori.
Studiul Simbolului Crestin al Vietii.
 

Pin It