Analiza astrologica a echinoctiului de primavara

Analiza astrologica a echinoctiului de primavara, 20 martie 2014

Preambul la cursul de initiere in astrologie desfasurat pe parcursul a trei seri: 
26 martie si 7/8 aprilie intre orele 18.30-21.30

Intreaga creatie, tot ceea ce se supune puterii timpului si spatiului, are o miscare ciclica sau mai exact, o miscare ascendenta, in forma de spirala. Acest principiu universal caracterizeaza atat marile cicluri ale galaxiilor, cat si micile cicluri ce exista la nivel subatomic. Totul in natura se transforma respectand in mod constant anumite etape sau ritmuri specifice.

Aceasta ciclicitate, pe care o regasim in intreaga Creatie, este mai evidenta in ceea ce priveste planetele. Astfel, observam ca Soarele parcurge intregul cerc zodiacal intr-un an de zile, trecand prin fiecare semn al zodiacului in aproximativ o luna. Fiecare semn zodiacal poate fi definit ca fiind un arhetip care se reflecta in noi intr-un mod deosebit de complex, sub forma diferitelor caracteristici psiho-emotionale si fizice. Atunci cand insusim si trezim in noi intr-un mod armonios energiile specifice celor 12 arhetipuri zodiacale, fiintele noastre ating un inalt grad de echilibru si armonie, ce ne permit sa atingem starea de “Om Cosmic”, asa cum a fost denumita inca din Antichitate.
Aceasta calatorie anuala a Soarelui prin cele 12 constelatii zodiacale faciliteaza intrarea in rezonanta a fiintelor noastre cu energiile specifice celor 12 semne zodiacale, in conformitate cu semnul in care Soarele se afla la un moment dat.
Astfel, trecerea Soarelui peste o zodie ne pune in rezonanta cu energia arhetipala a acesteia, ajutandu-ne sa asimilam valorile ei specifice. De exemplu, atunci cand Soarele se afla in zodia Taurului, pentru a fi in armonie cu vibratiile universale, se recomanda sa cultivam starea de multumire, iubirea de sine, deschiderea si receptivitatea fata de tot ce este frumos, integrarea armonioasa a planului material – adica sa asimilam si sa manifestam calitatile specifice acestei zodii.  Momentele de tranzitie ale Soarelui intre semnele zodiacale au fost denumite Hiatusuri Solare. Aceste perioade sunt diferite prin structura energetica a elementului constituent. Stim ca fiecare zodie are o predominanta a unui element: pamantul, apa, focul si aerul. Insa, in cazul hiatusurilor, se manifesta cel de al cincilea element: eterul, forta ce creeaza o profunda legatura cu starea de neutralitate, de vid, de transcendenta. In timpul hiatusurilor solare, adica atunci cand Soarele se afla la granita dintre doua semne zodiacale alaturate, se creeaza un efect de cumul energetic ce permite un melanj al celor mai inalte valori ale celor doua semne zodiacale alaturate, unde se afla la un moment dat Soarele.
Dintre toate trecerile Soarelui dintr-un semn in altul, cele mai importante sunt momentele de maxim si de egalitate, adica solstitiile si echinoctiile. Echinoctiile si solstitiile marcheaza inceputul celor patru anotimpuri: primavara, vara, toamna si iarna. 
Este necesar sa specificam faptul ca din cauza miscarii elipsoidale a Pamantului in jurul Soarelu,i data calendaristica a acestor conjuncturi poate sa se decaleze cu plus - minus o zi. Sa observam descrierea lor astronomica, avand in vedere perioada medie de formare:

1. ECHINOCTIUL DE PRIMAVARA – 21 Martie – razele Soarelui cad perpendicular pe Ecuator, iar cei doi poli ai Pamantului primesc aceeasi cantitate de lumina si caldura. Ziua este egala cu noaptea.

2. SOLSTITIUL DE VARA – 22 Iunie – razele Soarelui cad perpendicular pe Tropicul de Nord (Tropicul racului), luminand mai puternic emisfera nordica. Ziua este cea mai lunga si noaptea cea mai scurta.

3. ECHINOCTIUL DE TOAMNA – 23 Septembrie - razele Soarelui cad din nou perpendicular pe ecuator, ziua fiind din nou egala cu noaptea.

4. SOLSTITIUL DE IARNA– 22 Decembrie - razele Soarelui cad perpendicular pe Tropicul de sud (Tropicul Capricornului), ziua in emisfera nordica fiind minima. Ziua este cea mai scurta si noaptea cea mai lunga. 

COMENTARIU ASTROLOGIC                                                                             

Echinoctiul de primavara, eveniment astrologic marcat de trecerea Soarelui de la un semn zodiacal mutabil la un semn zodiacal cardinal, adica de la zodia Pestilor la zodia Berbecului, permite desprinderea de starile visatoare, himerice ale trecutului si favorizeaza trezirea in fiinta noastra a starii de ASUMARE a responsabilitatilor, a starii de curaj, initiativa, putere de lupta, care, impletite cu inocenta si puritatea copilului interior, vor alchimiza naivitatea si indoielile, iresponsabilitatea, frica si neincrederea ce ar putea sa mai existe in fiinta noastra. Echinoctiul de Primavara marcheaza un moment de o importanta majora spirituala, in care ne desprindem de trecut si ne asumam transformarea profunda a fiintelor noastre, in care putem inlocui cu usurinta dependentele si atasamanentele cu curiozitatea vie de a descoperiri misterele destinului nostru.                                                                               
Intrega natura renaste primavara, iar echinoctiul din 20 martie este simbolul trezirii la viata, a inceputului unui nou ciclu, a unui nou an astrologic.                                                                                  
Este momentul in care Soarele realizeaza trecerea de la Semnul Zodiacal al Pestilor catre Semnul Zodiacal al Berbecului.
Trecerea Soarelui din zodia Pestilor in zodia Berbecului, este un simbol ocult al mortii si renasterii. Semnul zodiacal al Pestilor reprezinta sacrificiul, iar intruparea unui suflet in planul fizic este intr-un anumit fel atat un sacrificiu, cat si o sansa de a trai noi experiente. Nativii din zodia Berbecului, supranumiti si copiii zodiacului, manifesta prin excelenta puritatea si inocenta, spontaneitatea si bucuria, ce permit sufletului sa traiasca mult mai intens momentul magic al prezentului.
Echinoctiul de primavara este in analogie profunda cu energiile misterioase ale creatiei, fiind un simbol tainic al energiei inceputului.
Echinoctiul de Primavara este in stransa legatura, dintr-un anumit punct de vedere, cu echilibrul perfect dintre energiile ying-yang, reflectat si de faptul ca marimea zilei este egala cu marimea noptii. Acest fenomen genereaza senzatia opririi timpului, a trairii mult amplificate a momentului prezent. Cu cat diferentele dintre energiile ying si cele yang sunt mai mari, cu atat derularea secventelor temporale sunt percepute mai lent sau mai rapid. Astfel, daca domina energiile yang, solare, totul se accelereaza, iese la lumina, iar atunci cand domina energiile ying, lunare, totul isi diminueaza ritmul, intr-un proces de conservare si tinde catre resorbtie de la lumea exterioara. In realitate, salturile spirituale si transformarea spirituala au loc in momente de echilibru perfect dintre aceste doua energii ying si yang. Altfel spus, echinoctiul de primavara este un moment special care aduce echilibrul prin intermediul energiei creatiei si a energiei inceputului.
Echinoctiul de Primavara este un moment subtil de manifestare a echilibrului universal si, fiind un simbol al inceputului, contine in sine toate informatiile despre noul ciclu care tocmai a inceput.
In fiinta noastra se poate declansa un fenomen de rezonanta cu armonia intregului Univers. Intr-un astfel de moment ne putem profund reechilibra energetic si putem simti starea de uniune armonioasa cu Universul.
In acest context este firesc ca echinoctiul de primavara sa aiba si un caracter predictiv, pentru ca, fiind un simbol al inceputului, contine, in mod analogic  in sine, toate informatiile despre noul ciclu care tocmai a inceput.
Se considera ca in acest nou an “astrologic” se va dinamiza atat in fiinta noastra, cat si in ambianta planetei noastre, energia misterioasa a planetei Saturn, ce va deveni astfel un etalon al marilor transformari in toate domeniile vietii noastre.
Soarele, in momentul echinoctiului de Primavara din anul 2014, formeaza doar un singur aspect, si anume un trigon dublu separant cu planeta Saturn, care este in zodia Scorpionului, retrograd. Aspectele separante dintre planete arata ca ceva se va desface, ca anumite ideologii, crezuri, se vor prabusi, pentru a permite ca altele, noi, potrivite etapei in care se afla acum umanitatea, sa se poata dezvolta.
Dublu separant, arata in mod simbolic ca nici oamenii nu mai vor conjuncturile in care traiesc, dar nici conjuncturile “nu mai suporta” atatea amanari si compromisuri prin care trece societatea noastra.

Semnificatiile planetei Saturn
Saturn evidentiaza cele mai importante, dar in acelasi timp si cele mai grele teste ale acestei vieti. Saturn ne face sa ne confruntam cu blocajele si greselile din vietile trecute. Pe de alta parte, Saturn determina fiinta umana sa se confrunte cu propriile greseli si limitari, dar ii confera si modalitatea cea mai eficienta de ardere karmica.
In fiinta umana, Saturn aduce maturitate, responsabilitate, disciplineaza omul, punandu-l in situatii in care este nevoit sa utilizeze adevaratele lui potentialuri, pentru ca apoi sa-l rasplateasca in functie de meritele sale, cu o forta spirituala capabila sa confere succes deplin in toate activitatile lumii materiale.
Saturn pune in evidenta toate limitarile, blocajele, piedicile ce au determinat si determina inca o stare de complacere si astfel, forteaza omul sa se depaseasca continuu. Intr-un mod direct si uneori foarte dur, ii spulbera individului himerele ajutandu-l sa vada lucrurile asa cum sunt. Astrologia esoterica spune ca planeta cu inele staruie asupra individului pana la plata tuturor datoriilor karmice. Saturn reprezinta acea etapa din evolutia omului, in care, doar printr-un efort personal deosebit, prin intermediul practicilor spirituale intense, prin rabdare si responsabilitate se pot depasi incercarile destinului.
Pentru cei care doresc sa constientizeze printr-o practica spirituala momentul de hiatus al Echinoctiului de Primavara, acesta va avea loc joi, 20 martie, la ora 18:57!

Va urez o primavara divina in sufletele voastre!                                                                

Cerasella Pere

Va asteptam la noul Curs de intiere in Astrologie desfasurat pe parcursul a trei seri, in perioada 26 martie si 7/8 aprilie 2014. 

Prezinta astrolog Cerasella Pere. 

Va fi sustinut la sediul CEDA, str. Viitorului nr 14, parter, interfon CEDA, sect 2, Bucuresti. 

Pretul intregului curs este 250 lei.

Pentru inscrieri va rugam sa ne contactati la tel: 0213445520 sau 0728101854 intre orele 9.00-17.30, sau la email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Pin It