Calatorii in spatii sacre, invaluite in mister

​Calatoriile reprezinta experiente unice. Pe langa geografia si istoria locurilor vizitate, o calatorie poate ​deveni initiatica, deoarece ne conecteaza la ​spatii​ cu o energia speciala​,​care poate declansa ​oricand ​un proces de vindecare sau constientizare ​la nivel ​profund. Locurile sacre reprezinta puncte cheie in care conexiunea cu energiile subtile se face intr-un mod mult mai puternic ​ si evident​.

Va invit sa faceti parte dintr-o experienta a gustului si o imersiune in frumos, calatorind prin  Bucovina si Maramures, o redescoperire a unor spatii sacre, a caror dimensiune se regaseste atat in legatura privilegiata cu natura de basm, cat si in numarul mare de asezari monahale, aflate toate in Patrimoniul UNESCO.

Va invitam la o intalnire exceptionala cu aventura, in inima Muntilor Apuseni! 

Este o ocazie unica de a lucra cu toate elementele naturii: pamant, aer, apa, foc, metal, intr-o expeditie de mare valoare in Muntii Trascaului si in Rezervatia Naturala a Muntilor Apuseni, descoperind astfel o parte din misterele acestor meleaguri pitoresti, dar si frumusetea lor absoluta: Salina Turda, galeriile romane din mina de aur de la Rosia Montana, sau adevarate monumente ale naturii precum: Cheile Ordancusei, Rezervatia Naturala Padis cu Cetatile Ponorului, Avenuri sau pesteri uimitoare ca: Huda lui Papara, considerata si Pestera lui Zalmoxe, Pestera lui Ionele, Pestera Scarisoara, Ghetarul Vartop numit si Pestera Minunata, Pestera Ursilor, Pestera Meziad, locuri in care lumea subterana se arata a fi un Regat de vis, mult prea putin cunoscut; Izbucul Tauz, Cascada Pisoaia si Dealul cu Melci Fosilizati.

Jorge Luis Delgado, scriitor si fin cunoscator al culturii Inca, un veritabil deschizator de “porti stelare”, va fi ghidul ce ne va insoti pe  parcursul calatoriei noastre experientiale, in Valea Sacra. Alaturi de el si de Don Abel, un alt intelept al locurilor de putere din Peru, vom participa la ceremonii si initieri in templele sacre pe care le vom vizita, descoperind toate legendele acestei civilizatii de mult apuse, o adevarata imersiune in cultura Inca autentica.

Traseul propus este unul inedit, intr-un cadru natural de o frumusete impresionanta, descoperind intreaga tara si cultura care o reprezinta: Lima, capitala peruviana; Marcahuasi-Templul Umanitatii, ce arata o legatura indiscutabila cu Sfinxul din Carpati, astfel incat cercetatori americani sau peruani au incercat sa demonstreze ca sunt vestigii ale unei civilizatii protoistorice, ce a lasat urme in mai multe locuri de pe Pamant ; Chiclayo cu Templele si Piramidele Tucume, aflate in nordul tarii; Cusco, fascinantul oras sacru, de forma unei pantere si Templele din Valea Sacra, Coricancha-Templul Soarelui, Templul Apei-Tipon, Templul Inimii, Sacsayhuaman, Kenko, Puca Pukara, Quillarumiyoc, Pisac, Ollantaytambo, Machu Picchu-Orasul Sacru de Cristal si escaladarea Varfului Wuayana Picchu, un adevarat spectacol ca si punct de belvedere, sau loc sacru de meditatie; Chucuito-pe malul Lacului Titicaca, numit si marea alpina, vizitand Amantani-Insula Iubirii si Insulele Plutitoare Uros, Vortexul Molloko - Amaru Muru si Sillustani, un loc de o energie telurica impresionanta, considerat de catre inteleptii locului un adevarat portal spre conexiunea cu alte universuri, avand o splendida zona de belvedere, mai ales pentru momentul apusului de soare.

In Bolivia continuam periplul nostru in descoperirea civilizatiei Inca, vizitand: Copacabana, Insula Soarelui si Insula Lunii aflate tot pe Lacul Titicaca, Templele Tiwanaku, orasul sfant al copiilor soarelui si Puma Punku, cel mai mare santier arheologic in aer liber la ora actuala, considerat rampa de lansare pt.vehiculele aerospatiale ale fratilor nostri stelari, Valea Lunii, orasul La Paz sau, in partea finala a calatoriei, Uyuni-marele desert de sare, un peisaj absolut uimitor, unde vom fi cazati in hoteluri facute din sare si ne vom deplasa doar cu masini off-road prin spectaculoasa Rezervatie Eduardo Abaroa, cu lagune multicolore, gheizere si varfuri muntoase impresionante, de peste 6000 de metri, cu privelisti de o frumusete unica,  Chuvica, Colchani, Insula Incahuasi, unde se afla cactusi giganti, infloriti si la Vulcanul Tupac, considerat un important munte sacru, inaintea de a ne intoarce acasa cu experiente de neuitat.  

Va invitam la o calatorie pentru suflet, care poate ​deveni revelatoare prin declansarea ​unui proces de vindecare si de constientizare a menirii noastre pe acest pamant. Locurile sfinte ne conecteaza la cele mai puternice emotii spirituale, profund transformatoare.  

Calatoria ne ofera privilegiul de a cunoaste indeaproape un patrimoniu de cultura si de spiritualitate stralucit, aflat atat la Moscova, cat si la Sankt Petersburg, dar si reculegerea profunda in fata moastelor Sfantului Serafim de Sarov, cel mai iubit sfant al ortodoxiei ruse, despre care chiar Maica Domnului a spus: „El este din neamul nostru”. Sfantul a fost foarte iubit si cinstit si de catre Parintele nostru, Arsenie Boca. 

Dincolo de capodoperele artistice pe care le vom vedea in marile muzee, tinta noastra principala o reprezinta radacinile crestine si conexiunea la Imperiul Bizantin. 

Convertirea la crestinism a rusilor se petrece in secolele X-XI, cand Vladimir, cneazul de la Kiev, are o profunda experienta spirituala in marea biserica Sfanta Sofia, din Constantinopol: „acolo unde acei crestini il preamaresc pe Dumnezeul lor si nu mai stiam daca ne aflam in cer sau pe pamant. Stim numai ca acolo Dumnezeu salasluieste in mijlocul oamenilor”. Urmeaza botezul cneazului Vladimir si a intregului popor, in apele Niprului, savarsit de catre un mare sobor de preoti veniti de la Constantinopol, in anul 988. Iar apoi, un mileniu de ortodoxie profunda, din care si-a tras seva si ortodoxia romaneasca.

El Camino di Compostela reprezinta o calatorie epica, un pelerinaj pe care il fac de secole, inca de la inceputul crestinismului, milioane de oameni, venind pe urmele Apostolului Iacob, cel care a crestinat aceasta parte a Vestului Europei, cu ajutorul direct al Fecioarei Maria. Pentru fiecare pelegrin, acest drum este o experienta de viata unica, profund transformatoare, asa cum o arata miile de testimoniale, cartile si filmele facute pe acest subiect.

El Camino di Compostela reprezinta o calatorie epica, un pelerinaj pe care il fac de secole, inca de la inceputul crestinismului, milioane de oameni, venind pe urmele Apostolului Iacob, cel care a crestinat aceasta parte a Vestului Europei, cu ajutorul direct al Fecioarei Maria.


Pentru fiecare pelegrin, acest drum este o experienta de viata unica, profund transformatoare, asa cum o arata miile de testimoniale, cartile si filmele facute pe acest subiect.

Pelegrinii strabat sute de km, pe mai multe rute, sosind din toate colturile lumii, cu varste, cultura si pregatire profesionala extrem de variate, celebritati sau oameni simpli, toti simt o chemare sufleteasca extrem de puternica de a se regasi pe sine intr-un drum initiatic.

El Camino di Compostela reprezinta primul drum cultural european si a fost trecut in parimoniul UNESCO.

Calatoria noastra este un arc in timp, de la miracolele infaptuite de catre sfinti si mari artisti, cu sute de ani in urma, pana la recentele miracole pe care fiecare dintre noi are puterea sa le acceseze, odata ce si-a dat voie ca alchimia sufletului sa se declanseze.
Pelerinajul ne conduce de la Venetia, unde il intalnim pe Apostolul Marcu, la Sfantul Anton din Padova si Apostolul Luca, apoi la Sfantul Francisc din Assisi, la Sfanta Rita, la Loretto, unde se afla casa Sfintei Fecioare Maria, adusa de la Nazaret, la Monte Sant Angelo, unde se afla sanctuarul Arhanghelului Mihail si la Sfantul Nicolae, aflat in catedrala din Bari. Continuam sa vizitam Matera si Alberobello, orasele capodopera din sudul Italiei, aflate in patrimoniul UNESCO, apoi il intalnim pe Sfantul  Padre Pio la San Giovanni Rotondo, unde se afla catedrala in care el a slujit si este ingropat, dar si Pietrelcina, acolo unde s-a nascut, peripluul nostru spiritual incheindu-se unde altundeva, decat la Roma si Vatican.

Esti invitat intr-o calatorie magica sa descoperi Egiptul antic si o parte din misterele lui. Avem oportunitatea de a descoperi si privi cu alti ochi temple si constructii milenare, tehnologii nebanuite, locuri cu o energie cu totul speciala, o istorie intreaga de asimilat cu ajutorul ghizilor care ne vor insoti pe parcursul unei experiente de neuitat.

Calatoria in Georgia si Armenia reprezinta o imersiune in istoria interesanta a unor civilizatii stravechi, dar si bucuria sufletului in fata naturii absolut spectaculoase a muntilor Caucazului, infloriti in aceasta perioada a anului. Ajungem intr-o "oaza" de crestinatate, la intersectia a doua mari continente si culturi, Asia si Europa.
In ultimele cateva mii de ani, Georgia a facut parte din diverse civilizatii si fiecare dintre acestea si-a putut lasat cu prisosinta amprenta: persanii, mongolii, romanii, dinastiile Iranului, rusii – toate compatibile intr-un fel cu propria cultura a tarii.
Armenia, in schimb, este una dintre cele mai vechi civilizatii din lume, cu peste 12000 de ani vechime, stiut fiind ca armenii au marcat si istoria omenirii.

Calatoriile pot fi minunate oportunitati de a ne intoarce in timp si spatii care au pastrat nealterata amprenta unei vieti pline de armonie, in care omul si natura se respectau, iar arta reprezenta aceasta filozofie. 
A vizita Sudul peninsulei Iberice, in Portugalia si Spania, orasele medievale remarcabil restaurate, inseamna a fi oaspetele unor frumoase hoteluri si conace, cu un stil arhitectural perfect conservat, in care traditiile locului sunt sustinute, atat prin obiceiuri cat si prin retete culinare savuroase, pregatite din adevarate ingrediente locale.