MAGICUL DIN SUDUL PENINSULEI IBERICE 31 august – 10 septembrie 2023

Calatoriile pot fi minunate oportunitati de a ne intoarce in timp si spatii care au pastrat nealterata amprenta unei vieti pline de armonie, in care omul si natura se respectau, iar arta reprezenta aceasta filozofie. 
A vizita Sudul peninsulei Iberice, in Portugalia si Spania, orasele medievale remarcabil restaurate, inseamna a fi oaspetele unor frumoase hoteluri si conace, cu un stil arhitectural perfect conservat, in care traditiile locului sunt sustinute, atat prin obiceiuri cat si prin retete culinare savuroase, pregatite din adevarate ingrediente locale. 

Calatoria noastra este premium, o combinatie perfecta de peisaje marine incredibile aflate in Sudul Portugaliei, cu patrimoniul impresionant cultural si arhitectural aflat in Sudul Spaniei, dar si "parfumul" surprinzator de la portile Africii, un adevarat rasfat, un lung moment de relaxare si regenerare, pentru trup si suflet.

Ziua 1 - joi, 31 august, zburam din Bucuresti la Lisabona. Suntem preluati de la aeroport de un autocar si transferati in Sudul Portugaliei la Sagres (aprox. 3 h), intr-un hotel de 4* asezat pe plajele de la Oceanul Atlantic. Ajungem seara la asfintit, dar va fi oprire si pentru cina.

Ziua 2 - vineri, 1 septembrie, dupa micul dejun, plaja, odihna, timp liber pentru pranz, iar dupa amiaza exploram intr-o barca, cele mai frumoase si memorabile peisaje marine din sud-vestul peninsulei, Lagos si Ponta da Piedade, Sagres si Cape Saint Vincent.Timp liber pentru cina, intr-unul dintre  restaurantele cochete de pe faleza.

Ziua 3 - sambata, 2 septembrie, dupa micul dejun, o noua zi cu surprize placute, ajungem cu barca la spectaculoasa pestera  Algar de Benagil Cave si dupa pranz, mergem la una dintre cele mai frumoase plaje din lume, Praia da Marinha. Asfintitul este intotdeauna magic.
Spre seara ne intoarcem la hotelul nostru de la malul oceanului, pentru cina si odihna.

Ziua 4- duminica, 3 septembrie, dupa micul dejun incepem ziua cu vizita orasului Olhao si un tur ghidat cu barca in parcul national Ria Formosa, apoi vizitam fermecatorul oras Albufeira, unde putem servi pranzul si la asfintit ne schimbam cazarea intr-un alt hotel 4*, traditional, aflat intr-o cladire istorica, de patrimoniu.

                                                                             

 

                                                                                       

Ziua 5 - luni, 4 septembrie, dupa micul dejun, plecam la Sevilla, un oraș cufundat în istorie, situat în centrul provinciei Andaluzia, al patrulea ca mărime din Spania şi unul dintre oraşele cu cea mai modernă infrastructură din peninsula. Râul Guadalquivir, simbolul Sevillei, o împarte în două. 
Sevilla, reprezinta un "univers" in sine, este un oras de arta pe care il descoperim alaturi de un ghid specializat. Ne cazam intr-un hotel pitoresc in centrul orasului.
Dupa pranz, vizitam "versailles-ul" spaniol si anume Parcul Maria Luisa si Plaza de Espania.
Seara, timp liber de explorat orasul la pas si cina.

Ziua 6 - marti, 5 septembrie, alaturi de ghidul nostru, scurt tur panoramic al orasului Sevilla si apoi centrul istoric, cu Palatul maur Alcázares si Catedrala Sfanta Maria cea mai mare din Spania și a treia cea mai mare biserica din lume, care inițial a fost construită de către dinastia Almohad pentru a servi ca moschee, la sfârșitul secolului al XII-lea, iar mai târziu a devenit cea mai mare catedrală gotică din lume. Pe lângă mărimea ei, catedrala este renumită pentru faptul că aici se află mormântul lui Cristofor Columb. El Palacio Real Alcázar, unul dintre cele mai importante obiective turistice din Sevilla, înseamnă un complex impresionant de curţi, terase şi săli în diferite stiluri arhitectonice, de la mudejar la gotic. 
Multe dintre obiectivele turistice din acest oraş datează încă din vremea ocupației maure.
Seara timp liber pentru cina si shopping.

Ziua 7 - miercuri, 6 septembrie, dupa micul dejun, o zi in care vizitam Cadizul, la Mediterana, unde ne asteapta ghidul cu care facem vizita centrului istoric, catedrala din Cadiz si mai apoi transferul in Gibraltar, pe care il vizitam in autocar cu audio guide, o "lume" in sine aceasta stanca, teritoriu britanic cu o suprafata de doar 6,8 km si 30 000 de locuitori. Timp liber pentru cumparaturi, fiind zona de liber schimb si duty free. 


In jurul orelor 20.00 sosim la Malaga, ne cazam intr-un bun hotel pitoresc, aflat chiar in centrul orasului, apoi timp liber pentru cina si plimbare in oras.

Málaga este un oras care a fost intemeiat de fenicienii anului 1000 i.e.n., sub denumirea Malaka. Acest nume provine probabil din cuvantul fenician pentru sare, deoarece pestele era sarat in apropiere de port. Sapte secole mai tarziu, romanii au cucerit acest oras impreuna cu alte zone ale Spaniei. Incepand cu secolul al V-lea e.n. Málaga s-a aflat sub stapanirea vizigotilor. In secolul al VIII-lea, Spania a fost cucerita de mauri, iar orasul a devenit un important centru comercial.
Maurii au stăpînit Malaga pînă la jumătatea secolului XV şi au convertit oraşul în unul dintre centrele cele mai importante din Peninsula Iberică.
Acest trecut ilustru a lăsat urme de neuitat în centrul istoric din Malaga, în apropiere de fortăreaţa Alcazaba, ce datează din anul 1065 (în prezent, muzeu arheologic). Desi aspectul general al orasului este modern, Málaga pastreaza cateva cladiri istorice, cum ar fi Catedrala din secolul al XVI-lea, tot aici fiind si locul de nastere al celebrului artist Pablo Ruiz Picasso. 

Cele trei centre turistice principale din Málaga sunt: Calle Marqués de Larios, Plaza de la Constitutión sau Plaza Mayor si Calle de Granada, locatii faimoase pentru shopping, viata de noapte spumoasa si divertisment cultural. 

                                                   

Ziua 8 - joi, 7 septembrie, dupa micul dejun vizitam Granada impreuna cu un ghid specializat in arta, iar seara ne intoarcem in Malaga, cu timp liber pentru cina.
Granada este considerată una dintre perlele Spaniei, "giuvaierul din coroana maura", oraşul spaniol cel mai vizitat de turiştii din lumea întreagă, care se afla langa Sierra Nevada, acolo unde munti inalti si spectaculosi dau locurilor un aer maiestuos. Fosta capitală maură a Andalusiei oferă vizitatorului aminitirile cele mai importante din acea epocă istorică a Spaniei: minunatul şi unicul Palat Alhambra, cunoscut în lumea întreagă, pe care il vizitam si noi. 

                         

Ziua 9 - vineri, 8 septembrie, dupa micul dejun vizitam Cordoba, impreuna cu un ghid specializat in arta, faimoasa Moschee si Catedrala, dar si Palatul Alcázar de los Reyes Cristianos, iar seara ne intoarcem in Malaga, unde avem timp liber pentru cina.

Cordoba este cel mai important oras din Andaluzia dupa Sevilia, se afla la poalele muntilor Sierra de Cordoba, pe o campie care aluneca usor spre raul Guadalquivir. Este un important punct de referinta al culturii europene, un amestec al diverselor culturi care s-au stabilit aici de-a lungul istoriei.
Orasul a fost declarat patrimoniu mondial. Centrul istoric al orasului este o aglomerare de stradute, alei, piete si cladiri varuite, dispuse in jurul Catedralei - Moschee. Putine locuri din lume se pot lauda ca au fost capitala Hispaniei. Ulterior, in timpul Imperiului roman si capitala Califatului Umayyad.
Splendoarea vremurilot trecute se regaseste in bogatia intelectuala a acestui centru cultural, Cordoba dand nastere unor figuri precum Seneca, Averroes si Maimonides. 
Orasul este sinonim cu arta si cultura, datorita numeroaselor evenimente culturale care se organizeaza aici pe parcursul anului - festivaluri de flamenco, concerte, balet si alte activitati care vin in completarea muzeelor si a vietii de noapte animate.

                          

Ziua 10 - sambata, 9 septembrie dupa micul dejun o zi libera de plaja sau plimbari si shopping in Malaga.
Optional, plecam la 8.30 din Malaga spre Tarifa, de unde cu ferry-boat-ul traversam strâmtoarea Gibraltar in Maroc, circa o ora. Grupul este preluat de ghid la sosire si incepem vizita ghidata pentru Tanger, cu Medina, grotele lui Hercule si Cap Spartel. 
Spre seara ne intoarcem in Malaga pentru plimbari, shopping si cina.

Ziua 11 - duminica, 10 septembrie dupa micul dejun descoperim inainte de plecare, intr-un tur ghidat, obiectivele turistice de referinta pentru orasul Malaga, Palatul Alcazaba si Castelul Gibralfao, Teatrul roman, catedrala, dar si vizita muzeului Picasso, alaturi de un ghid specializat, apoi timp liber inainte sa plecam spre aeroport pentru a ne intoarce acasa cu un zbor de seara.
Exista si optiunea unui tur al spectaculosului oras montan Ronda, din sec al XV lea, aflat in canionul El Tajo!!! 

     

Pret 2650 euro/persoana in camera dubla, pentru un grup de minim 16 persoane, cu supliment de 650 euro pentru camera single.  

Preturile includ:

-Itinerariu principal, 11 zile de calatorie, avand 10 nopti cazare in hoteluri 4* cu mic dejun inclus (B&B), exceptie Sevilla 3/4*;

-Transport local cu microbuz cu aer conditionat, conform programului, taxele si parcarile locale;

-Ghid local specializat in arta pentru orasele vizitate, alaturi de un insotitor de grup, translator.

-Inchirierea barcilor pentru vizitarea grotelor marine si a parcului natural Ria Formosa;

-Intrarile la obiectivele turistice: 

   - Sevilla: Catedrala, Reales Alcazares,  

   - Cadiz:  Catedrala

   - Gibraltar: tur in minibus cu audioguides

   - Granada: Alhambra si Generalife

   - Cordoba: Moscheea, Alcazar de los Reyes Cristianos  

   - Malaga: Catedrala, Muzeul Picasso, Alcazaba si Castelul Gibralfao 

   - tur Ronda optional

Servicii NEINCLUSE ce se adauga la pretul pelerinajului:

-Biletul de avion Bucuresti - Lisabona si Malaga - Bucuresti, (aprox. 350 euro). 
Pretul poate suferi modificari, in functie de momentul achizitionarii biletului de avion.

-Croaziera optionala cu ferry-boat la Tanger in Maroc, turul orasului ghidat, toate transferurile cu autocarul, 155 euro;

-Asigurare de calatorie si optional asigurare STORNO

-Mesele neincluse in program (pranzuri/cine), cheltuielile personale, tips–uri pentru ghizi si soferi (aprox. 80 euro)

-DegustarI de vinuri optionala

Pentru INSCRIERE sunt necesare:

-Pasaport valabil minim 6 luni de la data returului in tara;

-Copie xerox pasaport;                           

-Avans de minim de 25% pentru inscriere, pana la 30.03.2023 si diferentapana cel mai tarziu in 24.06.2023.

-Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale.

-Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru Franta si Spania.  

SITUATII EXCEPTIONALE
-daca se renunta la participarea in excursie, cu mai mult de 60 de zile inainte de plecare, presupune o penalizare de 30% din costul total al excursiei
-daca retragerea se petrece in perioada cuprinsa intre 60 de zile si 30 de zile inainte de plecare, presupune o penalizare de 50% din costul total al excursiei,
-daca retragerea se petrece in perioada cuprinsa intre 30 de zile si 15 zile inainte de plecare, presupune o penalizare de 85% din costul total al excursiei,
-daca retragerea se petrece in ultimile 15 zile inainte de plecarea in excursie, banii nu se mai pot returna.

Pentru inscrieri va rugam sa ne contactati la numarul de telefon: 0722 232810 - Iuliana Chiriac, sau pe email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Pin It