CALATORIE IN EGIPTUL ANTIC, 26 noiembrie-5/8 decembrie 2023


Esti invitat intr-o calatorie magica sa descoperi Egiptul antic si o parte din misterele lui. Avem sansa de a descoperi si privi cu alti ochi temple si constructii milenare, tehnologii nebanuite, locuri cu o energie cu totul speciala, o istorie intreaga de asimilat cu ajutorul ghizilor care ne vor insoti pe parcursul unei experiente de neuitat.

Ziua 1
Intalnire pe aeroportul Otopeni, sambata seara, 25 noiembrie, la ora 22.00 pentru imbarcare la zborul direct Tarom, de duminica, 26 noiembrie la ora 00.45; aterizam la Cairo la 3.30 am, de unde suntem preluati dupa formalitatile de viza si condusi la un hotel de 5* din Cairo. BB

Ziua 2
Dupa micul dejun, ni se alatura ghidul nostru specializat in egiptologie alaturi de care facem un tur de oras si vizitam in Cairo: Moscheea de Alabastru, care se afla in citadela lui Salah El-Din, renumita biserica Suspendata construita deasupra fortaretei Babylonului, biserica Sfantul Gheorghe, dar si strada El-Muizz recunoscuta cu multiplele sale atractii pentru suveniruri si bazarul Khan El-Khalili. Avem timp liber pentru pranz si cumparaturi. Spre seara ne reintoarcem la acelasi hotel de 5*. BB

Ziua 3
Dupa micul dejun suntem preluati de o masina cu AC pentru un tur de oras si alte obiective turistice de neratat... platoul Giza cu faimoasele sale piramide, una dintre cele 7 minuni ale lumii antice - Marea Piramidă a lui Keops, regele Khufu, cu inaltimea de 147 m si a carei constructie are peste 2 300 000 de blocuri din piatra cu o greutate intre 2,5 si 9 tone, apoi celelalte doua piramide, Chephren si Mykerinus sau Sfinxul, faimoasa statuie dintr-o singura bucata de calcar, avand 73 m lungime, 19 m latime si 20 m inaltime, cu expresiile faciale ale regelui Khafre si toate misterele ei ascunse. Poate fi discutata cu ghidul si o vizita optionala in interiorul piramidei mari.
De asemenea vizitam in mod exceptional GEM, noul Mare Muzeu de Egyptologie  in care se afla peste 250000 de artefacte, inclusiv colectii noi, neexpuse pana acum in muzee. 
La final, optional, pot fi incluse vizite la fabrica de papyrus de unde poate fi achizitionat papyrus original 100% sau la o fabrica de parfumuri din uleiuri pure, esentiale, desigur daca timpul o mai permite. Ne reintoarcem la acelasi hotel de 5*. HB
Seara, tot optional, putem sa ne reintoarcem la spectacolul de lumini si muzica, pe platou.

Ziua 4
Dupa micul dejun avem o zi plina, in care ne deplasam cu autocarul la Complexul de Piramide Saqqaraorasul Memphis - prima capitala a Egiptului antic, care detine cel mai mare Sfinx de Alabastru din timpul lui Ramses al II lea, un loc magic, aflat sub protectia zeului Ptah, patronul mestesugarilor, piramida Djoser si muzeul Imhotep, Serapeum cu blocurile subterane de 100 tone de granit, de asemenea vizitam si camera de meditatie din piramida lui Titi. Continuam cu vizita si la complexul Dahshur, de necropole, cu piramidele Bent, Rosie si Neagra, ale faraonilor Amenemhat II si III. Va fi oprire si pentru pranz. HB
Spre seara zburam spre Aswan, cazare la hotel de 5*, iar timpul pentru cina este liber.

Ziua 5
Dupa un micul dejun vom face un tur de oras si vom observa marele baraj construit intre anii 1960-1970 cu sprijin UNESCO, marele Obelisk neterminat, de 42 m si o greutate de aprox.1540 tone de granit rosu, dar mai ales Templul Philae-templul zeitei Isis, zeita iubirii si a frumusetii, localizat pe o insula, unde vom ajunge cu o barca cu motor. Este unul dintre cele mai pitoresti temple de pe malurile Nilului. Optional, seara putem participa si la spectacolul de lumini si muzica la templu.
Ne cazam pe un vas de croaziera 5*, dar avem timp liber pentru cumparaturi locale, vizita la un celebru bazar de mirodenii si palatul esentelor naturale de parfum. Pranzul si cina pe vaporul de croaziera 5*, FB.

Ziua 6
Extrem de matinali, la 4.30 am, avand micul dejun la pachet, plecam pentru o jumatate de zi cu un autocar cu AC la spectaculoasele Temple de la Abu Simbel, sapate in munte in timpul faraonului Ramses al II lea, 200 BC, in memoria victoriilor sale si dedicate sotiei, exprimandu-si astfel iubirea sa profunda.
Ne reintoarcem pe vas pentru pranz si cina, FB, croaziera pe Nil incepe, calatorind noaptea la bordul navei. FB

Ziua 7
Mic dejun pe vas apoi vizitam Templul Kom Ombo-Crocodil si Zeu dar si Templul din Edfu-Falcon God Horus. Pranzul si cina pe vapor, FB.
Templul Kom Ombo este neobișnuit ca abordare, fiind dedicat celor 2 zei, Sobek-„Zeul Crocodil” si Horus-„Zeul Protectiei” credintelor egiptene antice. Pe peretii sai exista reprezentari ale primului instrument medical folosit vreodata in lume, precum si al primului calendar...
Templul din Edfu, dedicat zeului Vultur, Falcon God Horus, este cel mai bine conservat templu din Egipt din epoca greco-romana, observand cum egiptenii antici au infatisat pe pereti desenul unei lupte dintre bine si rau.
Navigam peste noapte de-a lungul Nilului pana la Luxor. 

Ziua 8
Dimineata, dupa micul dejun se face check-out la vasul de croaziera – in jurul orei 8:00 si apoi ne indreptam catre West Bank-Valea Regilor, unde se afla mormintele faraonilor, Templul reginei Hatshepsut, ca o piesa de arta vie, ce arata frumusetea si maretia regatului, in timpul domniei unui spirit iluminat ca al reginei, apoi vizitam si Colosii lui Memnon, iar in final Templul Karnak, cel mai mare complex de temple construit in Egipt, cu 134 de coloane gigantice de gresie. La sfarsit de zi check-in la un hotel 5* din Luxor. HB

Ziua 9
Dupa micul dejun avem o zi plina in care ne deplasam cu autocarul si vizitam doua temple.
Complexul Templelor de la Dendera care se intinde pe o suprafata de 40000 de metri patrati, inconjurat de un zid mare din caramida in a carei incinta se afla diverse structuri importante, inclusiv Templul Nasterii lui Isis. 
Templul Abydos a fost unul dintre cele mai importante locuri religioase pentru egiptenii antici. Acestia sperau sa viziteze Abydos pentru ca il asociau cu intrarea in viata de apoi si aveau credinta puternica de a fi ajutati mai tarziu, o data cu plecarea din aceasta viata.
Seara ne reintoarcem la hotelul de 5* din Luxor. HB

Ziua 10
Dupa micul dejun vizitam Templul din Luxor si avem timp liber pentru shoping pana la zborul spre Cairo, transfer tot la un hotel de 5*. B&B

Ziua 11
Dupa micul dejun plecam cu un microbuz cu AC spre oaza Wadi El-Natrun, in drumul spre Alexandria, ca sa vizitam manastirea Sfantului Macarie si apoi mai departe la manastirea Sfantului Mina, sfinti mari facatori de minuni si protectori ai crestinilor care ii pretuiesc.
In functie de timp facem si un tur al orasului Alexandria, pentru ca apoi sa ne intoarcem sa innoptam la acelasi hotel de 5* din Cairo. HB

Ziua 12
Dupa miezul noptii, la ora 1.30 am avem transfer la aeroportul din Cairo, de unde zburam spre Bucuresti la ora 4.30 am si aterizam luni dimineata, pe 6 decembrie, la 7.20 am.

EXTENSIE OPTIONALA

Ziua 12
Dupa micul dejun avem o zi plina, in care ne deplasam cu autocarul A/C la manastirea Sfanta Ecaterina de langa muntele Sinai. Avem timp de odihna si rugaciune, iar noaptea, in jurul orei 2:00 am, urccam pe Muntele Sinai, cu un ghid montan, astfel incat sa ajungem pe varful muntelui in jurul orei 04:00 am pentru  un rasarit Soare unic, de neuitat si binecuvantat. 

Ziua 13
Meditatie pe munte la rasaritul Soarelui, pentru un nou inceput de viata in echilibru si armonie, apoi coboram si vizitam manastirea Sfanta Ecaterina, iar la final retur la hotelul din Cairo, unde asteptam preluarea pentru imbarcarea la zborul international spre Bucuresti.

Ziua 14
Zbor Tarom catre Romania (04:30 am– 07:20 am) unde ajungem in dimineata zilei de 8 decembrie.

 

Pretul calatoriei de baza, din perioada cuprinsa intre 25 noiembrie - 6 decembrie este de 2530 euro/loc in camera dubla, pentru un grup de minim 15 persoane, fara a fi incluse zborurile internationale. Un grup mai mic implica o crestere a pretului cu 10%. Pentru camera in regim single se adauga un supliment de 850 euro.

Pretul pentru extensia optionala pentru Muntele Sinai, 6-8 decembrie este de 385 euro, pentru un grup de minim 10 persoane. Un grup mai mic implica o crestere a pretului cu aprox. 10%. Pentru camera in regim single un supliment de 250 euro.

Pachetul principal include:

Cazare

  • 6 nopti la hoteluri de 5* stele in Cairo ( 2 B&B cu mic dejun inclus si 4 HB cu pranz);

  • 1 noapte in Aswan la hotel 5* HB (cu mic dejun si pranz)
  • 3 nopti in croaziera de 5* pe Nil, FB (mic dejun, pranz, cina);

  • 2 nopți la hoteluri de 5* stele in Luxor (1 B&B cu mic dejun inclus si 1 HB cu pranz);

Transportul intern se face cu avion, Cairo-Aswan si Luxor-Cairo, vapor de croaziera 5* si cu microbuz, A/C, pentru excursii.

Taxe de intrare la muzee si temple conform programului.

Aceasta este o calatorie ghidata, cu traducere in limba romana.

EXTENSIE OPTIONALA

Cazare 2 nopti, la Sfanta Ecaterina si Cairo (1BB si 1HB)

Transportul intern si transferurile cu microbuz, AC

Taxele de intrare

Ghizii

Pachetul nu include:

- viza de intrare in Egypt, cu plata in aeroport la Cairo, 25 $

- bilete de avion internationale de la Bucuresti la Cairo si retur. (aprox.300 euro)

- mesele neincluse in program, cum ar fi cinele in afara croazierei pe Nil si unele pranzuri, cu toate acestea ghizii vor recomanda restaurante locale bune.

- in timpul croazierei pe Nil sunt incluse mesele, dar sunt excluse bauturile

- tips-uri pt. soferi, ghizi, gardieni, la hotel..etc.(~130 euro)

- intrarile la spectacolele de sunet si lumini (~50 euro)

 

Pentru INSCRIERE sunt necesare:

-Pasaport valabil minim 6 luni de la data returului in tara;

-Copie xerox pasaport;

-Avans de 1000 euro pentru rezervarea locului pana la 15.10.2023apoi 1530 euro pana la data de 1.11.2023 .

-Programul activitatilor ar putea fi modificat de catre conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale.

-Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru Egypt.

 

SITUATII EXCEPTIONALE

-daca se renunta la participarea in excursie, cu mai mult de 60 de zile inainte de plecare, presupune o penalizare de 10% din costul total al excursiei

-daca retragerea se petrece in perioada cuprinsa intre 60 de zile si 45 de zile inainte de plecare, presupune o penalizare de 30% din costul total al excursiei,

-daca retragerea se petrece in perioada cuprinsa intre 45 de zile si 30 zile inainte de plecare, presupune o penalizare de 60% din costul total al excursiei,

-daca retragerea se petrece in perioada cuprinsa intre 30 de zile si 15 zile inainte de plecare, presupune o penalizare de 85% din costul total al excursiei,

-daca retragerea se petrece in ultimile 15 zile inainte de plecarea in excursie, banii nu se mai pot returna in nicio proportie.

 

Pentru mai multe informatii, puteti sa ne contactati: C.E.D.A - Centrul de Educatie si Dezvoltare prin Autocunoastere; 

Telefon: 0722 232810, Iuliana Chiriac

Pin It