CALATORIE DE SUFLET IN BUCOVINA SI MARAMURES in timpul Solstitiului de Vara, 18-26/27 iunie 2021


Va invit sa faceti parte dintr-o experienta a gustului si o imersiune in frumos, calatorind prin  Bucovina si Maramures, o redescoperire a unor spatii sacre, a caror dimensiune se regaseste atat in legatura privilegiata cu natura de basm, cat si in numarul mare de asezari monahale, aflate toate in Patrimoniul UNESCO.

Conform mitologiei romanesti, actul de cult este o imersiune in natura si in univers, avand la baza credinta in Creatia insasi.

Solstitiul de Vara face parte din resetarile universale majore, care ne energizeaza specific la un nivel maxim cu energia solara, la fiecare 12 luni. 21 iunie marcheaza mijlocul verii si momentul in care ziua este cea mai lunga, iar noaptea cea mai scurta, dar magica, atunci cand cerurile sunt deschise si rugaciunile auzite. Este timpul perfect sa ne energizam proiectele de viata, acum cand exista premiza unor mari schimbari de destin, cu binecuvantare divina ce poate reconfigura puzzle-ul vietii si aduce solutii neasteptate la provocarile noastre. 

Fii pregatit sa primesti solutii magice!

Este un moment foarte special, care aduce si oportunitatea de a creea relatii nobile. 

Ziua 1/S – Calatorim spre Bucovina si putem face o prima oprire de „gust” la Hanul Ancutei, iar pe drum, optional, vizitam si frumoasele manastiri: Varatec, Agapia sau Neamt.
Ne cazam spre seara intr-un loc de basm, in casute restaurate cochet, apartinand unor altor vremuri, unde ramanem pentru patru nopti. 

Ne asteapta o cina traditionala copioasa de bun venit!

Ziua 2/D – Dupa micul dejun avem o zi dedicata naturii si vizitelor pe care le facem in spatiul sacru al Manastirilor Moldovita, Voronet si Gura Humorului. Primim informatii nestemate de la maicute cu inima deschisa si cunoastere inalta, despre pictura si simbolistica universala. B&B Exista optiunea cinei la o alta pensiune din zona (Voronet)

Ziua 3/L – Mic dejun si apoi drumetie la Pietrele Doamnei in Mtii Raraului, admirand peisaje montane unice, ca cele de pe transrarau.  
Muntii Raraului reprezinta locul unde se face o adevarata infuzie energetica  vibrationala, fiind considerat punctul ideal pentru a atinge cele mai inalte stari de constiinta.
Acest spatiu reprezinta unul dintre punctele energetice importante ale Romaniei, aflat chiar la intrarea in Muntii Carpati pe traseul Spiralei energetice conform distributiei sirului Fibonacci, care pleaca din Grecia, din insulele Ciclade inspre Muntele Olimp, apoi prin Ungaria langa Budapesta, urmeaza Ucraina si intra in Romania unde se opreste in final in Muntii Orastiei, inchizand spirala.
Acest vortex este considerat sacru, aflat in cea mai mare parte a sa in Romania.
Vom fi aici in 21 iunie 2021, intr-un an al schimbarii si transformarilor profunde, chiar in ziua Solstitiului de vara!

O cina copioasa ne asteapta la conac. B&B

Ziua 4/M – Dupa micul dejun incepe o alta zi de neuitat, in care vom vizita si alte mosteniri impresionante, lasate de catre stramosii nostri, splendidele manastiri Sucevita, Dragomirna, Putna si Schitul Putnei sau Schitul lui Daniil Sihastru... Avem ocazia unor discutii profunde cu maicutele sau calugarii acestor spatii sacre.

Pe tot parcursul acestor zile avem posibilitatea sa facem cumparaturi de artizanat autentic in frumoasele targuri taranesti aflate in apropierea tuturor manastirilor, dar si in comuna Marginea, renumita pentru olarit si ceramica specifica zonei. B&B Exista optiunea cinei la o alta pensiune din zona. 

Ziua 5/M – Dupa micul dejun, traversam muntii si ajungem in Maramuresul pitoresc, cazati pentru alte patru nopti intr-o pensiune de rasfat maramuresan, cu acces la piscina exterioara si jacuzzi, avand gazde oameni primitori si gospodari. Suntem asteptati cu o cina copioasa. B&B
Vizitam pe drum si complexul manastirilor din lemn de la Barsana, capodopere de arhitectura, dar si altare de sacralitate profunda transmisa de-a lungul secolelor, faimoase in toata lumea. Optional, putem urca la cea mai mare cascada din Romania, Cascada Cailor, spectaculoasa, in rezervatia naturala a Muntilor Rodnei, printr-o scurta drumetie dupa oprirea telescaunului care pleaca din Borsa. 

Ziua 6/J – Dupa micul dejun descoperim Maramuresul profund, ajungand pana in Sighetul Marmatiei, unde vizitam cimitirul vesel de la Sapanta si Manastirea Peri din lemn.
Optional se poate face si o plimbare cu mocanita, dar pe valea Vaserului, deci mai mergem putin cu masina. B&B Exista optiunea cinei la o alta pensiune din zona.

Ziua 7/V – O noua zi in care viata este o bucurie, sevim micul dejun si facem o drumetie cu un picnic fabulos, in inima naturii de poveste, de pe meleaguri romanesti cu adevarat binecuvantate, in apropiere de Baia Sprie, lacul albastru de la poalele Muntilor Gutai, langa rezervatia Creasta Cocosului sau lacul Bodi Mogosa. Optional putem urca cu telescaunul pe Vf. Mogosa, 1250 m, unde descoperim o priveliste minunata asupra Maramuresului istoric si a Tarii Lapusului. B&B

Ziua 8/S – Dupa micul dejun continuam sa ne contopim cu frumusetea absoluta: locuri sacre aflate intre munti spectaculosi, sate pitoresti si obiceiuri stramosesti, totul condimentat cu savoarea bucatariei locale … oameni si spatii de neuitat, toate din Romania profunda, autentica. B&B
O zi in care poate fi vizitat muzeul de mineralogie din Baia Mare si frumoasa Manastire Rohia, un puternic lacas spiritual care cuprinde Biserica mare avand hramul „Adormirea Maicii Domnului”, Biserica-catacomba, cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”, care se afla la demisolul noii bisericii si care adaposteste Icoana Maicii Domnului, facatoare de minuni; Paraclisul, cu hramul „Izvorul Tamaduirii”, unde se gaseste un iconostas unic la noi în tara; biblioteca ce numara aproximativ 40.000 volume de carti; Chilia lui Nicolae Steinhardt (monahul Nicolae Delarohia) aflata la parterul Casei Poetului si muzeul manastirii care se gaseste în biserica de lemn cu hramul „Sfânta Ana”. O experienta adanca, de suflet...
Optional putem face intr-una din zile si o experienta de olarit in Baia Sprie, alaturi de un adevarat maestru al acestui mestesug si, servim masa la el in curte.

Ziua 9/D – Ne intoarcem spre casa, cu amintiri de neuitat, cu opriri pentru pranz in satele din Transilvania. 

Extensie optionala, cand putem ramane o noapte in plus la Viscri, in inima Ardealului, intr-o frumoasa casa traditionala restaurata, unde cina cu ingrediente organice sa fie pregatita dupa retete locale simple si savuroase. 
Pe drum ne putem opri sa servim masa de pranz pe malul lacului Colibita, intr-un loc care sa ne ramana in suflet! 

Ziua 10/L – Mic dejun copios, dupa care plecam spre Bucuresti, cu inima plina si bucurosi de traficul mai lejer, de dupa weekend.

Este o ocazie unica de a ne incarca energetic si a savura viata, rasfatati de natura si traditii, dar si prin bucataria autentic romaneasca cu produse organice locale, totul dezvaluit pas cu pas intr-o calatorie de poveste. Bucovina si Maramuresul ne descopera o parte din misterele acestor meleaguri pitoresti, dar si frumusetea lor absoluta: locuri sacre aflate in munti spectaculosi, sate de poveste si obiceiuri stramosesti, totul condimentat de savoarea bucatariei locale … oameni si spatii de neuitat, aflate in Romania autentica.

Costul acestui program de resetare energetica in timpul Solstitiului de vara si bucurie de viata, pentru 9 zile, incluzand si cazarea de „poveste” in case traditionale, cu bucatarie organica, sanatoasa si cu mult gust, pentru 8 nopti cu mic dejun, B&B, este de 2800 lei/persoana/loc in camera dubla, pentru un grup de minim 11 persoane, avand insotitor de grup, coordonator al programului energetic de Solstitiu. Supliment single, 1300 lei.
Extensia la cerere, are un cost de 300 lei, cazare pentru o noapte, cu loc in camera dubla, HB, include cina si micul dejun la Viscri, duminica, 26-27 iunie. Supliment single 250 lei

Calatoria nu include: mesele neanuntate, transportul  cu masinile personale si taxele de intrare, daca este necesar la unele obiectivele turistice sau lectia de olarit optionala.

Echipamentul necesar pentru expeditii: bocanci pentru drumetii, imbracaminte speciala pentru munte (in straturi multe si subtiri), rucsac pentru apa si gustari, lanterna, ochelari de soare, sapca/palarie, pelerina de ploaie (daca e cazul).

Inscrierea trebuie facuta pana pe data de 8 aprilie 2021, cu plata unui avans de 500 lei.

Pentru detalii ne puteti contacta la tel. 0722 232810 

Pin It