Rusia profunda, spirituala si culturala, 15 - 29 august 2022

 
Va invitam la o calatorie pentru suflet, ce poate ​deveni revelatoare prin declansarea ​unui proces de vindecare si de constientizare a menirii noastre pe acest pamant. Locurile sfinte ne conecteaza la cele mai puternice emotii spirituale, profund transformatoare.

Calatoria ne ofera privilegiul de a cunoaste indeaproape un patrimoniu de cultura si de spiritualitate stralucit, aflat atat la Moscova, cat si la Sankt Petersburg, dar si reculegerea profunda in fata moastelor Sfantului Serafim de Sarov, cel mai iubit sfant al ortodoxiei ruse, despre care chiar Maica Domnului a spus: „El este din neamul nostru”. Sfantul a fost foarte iubit si cinstit chiar si de catre Parintele nostru, Arsenie Boca. 

Dincolo de capodoperele artistice pe care le vom vedea in marile muzee si galerii de arta, un alt interes il reprezinta radacinile crestine si conexiunea la Imperiul Bizantin. 

Convertirea la crestinism a rusilor se petrece in secolele X-XI, cand Vladimir, cneazul de la Kiev, are o profunda experienta spirituala in marea biserica Sfanta Sofia, din Constantinopol: „acolo unde acei crestini il preamaresc pe Dumnezeul lor si nu mai stiam daca ne aflam in cer sau pe pamant. Stiam numai ca acolo, Dumnezeu salasluieste in mijlocul oamenilor”. Urmeaza botezul cneazului Vladimir si a intregului popor in apele Niprului, savarsit de catre un mare sobor de preoti veniti de la Constantinopol, in anul 988. Iar apoi, un mileniu de ortodoxie profunda...

ITINERARIUL PE SCURT

Ziua 1 L (15 august) - dupa-amiaza zburam de la Bucuresti la Moscova, de la aeroport plecam direct spre Serghiev Posad, orasul unde se afla lavra unui mare Sfant al ortodoxiei, Serghei de Radonej, protectorul intelectualilor; Innoptam la un hotel 4*

Ziua 2 (16 august) - incepem ziua devreme, 5.00 am, cu Sfanta Liturghie la moastele Sfantului Serghei de Radonej (optional), apoi mic dejun, dupa care vizitam intreaga lavra de calugari (cea mai mare din Rusia), iar dupa pranz calatoria continua pe Inelul de Aur al oraselor spirituale aflate in jurul Moscovei, oprindu-ne in orasul Pereyaslavl Zalesskiy, (70 km) la manastirea Nikitsky, cu moastele Sfantului Nikita Stalpnicul (mare dezlegator de adictii), iar in final ajungem in orasul Rostov la Grande (100 km), unde vizitam Kremlinul local, manastiri si catedrale deosebite, muzeul Finifti, cina si innoptam la un hotel 3/4*; HB

Ziua 3 (17 august) - o zi in care continuam drumul pelerinajului nostru la Murom (200 km), unde vizitam un oras medieval cu o recunoscuta scoala de pictura si iconografie de inalta spiritualitate, valori istorice si culturale deosebite, dar si sfinti mari facatori de minuni, un exemplu deosebit fiind sfintii casatoriei, Piotr si Fevronia. Innoptam la un hotel 4*, avem cina; HB

Ziua 4 (18 august) - 
dupa micul dejun plecam cu autocarul spre Diveyevo, (170 km) unde se afla lavra Sfantului Serafim de Sarov si izvoarele facatoare de minuni, unde ne imbaiem, iar dupa pranz vizitam splendidul ansamblu de manastiri, cea mai mare lavra de maicute si devenim parte la un moment de autentica si profunda spiritualitate, innoptam la un hotel 3/4*, FB 

Ziua 5 V (19 august) - optional, incepem foarte matinal ziua, 5.00 am, cu Sfanta Liturghie la Manastirea Sfantului Serafim de Sarov, exact de sarbatoarea "Schimbarii la Fata", pe rit vechi, apoi un mic dejun mai tarziu. Plecam cu autocarul la Vladimir, (300 km), oras medieval care a jucat un rol proeminent in formarea statului rus, Ne oprim la cele doua catedrale unicat ale orasului, datand chiar din sec. al XII lea, in care se afla fresce originale ale lui Andrei Rubliov si icoane ale Maicii Domnului, facatoare de minuni. Innoptam, cina, hotel 3/4*; HB 

Ziua 6 S (20 august) - dupa micul dejun continuam drumul nostru spre Moscova, (150 km) cu autocarul, prima oprire la Catedrala Sfintei Matrona, grabnic ajutatoare in rugaciuni, apoi facem city turul Moscovei, vizitam frumoasele catedrale restaurate ale Kremlinului, Piata Rosie, cu impresionanta biserica Vasili Blajenii ; timp liber, innoptam la hotel 4*; (B&B)

Ziua 7 D (21 august) - dupa micul dejun vizitam celebrele Galerii Tretiakov, iar seara, va fi optional o croaziera la asfintit, cu cina pe una dintre motonavele Radisson, pe raul Moscova, (B&B)

Ziua 8 L (22 august) - dupa micul dejun vizitam Muzeul de "arte fine" Pushkin si catedrala Isus Mantuitorul, iar seara, va fi timp liber sau optional cina cu un spectacol de balet folcloric deosebit, (B&B)

Ziua 9 M (23 august) - luam trenul ultrarapid de dimineata spre Sankt-Petersbourg, unde vizitam adevarate capodopere de arta: Manastirea Alexander Nevsky, timp liber pentru pranz dupa care vizitam capela Sfintei Xenia si manastirea Sfantului Ioan de Kronstadt si continuam cu vizita Catedralei Sfantul Isaac, dar si splendida Catedrala Kazanskaia, (B&B)

Ziua 10 M (24 august) - dupa micul dejun vizitam cel mai cunoscut muzeu, Hermitajul, amplasat in palatul de iarna al tarilor rusi, iar spre seara ne imbarcam pentru croaziera catre arhipelagul Valaam unde se gaseste Manastirea Valaam, numita si Athosul Nordului - poate fi o experienta unica. Cina pe vas, HB

Ziua 11 J (25 august) - dupa micul dejun exploram insula cu o natura inca salbatica si uimitoare, apoi vizitam manastirea Vaalam, participand la rugaciuni puternice, iar seara ne continuam croaziera intorcandu-ne la Sankt Petersbourg, unde ajungem dimineata, FB

Ziua 12 V (26 august) - ajunsi la Sankt Petersbourg avem o zi minunata in care vizitam palatul de vara al Romanovilor si ne plimbam  prin celebrele gradini de vara ale tarului Petru cel Mare, Peterhoff, apoi dedicam dupa-amiaza vizitei impresionantei Catedrale in mozaic a Mantuitorului Insangerat, apoi Catedrala Sfantului Nicolae, iar la final de zi ne cazam la hotel 4*, B&B;  optional poate fi si o croaziera pe canalele acestei “Venetii a Nordului”, B&B

Ziua 13 S (27 august) - dimineata, dupa micul dejun, la ora 9.00, plecam la Manastirea Sfantului Alexander Svir (cel mai mare sfant dezlegator de farmece si blesteme pe neam), aflata la Lodeynoe Pole si apoi ne reintoarcem la Sankt Petersbourg la hotel, 4* FB (350 km)

Ziua 14 D (28 august) - dupa micul dejun un alt tur de neuitat la palatul si gradinile Tsarskoe Selo, apoi timp liber, (B&B)

Ziua 15 L (29 august) - dupa micul dejun TRANSFERUL la aeroport, astfel ca ne intoarcem in tara cu o experienta absolut inaltatoare, pentru o viata.

Posibil ca ordinea obiectivelor turistice de vizitat sa fie inversata in orase, in functie de orarul rezervarilor pentru biletele de grup, dar si de programul croazierelor din acea perioada.

OPTIONAL se poate face o extensie de alte 2 zile pentru a vizita orasul imperial Novgorod La Grande si o alta croaziera de o zi pentru a descoperii o alta zona spectaculoasa a Kareliei de Nord.


PROGRAMUL EXCURSIEI          

Ziua 115 august, zbor de la Bucuresti la Moscova, apoi plecam cu autocarul spre orasul Serghiev Posad, unde innoptam chiar langa lavra unui mare Sfant, Serghei de Radonej. Optional, doar daca timpul permite, putem vizita Schitul faimoaselor pesteri, unde se afla si izvorul cu apa binecuvantata. 
Cazare la un hotel de 4*, timp liber pentru cina. 

                            

Ziua 216 august, avem privilegiul ca dimineata, optional, la 5.30, sa participam la o Sfanta Liturghie in Manastirea Sfintei Treimi, acolo unde se afla moastele Sfantului Serghei de Radonej, ascultand si un incredibil cor bizantin de calugari cantand in timpul slujbei. 
Dupa micul dejun vizitam "Vaticanul" ortodoxiei rusesti, aflata in patrimoniul UNESCO, cea mai mare lavra din lume, cu peste 1000 de calugari, adapostind si Academia Teologica a Moscovei, alaturi de cinci moaste intregi, zece biserici cu 30 de altare si conacul de vara al Romanovilor. Sfantul Serghei de Radonej a fost declarat patron al statului rus in anul 1422. A fost parintele monahismului rusesc, intemeietorul a zeci de manastiri, considerat protectorul intelectualilor, al celor care studiaza, motiv pentru care cel mai mare Seminar Teologic Moscovit este situat chiar in incinta acestei imense lavre, pe care o patroneaza. 

Ne continuam calatoria pe Inelul de Aur al oraselor spirituale din jurul Moscovei, oprindu-ne ca sa vizitam manastirea Nikitsky, cu moastele Sfantului Nikita Stalpnicul, pentru ca mai apoi sa ajungem in orasul Rostov  La Grande (sau Veliki Rostov), recunoscut in patrimoniul UNESCO prin manastiri si cathedrale deosebite, unde vom vizitam Kremlinul local, muzeul Finifti si innoptam la un hotel de 3/4*, unde servim cina. (HB).

      

Ziua 317 august, dupa micul dejun continuam calatoria spre Murom, unde vizitam orasul si cele trei manastiri reprezentative, avand moaste de sfinti protectori ai casatoriei, mult slavitii Sfinti Piotr si Fevronia, iar seara ne cazam intr-un hotel de 4*, unde servim cina. (HB)

                                                                      

Ziua 4, 18 august, dupa micul dejun ne continuam drumul spre Diveyevo, unde se afla celebra lavra care adaposteste cea mai mare obste de maici din lume, peste 500. A fost intemeiata de catre Sfantul Serafim de Sarov, la porunca Maicii Domnului, fiind considerat al patrulea loc sfant aflat sub protectia directa a Maicii Sfinte. Izvoarele vindecatoare de pe teritoriul Manastirii reprezinta un loc unic in lume, iar imbaierea facuta in apa lor are proprietati terapeutice uneori instantanee.
O zi intreaga dedicata Sfantului Serafim de Sarov, mare cuvios si staret, ascet, iubitor al tacerii, pustnic, rugator, cel care a stat o mie de zile si nopti in rugaciune pe o piatra. In timpul vietii Sfantului i s-a aratat Maica Domnului de 12 ori. Manastirea din Diveyevo a fost descrisa staretului Serafim de catre insasi Maica Domnului, care a numit-o „al patrulea lacas aflat sub directa ei protectie, de pe pamant” (dupa Iviron, Athos si Kiev).  Imparateasa Cerurilor a fagaduit sa fie ea insasi Egumena dintotdeauna a acestei manastiri. Spre seara participam la procesiunea Kanafka - Drumul Maicii Domnului. Ne inchinam la Icoana Maicii Domnului Umilenia, puternic facatoare de minuni si ascultam un cor exceptional de maicute in timpul slujbelor religioase. 
Innoptam la o pensiune de 3/4* afata in apropierea Manastirii Sfantului Serafim, unde servim pranzul si cina. (FB)

                                                                     

Ziua 519 august, dupa Sfanta Liturghie de dimineata (5.30 am) care este optionala, avem micul dejun mai tarziu si plecam cu autocarul spre orasul Vladimir, prima capitala a Rusiei, acolo unde se afla Catedrala Adormirii Maicii Domnului cu frescele originale ale lui Andre Rubliov, dar mai ales icoana facatoare de minuni pictata de catre Apostolul Luca, numita icoana facatoare de minuni a "Maicii Domnului de la Vladimir".
Spre seara ne cazam intr-un hotel de 3/4*unde servim cina. (HB)
                                                          

Ziua 620 august, dupa micul dejun descoperim Moscova, orasul emblema al spiritului rusesc, adapostind inegalabile comori de arta si crestinism ortodox, vizitam Manastirea Sfintei Matrona, unde se afla moastele facatoare de minuni ale Sfintei, cea care reprezinta unul dintre cei 8 stalpi ai ortodoxiei rusesti, alaturi de Sfantul Serafim de Sarov, Sfantul Serghei de Radonej si alti 5  mari sfinti, pe care ii vizitam in calatoria noastra. Sfanta Matrona este protectoarea celesta a Moscovei, proorocita nascuta oarba, care a spus: „pe oricine va cere ajutorul meu il voi intampina in ceasul mortii”. Facem un tur al orasului si vedem marile bulevarde si piete moscovite, mergem in Piata Rosie, un loc incarcat de istorie, unde se afla frumoasa biserica Vasili Blajenii si Kremlinul, fortareata ce adaposteste vechea cetate a tarilor, in prezent sediul puterii politice rusesti. Spre seara timp liber. (B&B);

                                   

Ziua 721 augustMoscova, dupa micul dejun, in prima parte a zilei vizitam celebrele Galerii Tretiakov, ale marelui colectionar rus, care expun si uimitoare icoane originale, pictate de Andrei Rubliov, inclusiv icoana Sfintei Treimi. Spre seara, optional, poate fi o croaziera pe raul Moscova la asfintit, cu cina pe una dintre motonavele Radisson, (B&B);

Ziua 822 august, dupa micul dejun vizitam muzeul de "arte fine" Pushkin, colectiile franceze si apoi ne oprim la cea mai mare catedrala a lumii ortodoxe, Hristos Mantuitorul, imbogatita cu icoanele lui Dionisie Feraponstkii, considerat al doilea Rubliov. Dupa-amiaza va fi timp liber sau optional o cina cu un spectacol de balet folcloric deosebit, (B&B);

Ziua 923 august, plecam cu trenul rapid de dimineata spre Sankt-Petersbourg, cel mai nordic oras european, care a fost pentru mai bine de trei secole centrul politic si cultural al Rusiei, numit frecvent “Capitala Nordului”. Sankt-Petersburg, orasul de pe Neva, fondat in 1703 de catre tarul Petru cel Mare, capitala imperiului rus timp de peste 200 de ani, constituie a doua mare destinatie turistica din Rusia, dupa Moscova, gratie monumentelor istorice si de arta deosebite pe care le concentreaza. Imaginea maiestoasa a orasului este datorata detaliilor variate arhitecturale: bulevarde lungi si drepte, spatii vaste, gradini si parcuri, garduri decorative din fier forjat, monumente si sculpturi decorative. Raul Neva, cu multele lui canale, paduri si cheiuri din granit, ofera orasului o nota aparte, de neconfundat. Numeroasele canale au facut ca orasului sa i se dea supranumele si de “Venetia Nordului”. Centrul istoric al Sankt-Petersburgului, numit uneori si muzeul in aer liber al neoclasicismului, a fost primul loc din patrimoniul rusesc inscris pe lista UNESCO a locurilor de patrimoniul mondial. 

Vizitam lavra Sfantului Alexandru Nevski, a doua ca dimensiune, care era menita la inceput sa fie loc de odihna a ramasitelor lui Alexander Nevsky. Intre zidurile sale se afla doua catedrale si cateva biserici mai mici, in diferite stiluri, cu icoane si picturi remarcabile, printre care se afla si icoana Maicii Domnului, grabnic ascultatoare, dar si cimitirul Tihvin, unde sunt inmormantati multi rusi faimosi, artisti si oameni de stiinta. Apoi vizitam Catedrala Sfantul Nicolae, capela Sfintei Xenia si manastirea Sfantului Ioan de Kronstadt.

Dupa un timp liber lasat pentru pranz vizitam o alta biserica magnifica, in stilul Empire, Catedrala Kazanskaya Sobor (1801-1811), situata pe Nevsky Prospekt, copiata dupa Basilica Sfantul Petru din Vatican, unde se afla si celebra icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului Kazanskaya, apoi ajungem la cel mai mare monument religios reprezentat de Catedrala Sfantul Issac (1818-1858), cu una dintre cele mai inalte cupole din lume, construita timp de 40 de ani sub conducerea arhitectului Auguste de Montferrand. Nici un turist nu rateaza vizitarea Bisericii Mantuitorului Insangerat (1883-1907), alt monument grandios in stil vechi rusesc, care marcheaza locul in care a fost asasinat tarul Alexandru al II-lea. Cum Petru cel Mare a interzis construirea turlelor in forma de ceapa, aceasta biserica este singura in oras cu acest tip unic de cupola. 

Optional, seara se poate merge la un spectacol deosebit, la Teatrul Mariinski, cunoscut si sub vechiul nume, Teatrul de Opera si Balet Kirov, care a transformat orasul in capitala mondiala a baletului. Ne bucuram de atmosfera speciala a noptilor din aceasta perioada!

          

Cazarea la un hotel 4*, B&B;

Ziua 10, 24 august, Sankt-Petersbourgdupa micul dejun vizitam cel mai cunoscut muzeu, Hermitajul, amplasat in palatul de iarna al tarilor rusi, care are una dintre cele mai bogate colectii de arta din lume, 60000 de piese de arta aflate in cele 1000 de sali. Vastele lui colectii au fost pentru prima oara prezentate publicului in aripa construita in stil Renastere greaca, de catre Leo von Klenze, (1838-1852), in aripa numita acum Noul Hermitaj.

Primul muzeu din oras a fost fondat de catre Petru cel Mare in Kunstkammer, ridicat in 1718-1734 pe malul opus al raului Neva, si care a adapostit intr-o vreme si Academia de Stiinte a Rusiei. Chiar la stanga palatului Hermitaj se afla Palatul de Marmura, construit la comanda Contelui Orlov intre 1768-1785, din diferite tipuri de marmura si proiectat in stil neoclasic de Antonio Rinaldi. Marea Catedrala Petru si Pavel (1712-1732), simbolul orasului de foarte multa vreme, adaposteste cavoul lui Petru cel Mare si al altor imparati ai Rusiei.

                                     

Timp liber pentru pranz, eventual pentru o croaziera optionala pe canale orasului Sankt Petersbourg, iar spre seara, ora 18.00, ne imbarcam pentru croaziera spre una dintre insulele arhipelagului Valaam, aflat pe lacul Ladoga, in partea de Nord, in apropiere de granita cu Finlanda, pentru a vizita Sfanta Manastire Valaam, cea cu turle albastre, numita si “Muntele Athos de Nord”. (HB)

Ziua 11, 25 august dupa micul dejun, exploram insula, o zi dedicata vizitei Sfintei Manastiri Valaam, o lavra avand un mare centru monahal, infiintata in sec. al X lea, de catre monahii greci Serghie si Gherman, unde vom participa la Sfinte Liturghii si rugaciuni foarte puternice. Dupa pranz exploram apoi intreaga insula pana spre seara, cand ne reimbarcam pentru intoarcerea la Sankt Petersbourg. (FB)

                                                   

Ziua 12, 26 august, dimineata, ora 8.00, ajunsi in Sankt Petersbourg, ne asteapta o zi minunata in care vizitam Palatul de vara si splendidele gradini de vara,  Peterhoff, ale tarului Petru cel Mare, unde ne bucuram de spectacolul fantanilor si al unei naturi absolut uimitoare. Petrecem pentru pranz un timp prin cafenelele sau bistrourile pierdute in acest parc amenajat de vis, iar mai apoi continuam dupa-amiaza cu vizita altor catedrale din oras. 
Intoarcerea la acelasi hotel din Sankt Petersbourg, timp liber. (B&B)

   

Ziua 13, 27 august – dupa micul dejun, facem o calatorie de o zi la Manastirea Sfantului Alexander Svir (unul dintre cei mai mari dezlegatori de farmece si blesteme pe neam), aflat la Lodeynoe Pole, numit "proorocul Sfintei Treimi", ca unul ce s-a invrednicit sa vada cu proprii ochi Sfanta Treime, asemenea lui Avraam, prin aratarea a trei ingeri; ne reintoarcem spre seara la Sankt Petersbourg. Suntem cazati la acelasi hotel de 4*(FB);

Ziua 14, 28 august - dupa micul dejun un alt tur de neuitat la palatul si gradinile Tsarskoe Selo. Intregul complex a fost resedinta de vara a tuturor Romanovilor. Acesta a fost construit in timpul țarului Petru cel Mare, la ordinul sotiei sale, imparateasa Caterina I. Alexander Park este spatiul de gradini unde pot fi admirate cladirile Hermitage, Turkish Bath si Upper Bathhouse. Imparateasa Elizabeta a considerat palatul invechit si, atunci cand a ajuns pe tron, a cerut sa fie extins si poleit cu aur. Aurul a fost una dintre pasiunile ei si multe camere din palatele regale au ajuns sa aiba camere aurite. Mandria palatului este camera de chihlimbar (Amber Room). Apoi timp liber, B&B 

Ziua 15, 29 august - dupa micul dejun, TRANSFERUL la aeroport, zbor spre casa cu sufletul plin. B&B

OPTIONAL se poate face o extensie de alte 2 zile pentru a vizita orasul imperial Novgorod La Grande si o alta croaziera de o zi pentru a descoperii o alta zona spectaculoasa a Kareliei de Nord.


Pretul
 acestui programul, 15-29 august - 2180 euro/loc in camera dubla, supliment pentru camera single 580 euro, pentru un grup de minim 20 de persoane. Un numar mai mic presupune cresterea pretului cu 5%. 
NU este inclus si biletul de avion, aprox. 400 euro, Bucuresti-Moscova si Sankt Petersbourg-Moscova-Bucuresti, pretul se poate modifica in functie de data cumpararii lui.

Programul de baza include:
- 15 zile (14 nopti) cazare in hoteluri de 3* si 4*, cu 3 FB si 4 HB (cazare cu mic-dejun si cina) si 7 B&B (mic dejun); 
- transportul intern cu autocarul sau trenul rapid Sapsaan (clasa a 2-a, dar care se prezinta bine), pe tot parcursul calatoriei;
- ghid de arta pe intreg intinerariul, ghizi ai manastirilor si translator-insotitor de grup;
- intrarile la obiectivele turistice anuntate;
- croaziera la manastirea Valaam;

Programul nu include:
- zborurile internationale Bucuresti - Moscova, Moscova - Bucuresti si zborul intern, Sankt-Petersbourg - Moscova, (aprox. 400 euro) – pretul ar putea creste in functie de momentul cumpararii biletului de avion, daca nu se tine cont de calendarul platilor sugerate;
- intrarile optionale la obiective culturale (spectacole de opera sau balet, minicroazierele pe canale)
- croaziera optionala pe raul Moscova sau alte croaziere pe canale in Sankt P.
- mesele nespecificate in program (in timpul programului liber din Moscova si Sankt Petersbourg, etc),
- asigurarea de sanatate si STORNO,
- visa de intrare in Rusia (aprox. 350 lei)
- cheltuieli personale, tips-uri obligatorii pt. soferi, ghizi (80 euro), etc.
    
Pentru INSCRIERE sunt necesare:
- pasaport valabil minim 6 luni de la data returului in tara,
- fotocopie pasaport,
avans de minim de 50% pentru rezervarea locului pana pe 30 martie, 1000 euro, iar diferenta pana in 1 iulie, 
- programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale,
- categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru Rusia.  

SITUATII EXCEPTIONALE
-daca se renunta la participarea in excursie, cu mai mult de 60 de zile inainte de plecare, presupune o penalizare de 20% din costul total al excursiei
-daca retragerea se petrece in perioada cuprinsa intre 60 de zile si 30 de zile inainte de plecare, presupune o penalizare de 40% din costul total al excursiei,
-daca retragerea se petrece in perioada cuprinsa intre 30 de zile si 15 zile inainte de plecare, presupune o penalizare de 75% din costul total al excursiei,
-daca retragerea se petrece cu 15 zile inainte de plecare, banii nu se mai pot returna in niciun procent.

IMPORTANT: Este indicat sa purtati imbracaminte decenta in timpul vizitelor la obiectivele religioase, altfel puteti fi opriti la intrare - pantaloni lungi, bluze cu maneca sau esarfe care sa acopere decolteurile si mainile. Incaltamintea trebuie sa fie foarte comoda. De asemenea este utila o jacheta de ploaie sau o umbrela mica.

Pentru mai multe informatii, puteti sa ne contactati: 
C.E.D.A - Centrul de Educatie si Dezvoltare prin Autocunoastere 
Telefon: 0722 232810, Iuliana Chiriac
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Pin It