Pelerinaj in Italia si Bosnia la Medjugorje 27 septembrie - 5 octombrie 2014

Calatoria noastra este ca un arc in timp, de la miracolele infaptuite cu sute de ani in urma, pana la recentele aparitii ale Fecioarei Maria la Medjugorje.

 

Pelerinaj in Italia si Bosnia la Medjugorje

Ziua 1 (27 septembrie - sambata)

Ne intalnim la aeroportul Henri Coanda la ora 5.00, de unde, cu un zbor Wizzair ajungem la Venetia, in jurul orei 7.15.      

                                                                                     

Fiecare participant la calatorie isi va achizitioana personal biletul la acesta cursa.

Profitam din plin de acesta zi, calatorind cu autocarul de la Venetia spre Padova. Prima noastra oprire va fi la Basilica Sfantului Anton de Padova. Cunoscuta sub numele de Il Santo, aceasta biserica, sanctuar al lumii crestine, adoposteste mormantul si moastele Sfantului Anton. Impunatorul edificiu a fost inaltat pe locul unde exista o mica biserica numita Santa Maria Mater Domini, integrata ulterior in actuala constructie si cunoscuta acum sub denumirea de Capela Madonnei Negre. Sfantul Anton din Ordinul Franciscan este cunoscut tuturor drept Facator de minuni inca din viata, iar biserica este un loc de permanent pelerinaj, unde credinciosii vin sa se roage si sa multumeasca Sfantului pentru ajutorul dat. Orator de exceptie si model de virtute crestineasca, Sfantul Anton a reusit in timpuri imorale sa readuca in sufletele oamenilor credinta in Dumnezeu. Continuam drumul de ~365 km catre Assisi, orasul natal al Sfantului Francisc. Cazare la hotel de 3* si cina.

Ziua 2 (28 septembrie - duminica)

Sfantul Francisc, intemeietorul Ordinului Franciscan a ramas cunoscut pentru predicile si scrierile sale in care propovaduia vietuirea in rugaciune, saracie si simplitate, fara nici un privilegiu, ascultarea, egalitatea între oameni, pacea. Primeste darul sfintelor stigmate (rani in parti ale corpului ce corespund ranilor lui Iisus ) pe care le poarta doi ani pana la moartea sa. Vom vizita Basilica di San Francesco, care este constituita din doua biserici, una deasupra celeilalte,  in care putem vedea mormantul Sfantului Francisc aflat in cripta, precum si fresce de Cimabue si Giotto. Tot in Assisi este si Basilica di Santa Chiara. Sfanta Clara, a fost discipola a Sfantului Francisc si fondatoarea Ordinului Clariselor. De la Assisi ne indreptam spre Cascia, unde vizitam Basilica Santa Rita. In capela odihneste corpul Sfintei intr-o urna de cristal si argint. Marturiile minunilor care au avut loc prin mijlocirea Sfintei Rita, atat in viata, cat si dupa moarte, i-au atras numele de Sfanta Imposibilitatilor si este exemplu de iertare si de iubire, dedicata slujirii lui Hristos.Tot acolo vom vedea si Miracolul Euharistic din Cascia, legenda pastrata din anul 1330. Continuam calatoria spre Loreto oras la Marea Adriatica. Cazare la hotel de 3* si demipensiune.

Ziua 3 (29 septembrie- luni)

Astazi vom vizita cel mai important sanctuar închinat Fecioarei, grandioasa Basilica din Loreto care adaposteste o parte din Casa Fecioarei Maria adusa din Nazaret. Este un loc unde se petrec miracole. In jurul orei 18.00 ne imbarcam din Ancona pe feribotul cu destinatia Split. Se innopteaza si cineaza pe feribot. Cazare si demipensiune.

Ziua 4 (30 septembrie - marti)

Dimineata ajungem la Split. Micul dejun se ia pe feribot. Se face transferul catre Medjugorje care este la 140 km distanta de Split. In luna septembrie 1981, sase adolescentii din Medjugorje au prima viziune cu Fecioara Maria care le transmite de atunci mesaje la diferite perioade de timp. Mesajele indeamna la iubire, pace, bunatate, credinta, rugaciune si post. Medjugorje a devenit unul dintre cele mai populare locuri de pelerinaj pentru milioane de oameni care au gasit acolo incurajarea si motivatia unei vieti spirituale in credinta, pace si dragoste. Miracole au loc la Medjugorje prin vindecari spirituale, mentale si fizice. Dupa-amiaza vom urca pe muntele Krizevac sau Drumul Crucii. Acest drum nu este usor, insa toata lumea parcurge acest urcus, cu siguranta sub obladuirea Fecioarei. Cazare la hotel de 3* si demipensiune.

Ziua 5 (1 octombrie- miercuri)

Vom petrece aceasta zi in Medjugorje, obiectivul principal fiind acela de a urca Dealul Aparitiilor, unde fiecare se poate ruga la statuia Fecioarei, plasata exact pe locul locul unde a fost intalnita prima data de tinerii vizionari. Dupa-amiaza libera, se poate participa la liturghiile de la Biserica Sfantul Iacob din centrul localitatii Medjugorje. Slujbele sunt tinute de cateva ori pe zi in mai multe limbi. Cazare la hotel si demipensiune.

 Ziua 6 (2 octombrie- joi) 

Vom asista la primirea mesajului din ziua a doua a lunii, de catre Mirjana, unul din cei sase mesageri. Ne transferam la Split pentru a ne imbarca la ora 18.00 pe feribot, unde se cineaza si innopteaza. Cazare si demipensiune.   

Ziua 7 (3 octombrie -vineri)

Dimineata se ia micul dejun pe feribot, dupa care, ajunsi la Ancona, continuam drumul cu autocarul spre Monte Sant Angelo unde vizitam Sanctuarul Arhanghelului Mihail, locul aparitiei Arhanghelului in anul 490, urmata de alte doua in anii 492 si 493. Dupa amiaza ajungem la San Giovanni Rotondo unde se afla Biserica veche inchinata Sfintei Fecioare, in care a predicat Padre Pio la venirea in localitate. Langa ea se afla o biserica inaugurata in 1959, ridicata pentru a face fata afluentei de credinciosi si in care Sfantul a fost inmormantat si a stat pana in 2010, cand a fost mutat intr-o biserica ce ii poarta numele. Cazare la hotel de 3* si demipensiune.

Ziua 8 (4 octombrie - sambata)

Dimineata plecam spre Bari, important loc de pelerinaj, oras in care se afla Biserica Sfantului Nicolae. Basilica di San Nicola a fost construita pe o perioada de 110 ani, pentru a adaposti moastele Sfantului Ierarh Nicolae. Acestea au fost aduse in anul 1087 din biserica din Myra - Turcia, unde Sfantul Nicolae era inmormantat. Sarbatorit la 6 decembrie, Sfantul Nicolae a fost cunoscut pentru blandetea sa si pentru activitatea caritabila, de ajutorare a saracilor. Moastele sfantului Nicolae sunt renumite pentru minunile savarsite de-a lungul timpului. In cripta bisericii exista si o capela ortodoxa. Dupa Bari vizitam Pietrelcina, localitatea in care s-a nascut Padre Pio, preot si calugar capucin, unul dintre cei mai cunoscuti sfinti crestini ai secolului al  XX-lea. Inca din copilarie acesta ii vedea si comunica cu Isus, Fecioara Maria si ingerul sau pazitor. Mai tarziu dobandeste si alte daruri spirituale: vindecarea, profetia, miracolele, bilocatia si chiar levitatia. Este venerat si considerat sfant si datorita stigmatelor care l-au insotit 50 de ani, pana aproape de moarte. La Pietrelcina vizitam casa natala a lui Padre Pio, si alte locuri semnificative pentru viata lui. Ne indreptam catre Roma unde ajungem seara tarziu. Cazare la hotel de 3* si demipensiune.

Ziua 9 (5 octombrie - duminica)   

Dimineata dupa micul dejun mergem la Vatican unde are loc Sfanta Liturghie si asistam la Angelus del Papa pentru a primi binecuvantarea. Seara la ora 20.50 este cursa Wizz Air cu destinatie Bucuresti, sosire la ora 23.50.    

Itinerariu varianta scurta

Ziua 1 (27 septembrie - sambata)

Ne intalnim la aeroportul Henri Coanda la ora 5.00, de unde cu un zbor Wizzair ajungem la Venetia, in jurul orei 7.15. De acolo calatoria noastra continua in autocar spre Padova unde vizitam Basilica Sfantului Anton de Padova si Prato della Valle si seara ajungem in Assisi, orasul natal al Sfantului Francisc.
Cazare la hotel de 3* si cina.

Ziua 2 (28 septembrie - duminica)

Vizitam in Assisi Basilica di San Francesco si Basilica di Santa Chiara, iar in Cascia, Basilica Santa Rita. Continuam calatoria spre Loreto oras la Marea Adriatica.
Cazare la hotel de 3* si demipensiune.

Ziua 3 (29 septembrie- luni)

Incepem ziua cu vizitarea Bisericii din Loreto care adaposteste o parte din Casa Fecioarei Maria adusa din Nazaret. La ora 18.00 ne imbarcam din Ancona pe feribotul cu destinatia Split. Se innopteaza si cineaza pe feribot.
Cazare si demipensiune.

Ziua 4 (30 septembrie - marti)

Dupa debarcarea la Split se face transferul catre Medjugorje.
Dupa amiaza urcam pe muntele Krizevac sau Drumul Crucii.
Cazare la hotel de 3* si demipensiune.

Ziua 5 (1 octombrie- miercuri)

Urcam Dealul Aparitiilor unde fiecare se poate ruga la statuia Fecioarei.
Dupa-amiaza libera, se poate participa la liturghiile de la Biserica Sfantul Iacob din centrul localitatii Medjugorje. Cazare la hotel si demipensiune.

Ziua 6 (2 octombrie- joi) 

Asistam la primirea mesajului din ziua a doua a lunii, de catre Mirjana, unul din cei sase mesageri. Ne transferam la Split pentru a ne imbarca la ora 18.00 pe feribot, unde se cineaza si innopteaza.
Cazare si demipensiune.

Ziua 7 (3 octombrie -vineri)

Debarcam la Ancona si continuam in autocar drumul spre Monte Sant Angelo unde vizitam Sanctuarul Arhanghelului Mihail si apoi catre San Giovanni Rotondo, unde a predicat Padre Pio.
Cazare la hotel de 3* si demipensiune.

Ziua 8 (4 octombrie - sambata)

Dimineata plecam spre Bari, la Biserica Sfantului Nicolae si dupa amiaza vizitam Pietrelcina, localitatea in care s-a nascut Padre Pio.
Ne indreptam catre Roma unde ajungem seara tarziu.
Cazare la hotel de 3* si demipensiune.

Ziua 9 (5 octombrie - duminica) 

Dimineata dupa micul dejun mergem la Vatican unde are loc Sfanta Liturghie si asistam la Angelus del Papa pentru a primi binecuvantarea.
Seara la ora 20.50 este plecarea din aeroportul Roma Ciampino.

Pret:

990  eur / persoana in camera dubla pentru un grup de minim 30 persoane

1200 euro/persoana in camera dubla pentru un grup de minim 20 persoane   

Preturile includ:

-Traversarea cu feribotul pe traseul Ancona-Split-Ancona.

-Cazare si demipensiune

-Transport local cu autocar cu aer conditionat, conform programului;

-Ghid local pentru Italia si insotitor de grup.  

Servicii NEINCLUSE ce se adauga la pretul pelerinajului:

-Zborurile cu avionul ale caror bilete trebuie procurate de fiecare in parte, direct de pe site-ul Wizz Air:

plecare Bucuresti, 27.09.2014 ora 06.10-sosire Venezia ora 07.15 (costul biletului porneste de la 70 euro)

plecare Roma 05.10.2014 ora 20.50-sosire Bucuresti ora 23.50 (costul biletului porneste de la 40 euro)

-Asigurare de calatorie.

-Tips pentru ghid si sofer.

-Intrari la obiectivele turistice.  

Optional:

- Alte vizite si taxe care nu sunt incluse in program; mese suplimentare; cheltuieli personale.  

Pentru INSCRIERE sunt necesare:

-Pasaport valabil minim 6 luni de la data returului in tara;

-Copie xerox pasaport;

-Avans de minim de 50% pentru rezervarea locului pana la 18.07.2014

-Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale.

-Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru Italia.  

IMPORTANT: Este foarte important sa purtati imbracaminte decenta in timpul vizitelor la monumentele religioase, altfel veti fi opriti la intrare - pantaloni lungi, bluze cu maneca sau esarfe care sa acopere decolteurile si mainile. Incaltamintea trebuie sa fie foarte comoda.

 

Pin It