Calatorie in inima Apusenilor 11 - 19 iulie 2015

Avem placerea de-a va invita la o intalnire exceptionala cu aventura, in inima Muntilor Apuseni!

Ziua 1 sambata, 11 iulie  

Plecare din Bucuresti pe traseul Sibiu-Turda-Cheile Aiudului-Coltii Trascaului-Conacul Secuiesc. Cazare si cina de bun venit la Conac.

Ziua 2 duminica, 12 iulie

Dupa micul dejun vizitam,Manastirea Ramet, localitatea Rimetea.
Pranzul sub forma de picnic.
Cazare si demipensiune la Conacul Secuiesc. 

Ziua 3 luni, 13 iulie

Dupa micul dejun pornim intr-o drumetie pe Piatra Secuiului, cu durata de trei ore si grad mediu de dificultate.
Pranzul sub forma de picnic.
Cazare si demipensiune la Conacul Secuiesc. 

Ziua 4 marti, 14 iulie

Dupa micul dejun, vizitam salina de la Turda.  
Drumetie de 1 ora (dificultate medie) in Cheile Turzii.
Pranzul sub forma de picnic. Cazare si demipensiune la Conacul Secuiesc.

Ziua 5 miercuri, 15 iulie

Dupa micul dejun, pornim pe traseul catre Cetatile Ponorului. Prin Cheile Gardisoarei spre Platoul Carstic Lumea Pierduta, Avenul Negru si Avenul Gemanata.
Pranz sub forma de picnic.
Cazare si demipensiune la o pensiune de 3* din Padis.

Ziua 6 joi, 16 iulie

Dupa micul dejun pornim in drumetie prin Cheile Galbenei.
Pranzul se serveste sub forma de picnic.
Cazare si pensiune completa la o pensiune de 4* din Arieseni.

Ziua 7 joi, 17 iulie

Zi libera.Optional, plimbare la cascada Pisoaia sau plimbare cu masini off-road pe Varful Cucurbata Mare.
Pentru cei ce aleg optionalele, pranzul este sub forma de picnic.
Cazare si pensiune completa la o pensiune de 4*in Arieseni.

Ziua 8 vineri, 18 iulie

Dupa micul dejun strabatem Cheile Ordancusei cu opriri la Izbucul Tauz, Ghetarul Vartop sau Pestera Minunata.
Pranz sub forma de picnic.
Cazare si demipensiune la o pensiune de 4* din Arieseni Cina de bun ramas.   

Ziua 9 sambata, 19 iulie  

Dupa micul dejun, plecam spre Alba Iulia. Vizitam Cetatea Alba Carolina, asistam la ritualul schimbarii garzii la portile Cetatii. 
Pentru intoarcerea in Bucuresti puteti parcurge Transalpina: Alba Iulia - Sebes - Polovragi - Pitesti – Bucuresti, sau varianta  Alba Iulia - Sibiu - Ramnicu Valcea - Pitesti - Bucuresti. De asemenea, pe drum puteti vizita Manastirea si Pestera Polovragi sau in cea de-a doua varianta, Manastirea Cozia.

 

Itinerariu pe larg

 

Ziua 1 sambata, 11 iulie

Plecare din Bucuresti pe traseul Sibiu-Turda-Cheile Aiudului-Coltii Trascaului-Conacul Secuiesc. Cazare si cina de bun venit la Conac.

Ziua 2 duminica, 12 iulie

Dupa micul dejun (ora 08:00), plecam spre Manastirea Ramet, aflata langa Coltii Trascaului, un adevarat altar in aer liber, un spatiu de vis, cu o energie extrem de inalta, unde putem participa la liturghia de duminica, astfel incat rugaciunile si dorintele noastre din aceste zile sa fie o data in plus sacralizate.Vizitam Rimetea, satul cu case albe din secolul XIX, unele din ele monumente de arhitectura. Localitatea a primit premiul  Europa Nostra al Comisiei Europene pentru conservarea patrimoniului cultural material. Exista si un Muzeu de etnografie cu o colectie de obiecte ce ilustreaza ocupatiile locuitorilor dar si preocuparile casnice, cat si minunate costume populare.
Masa de pranz se ia sub forma de picnic.
Cazare este la aceeasi pensiune de 4 stele cu demipensiune.

Ziua 3 luni, 13 iulie

Dupa micul dejun pornim intr-o drumetie pe Piatra Secuiului, cu durata de trei ore si grad mediu de dificultate, unde suntem insotiti de ghid. Privelistea uimitoare de sus merita efortul acestei drumetii. Se spune ca in Rimetea soarele rasare de doua ori, datorita pozitionarii Pietrei Secuiului.
Masa de pranz se ia sub forma de picnic.
Cazare este la aceeasi pensiune de 4 stele cu demipensiune.

Ziua 4 marti, 14 iulie

Dupa micul dejun, vizita la spectaculoasa salina de la Turda a carei existenta era deja specificata intr-un document oficial din 1271 si apoi o drumetie de 1 ora (dificultate medie) in Cheile Turzii. Cheile Turzii se intind pe o lungime de 1300 m si o inaltime de 200 m. Formate prin erodarea rocii de calcar de raul Hasdate, ofera excursionistilor un minunat peisaj cu stanci inalte si abrupte, creste ascutite, turnuri de piatra, arcade si pesteri. Ca rezervatie de tip mixt contine peste 1000 de specii de plante, animale, fluturi. 
In acest peisaj mirific luam pranzul sub forma de picnic. 
Cazare este la aceeasi pensiune de 4 stele cu demipensiune.

Ziua 5 miercuri, 15 iulie

Dupa micul dejun, incepem o zi plina de aventuri. Pornim pe traseul ce ne va duce la Cetatile Ponorului. In drum ne vom opri sa vedem alte cateva locuri minunate din zona. Prin Cheile Gardisoarei calatorim mai departe spre Platoul Carstic Lumea Pierduta, care ascunde in subteran o retea de galerii accesibile prin doua cavitati verticale impresionante, Avenul Negru si Avenul Gemanata.   
Cetatile Ponorului, rezervatie naturala, monument al naturii, este un complex carstic de trei formatiuni mari de stanci (doline), asezate intr-o depresiune impadurita. Peisajul magnific poate fi vazut si de deasupra dolinelor, din Balcoane. In prima dolina este Pestera Cetatile Ponorului, cu cel mai mare portal de 70 m inaltime si 30m latime, si galeria principala strabatuta de un rau subteran puternic ce formeaza cascade si valtori.
Pranz sub forma de picnic. Cazare si demipensiune la o pensiune de 3* din Padis.

Ziua 6 joi, 16 iulie

Azi plecam in drumetie pe Cheile Galbenei. Facem popas in Poiana Florilor, arie protejata de interes national. Constituita din poieni ce alterneaza cu palcuri de padure de fag, gorun si frasin, are un farmec aparte in lunile de vara cand sute de specii de flori coloreaza pantele scaldate in soare.
Cheile Galbenei sunt probabil cele mai spectaculoase si salbatice chei din tara. Peretii inalti si abrupti erodati de apa Galbenei, grote, pesteri si cascade sunt cateva din minunatele lucrari ale naturii care atrag turisti chiar daca traseul e dificil.
Pranzul se serveste sub forma de picnic.
Cazare si pensiune completa la o pensiune de 4* deosebita din Arieseni, in Rezervatia Naturala a Muntilor Apuseni.

Ziua 7 joi, 17 iulie

Aceasta este o zi libera, de refacere si meditatii in mijlocul naturii. Optional se poate merge la Cascada Pisoaia, minunata cadere de apa de 18 m inaltime si 25 m deschidere, care este incadrata de padure. In apropierea cascadei se afla Dealul cu melci fosilizati. Melci de marimi si forme diferite care s-au pietrificat in acest unicat geologic cu o vechime de 65-70 milioane de ani.
O alta varianta poate fi o plimbare cu masini off-road pe Varful Cucurbata Mare. Aceasta se poate realiza cu un cost de 100 lei.  
Pentru cei ce aleg optionalele, pranzul este sub forma de picnic.
Cazare si pensiune completa la o pensiune de 4*in Arieseni. 

Ziua 8 vineri, 18 iulie  

Dupa micul dejun ne indreptam spre Cheile Ordancusei, intinse pe o lungime de 2500 m pe Valea Ordancusei. Declarate rezervatie naturala, Cheile sunt strajuite de pereti inalti de calcar in care gasim multe pesteri si grote. Ne oprim apoi la Izbucul Tauz. Izbucul este un izvor cu activitate intermitenta ce functioneaza pe principiul sifonului. Izbucul Tauz,  superb monument al naturii este arie protejata de interes national. Situat langa un perete inalt de calcar, prin el ies apele ascunse in cele doua pesteri, Coiba Mare si Coiba Mica, si are o adancime de cel putin 87m. Prezinta interes pentru speologi, nefiind total explorat, dar si pentru turisti pentru frumusetea lui.
Tot azi vizitam si Ghetarul Vartop sau Pestera Minunata. Este de mica dimensiune, dar extrem frumoasa si cunoscuta datorita faptului ca acolo s-au descoperit urme ale omului din Neanderthal.
Pranz sub forma de picnic.
Cazare si pensiune completa la pensiunea de 4* din Arieseni . Cina de bun ramas.

Ziua 9 sambata, 19 iulie  

Dupa ce servim micul dejun,  plecam spre Alba Iulia si vizitam Cetatea Alba Carolina, care respira pretutindeni aerul istoriei, devenind prima capitala a celor trei principate romanesti, in 1600, sub sceptrul principelui Mihai Viteazul, un simbol sacru al unitatii nationale. Asistam la un spectaculos ritual al schimbarii garzii, la portile Cetatii, unde soldatii sunt imbracati in uniforme ale armatei austriece medievale, iar caii prezenti sunt din rasa friziana. Dupa ceremonial, garda cetatii isi continua ritualul pe platforma de artilerie, de unde sunt trase salve de tun, spre deliciul turistilor,  pentru care sunt amenajate zone de vizionare pe cele mai înalte ziduri.
Pranzul se serveste in Alba Iulia.
Pentru intoarcerea in Bucuresti puteti parcurge Transalpina, un traseu uimitor sau varianta  Alba Iulia - Sibiu - Ramnicu Valcea - Pitesti - Bucuresti. De asemenea, pe drum puteti vizita Manastirea si Pestera Polovragi sau in cea de-a doua varianta, Manastirea Cozia.  

Aceasta calatorie include:

  •          Cazare pentru 8 nopti
  •          Mesele asa cum au fost indicate
  •          Taxele de intrare cand este necesar
  •          Ghid pentru expeditii

Calatoria nu include:

  •          Bauturile din timpul meselor
  •          Transport in microbuz de lux (posibil doar daca exista cerere pentru minim 14 persoane, cu un cost suplimentar de 250 lei)
  •          Echipamentul necesar pentru expeditii: bocanci pentru drumetii, imbracaminte speciala pentru munte (in straturi multe si subtiri), rucsac pentru apa si gustari, lanterna, ochelari de soare, sapca/palarie, pelerina de ploaie (daca e cazul).

Pretul acestei calatorii este de 2500 lei (persoana /camera dubla).

Pentru camera single se plateste un supliment de 600 lei.

Conditii contractuale – pentru rezervari ferme, este necesara plata unui avans de 50% pana la data de 26 mai 2015, iar diferenta se achita pana la 30 iunie 2015.

Politica de anulare: Depozitele sunt neramburasabile. Nu se fac rambursari cu o luna inaintea evenimentului. Toate anularile trebuie sa fie facute in scris.

Pentru mai multe informatii, puteti sa ne contactati prin email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau telefonic la: 0722232810.

 

 

 

Pin It