Calatorie in Muntii Buzaului, la vestigiile rupestre, 30 septembrie - 2 octombrie 2016

Va invitam la o calatorie initiatica in locuri de putere, aflate in unii centri energetici ai Romaniei.
Veniti sa descoperim vestigiile rupestre din Muntii Buzaului, care demonstreaza locuirea acestor locuri din timpuri stravechi, un adevarat panteon natural si spiritual numit si “Athosul roman de la curbura Buzaului”!

In aceste zile vizitam asa-numitul triunghi al vestigiilor rupestre buzoiene, aflat intre comunele Alunis, Nucu si Ruginoasa.
Muntii Buzaului constituie o zona energetica deosebita a Romaniei, pe cat de frumoasa, pe atat de putin cunoscuta. Vestigiile rupestre buzoiene sunt lacasuri precrestine si crestine, sapate in stanca, din timpul ascetilor geto-daci care, mai apoi, au fost transformate in schituri monahale.   
Existenta lor confirma o locuire continua a acestui teritoriu inca din epoca neolitica. 
Vechimea lor demonstreaza si conserva practici spirituale adanc inradacinate in populatia acestor locuri.
Asezarile rupestre buzoiene reprezinta un fenomen istoric, social si spiritual unicat, fiind marturii ale unui trecut indepartat. Crestinismul popular primar arata ca au fost inglobate in el si unele “supravietuiri pagane”.   

Acest spatiu pe care va propunem sa-l cunoasteti este binecuvantat, fapt dovedit de catre numeroasele pesteri, care in istoria timpului au devenit altare de rugaciune, cu mult inaintea bisericilor sapate in piatra.
Este o buna ocazie de a participa la o lectie a crestinismului protoroman, intr-un loc in care sihastrii s-au infratit cu piatra si natura in rugaciune.

Plecam vineri dimineata din Bucuresti si profitam de 3 zile de drumetii in munti. Se innopteaza la o pensiune din zona Bozioru, asezata intr-o padure. 
In aceste drumetii de dificultate medie vom fi acompaniati de catre un ghid local, ce cunoaste locurile si legendele acestui spatiu sacru romanesc. 
La final, duminica, ne indreptam si catre Vulcanii noroiosi, locul in care pamantul parca ne "vorbeste", urmand ca seara sa ajungem in Bucuresti. 

Aceasta  calatorie include:

  • Cazarea pentru doua nopti intr-o pensiune 3 margarete 
  • Mesele: 2 cine si 2 mic dejun
  • Prezenta unui ghid special pentru drumetiile in Muntii Buzaului
  • Insotitor de grup pe tot parcursul calatoriei

Calatoria nu include:

  • Transportul in masina personala, dar se pot grupa participantii la expeditie pe masinile existente
  • Bauturile din timpul meselor si pranzul sub forma de picnic usor, din aceste zile, pe care il procura fiecare inainte de plecare. Este sugerata mancarea uscata: snacks-uri, migdale, nuci, fructe, pentru a fi lejeri in timpul drumetiilor.

Pretul acestei calatorii este de 650 lei (camera dubla); supliment de 150 lei (camera single), pentru un grup de minim 10 persoane.

CONTACT: C.E.D.A - Centrul de Educatie si Dezvoltare prin Autocunoastere 
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 
Telefon: 0722232810

Pin It