O LECTIE VIE DE ISTORIE IN SPATII SACRE ROMANESTI, 26-29 octombrie 2023


Locurile sacre reprezinta puncte cheie in care conexiunea cu energiile subtile se face intr-un mod mult mai puternic si evident​.

Retreat-ul nostru se desfasoara intr-un moment cosmic de mare insemnatate, Eclipsa de Luna, atunci cand se produc resetari energetice majore la nivel planetar, un timp exceptional de echilibrare si armonizare intr-o maniera constienta.

Conectarea la acest nou Reset Cosmic de Luna Plina in Taur, dupa portalul Echinoctiului de Toamna, ne va ajuta sa creem poate cea mai buna versiune a evolutiei vietii noastre, intr-un moment special, dintr-un spatiu al frumosului si al bucuriei de viata.

Joi, 26 octombrie, pornim cu inima deschisa intr-o calatorie initiatica in locuri de putere, care ne descopera Romania autentica.
Plecam din Bucuresti dimineata, ora 9.00, pe traseul Pitesti-Sibiu-Alba Iulia, cu opriri de placere pe valea Oltului. Optional putem face o pauza din condus si vizita manastirea Cozia. 
Pornim apoi spre Alba Iulia ca sa vizitam cetatea impecabil restaurata si optional, biserica Arca lui Noe, "o corabie a mantuirii", un exemplu remarcabil de arhitectura sacra moderna, care simbolizeaza istoria crestinismului de la basilica romana si pana in prezent, opera arhitectului Dorin Stefan. Arhitectura neconventionala a lacasului de cult este unica in peisajul ortodox romanesc si premiata international - un act artistic si de credinta impecabil.
Cazarea din aceasta seara va fi la domeniile Martinutzi, un loc elegant, plin de rasfat, in apropiere de Alba Iulia. Cina libera.

Vineri, 27 octombrie, plecam dimineata, dupa micul dejun, spre cetatea marilor preoti daci, la Sarmizegetusa Regia, cel mai important centru religios si politic al dacilor. In vechea sanscrita, numele inseamna “flux”, “iluminare”, adica locul care ilumineaza viata. Exploram si descoperim arhitectura sacra a cetatii​: cele 365,242197 zile ale calendarului, discul solar, templele din calcar si andezit, afland multe informatii legate de configurarea in oglinda a acestor temple cu harta constelatiilor astrale​.
Spre seara ne vom caza​ nu departe de cetatea Devei, dar si de arealul cetatilor dacice,​ intr-o vila/conac, cu o atmosfera primitoare, unde cina ne asteapta, iar mancarea este delicioasa, cu ingrediente cultivate intr-o zona​ inca​ neatinsa de poluare, pregatita in fiecare zi, cu multa iubire, special pentru noi​.
​Vom fi 2 zile intr-un ​spatiu de basm, c​are​ ne hraneste mintea, corpul si sufletul, in timp ce inima ​ni se deschide ​catre Universul infinit. HB

Sambata, 28 octombrie, ziua Portal cu Eclipsa de Luna, in care simtim chemarea strabunilor. Dupa micul dejun, exploram zona si mergem spre Hateg-Prislop, oprim la manastirea Parintelui Arsenie Boca, un spatiu al rugaciunii auzite, in aceste timpuri de confuzie si natura precum desprinsa din rai.

Apoi vizitam Tronul Străbunilor, cunoscut și ca Tronul lui Dumnezeu, megalitul cu o vechime de peste 32 de milioane de ani, ale carui mistere au ramas nedeslusite pana astazi. Ce a surprins pe toata lumea este cantitatea imensa de energie pe care Tronul Strabunilor o emite. Un studiu stiintific efectuat de o universitate din Viena a stabilit ca megalitul are o vibratie de 110.000 nanotesla, mult peste cea inregistrata la o parte din piramidele egiptene, care este in jur de 80.000 nanotesla. Campurile electrice si electromagnetice emise de Tronul lui Dumnezeu sunt foarte puternice, fiind vorba de frecvente de 9,3, ceea ce inseamna foarte mult. Cercetarile initiate in zona se datoreaza unor profesori de la universitatea din Cluj.

Ne intoarcem apoi sa vizitam o adevarata gradina "toscana" aflata in apropierea cazarii noastre, "I giardini di Zoe". Incheiem ziua, cu cina care ne asteapta pe terasa micului conac, bucurandu-ne de apusul de Soare si gradina minunata pe care o avem. HB

Duminica, 29 octombrie, dimineata, dupa un mic dejun cu rasfat, B&B, ne indreptam spre casa cu sufletul incarcat de energie buna si corpul revitalizat.
Putem face oprire la Sibiu, pentru un pranz tarziu, intr-un alt loc gourmet de exceptie si o scurta plimbare in centrul istoric...

Intr-una din aceste zile il vom intalni si pe istoricul si cercetatorul Dan Oltean, care pentru cateva ore ne va povestii despre stramosii nostri daci, dar si despre vechile civilizatii care au trait pe aceste meleaguri, cu acces la un inalt nivel de cunoastere si constiinta. 

Pretul calatoriei este 1380 lei/persoana pentru un grup de minim 10 persoane, 4 zile si 3 nopti la conac, avand loc in camera dubla/cu micul dejun bogat si 2 cine incluse, pe rasfat, HB (3 mic dejun si 2 cine, fara bauturi incluse), prezenta unui insotitor de grup care va coordona un program de reset energetic in spatiile sacre.
Pentru camera single va fi un supliment de 550 lei. Daca sunt ocupate apartamente, atunci mai exista un supliment de 180 lei/loc.
Mesele sunt servite in micul conac din apropierea vilei noastre, parte ale aceleasi administratii. 
Nu este inclus transportul, care se face cu masina personala sau intrarile la obiectivele turistice ~ 35 lei.. 

Confirmarea locurilor pana pe data de 10 octombrie, cu plata unui avans de 500 lei. 

Pentru orice alte informatii va rugam sa ne contactati la numarul de telefon: 0722 232810 

Pin It