O lectie vie de istorie in spatii sacre romanesti, octombrie 2022

Locurile sacre reprezinta puncte cheie in care conexiunea cu energiile subtile se face intr-un mod mult mai puternic si evident​.

Retreat-ul nostru se desfasoara dintr-un spatiu al frumosului si al bucuriei de viata intr-un moment exceptional de echilibrare si armonizare intr-o maniera constienta.

Vineri, alegem un traseu cu oprire in Tara Hategului-Prislop, la manastirea Parintelui Arsenie Boca de la Prislop, un spatiu al rugaciunii auzite si o natura precum desprinsa din rai.
Continuam calatoria in apropiere de Mtii Orastiei-Hateg
Cazare intr-un loc frumos si spatiu de poveste, magic, pentru urmatoarele 2-3 nopti, nu departe de cetatea Devei, dar si de arealul cetatilor dacice,​ intr-o vila/conac, cu o atmosfera primitoare, unde cina ne asteapta, iar mancarea este delicioasa, cu ingrediente cultivate intr-o zona​ inca​ neatinsa de poluare, pregatita in fiecare zi, cu multa iubire, special pentru noi​.
​Vom fi 3 zile intr-un ​spatiu de basm c​are​ ne hraneste mintea, corpul si sufletul, in timp ce inima se deschide ​catre Universul Sufletului.  

Sambata, dupa micul dejun, exploram zona si mergem sa vizitam Tronul Străbunilor, cunoscut și ca Tronul lui Dumnezeu, megalitul cu o vechime de peste 32 de milioane de ani, ale carui mistere au ramas nedeslusite pana astazi. Ce a surprins pe toata lumea este cantitatea imensa de energie pe care Tronul Strabunilor o emite. Un studiu stiintific efectuat de o universitate din Viena a stabilit ca megalitul are o vibratie de 110.000 nanotesla, mult peste cea inregistrata la o parte din piramidele egiptene, care este in jur de 80.000 nanotesla. Campurile electrice si electromagnetice emise de Tronul lui Dumnezeu sunt foarte puternice, fiind vorba de frecvente de 9,3, ceea ce inseamna foarte mult. Cercetarile initiate in zona se datoreaza unor profesori de la universitatea din Cluj.

Ne intoarcem apoi sa vizitam o adevarata gradina "toscana" aflata in apropiere, "I giardini di Zoe", apoi cina si relaxare, optional se poate chiar rezerva o sesiune de spa (sauna finlandeza si hidromasaj). 

Duminica, ziua in care simtim mai mult ca oricand chemarea strabunilor. D​upa micul dejun, ne vom indrepta spre cetatea marilor preoti daci, la Sarmizegetusa Regia, cel mai important centru religios si politic al Dacilor. In vechea sanscrita, numele inseamna “flux”, “iluminare”, adica locul care ilumineaza viata. Exploram si descoperim arhitectura sacra a cetatii​: cele 365,242197 zile ale calendarului, discul solar, templele din calcar si andezit, afland multe informatii legate de configurarea in oglinda a acestor temple cu harta constelatiilor astrale​. 

Incheiem ziua cu un pranz tarziu care ne asteapta pe terasa micului conac, bucurandu-ne de apropierea apusului de Soare si gradina minunata pe care o avem. 

Intr-una din aceste zile il vom intalni si pe istoricul si cercetatorul Dan Oltean, care pentru cateva ore ne va povestii despre stramosii nostrii daci, dar si despre vechile civilizatii care au trait pe aceste meleaguri, cu acces la un inalt nivel de cunoastere si constiinta. 
Optional, daca ramane timp, putem vizita si cea mai veche biserica din piatra aflata in Romania, cea de la Densus. 

In final, ne indreptam spre casa cu sufletul plin si energie buna.

 

Pin It