O lectie de istorie vie si bucuria vietii, 28/31 aug. - 3 sept. 2022, in Mtii. Apuseni si Orastiei


Locurile sacre reprezinta puncte cheie in care conexiunea cu energiile subtile se face intr-un mod mult mai puternic si evident​.

Retreat-ul nostru se desfasoara intr-un moment cosmic de mare insemnatate, atunci cand se produc resetari energetice majore la nivel planetar, un moment exceptional de echilibrare si armonizare intr-o maniera constienta.

Conectarea la acest Echilibru Cosmic ne va ajuta sa CREEM cea mai buna versiune a evolutiei vietii noastre, intr-un moment solar de maxim, dintr-un spatiu al frumosului si al bucuriei de viata.

Duminica, 28 august, in portal de Luna Noua, despre noi inceputuri, pornim cu inima deschisa intr-o calatorie initiatica in locuri de putere.
Plecam din Bucuresti dimineata devreme, pe traseul Pitesti-Sibiu-Aiud, cu opriri de placere pe valea Oltului, unde optional putem vizita manastirea Cozia sau facem o pauza din condus la Sibiu, pentru un pranz gourmet.
Alba Iulia ar fi o alta excelenta optiune pentru pranz, dar si ca sa vizitam cetatea impecabil restaurata, Alba Carolina si in plus, biserica Arca lui Noe, "o corabie a mantuirii", un exemplu remarcabil de arhitectura sacra moderna, care simbolizeaza istoria crestinismului de la basilica romana si pana in prezent, opera arhitectului Dorin Stefan. Arhitectura neconventionala a lacasului de cult este unica in peisajul ortodox romanesc si premiata international - un act artistic si de credinta impecabil. Continuam drumul cu o alta oprire in Mtii Coltii Trascaului, la manastirea Rameti, un adevarat altar in aer liber, cu un peisaj spectaculos si izvor binefacator.

Cazarea intr-un splendid conac si spatiu de poveste, magic, pentru urmatoarele 3 nopti. Cina libera.  

Luni, 29 august, d​upa micul dejun, ne indreptam spre Cheile Turzii, spectaculoase, apoi optional vizitam si salina Turda, un loc cu iz de ireal, de purificare maxima. 
Este o zi dedicata explorarii unor locuri de basm, a unor sate pitoresti de patrimoniu UNESCO.
Cazare la conac si cina libera.

Marti, 30 august, dupa micul dejun, pornim pe Valea Ariesului, cu opriri in locuri cu peisaje unice, care iti "taie rasuflarea": Cascada Vanatarile Ponorului, Pestera Huda lui Papara sau Valea Posegii. La intoarcere vizitam satul Rimetea, cu valoare de patrimoniu.
Cazare la conac si cina libera.

Miercuri, 31 august dimineata, dupa un mic dejun de poveste continuam traseul cu Hateg-Prislop, si oprire la manastirea Parintelui Arsenie Boca de la Prislop, un spatiu al rugaciunii auzite si o natura precum desprinsa din rai.
Optional, inainte de plecarea de la conac, putem organiza si o drumetie off-road pe Vf. Piatra Secuiului, un spatiu de adevarat portal energetic! (~200 lei) unde ne setam o viziune noua pentru manifestarea potentialui nostru cel mai inalt in viata.

In final, ne indreptam spre casa cu sufletul plin si energie buna. Putem face oprire si la Sibiu sau Brasov, pentru un pranz tarziu, intr-un alt loc gourmet de exceptie.

Extensie optionala, continuam drumetia in apropiere de Mtii Orastiei-Hateg
Cazare intr-un loc frumos si spatiu de poveste, magic, pentru urmatoarele 3 nopti nu departe de cetatea Devei, dar si de arealul cetatilor dacice,​ intr-o vila/conac, cu o atmosfera primitoare, unde cina ne asteapta, iar mancarea este delicioasa, cu ingrediente cultivate intr-o zona​ inca​ neatinsa de poluare, pregatita in fiecare zi, cu multa iubire, special pentru noi​.
​Vom fi 4 zile intr-un ​spatiu de basm c​are​ ne hraneste mintea, corpul si sufletul, in timp ce inima ​ni se deschide ​catre Universul infinit.  

Joi, 1 septembrie, dupa micul dejun, exploram zona si mergem sa vizitam Tronul Străbunilor, cunoscut și ca Tronul lui Dumnezeu, megalitul cu o vechime de peste 32 de milioane de ani, ale carui mistere au ramas nedeslusite pana astazi. Ce a surprins pe toata lumea este cantitatea imensa de energie pe care Tronul Strabunilor o emite. Un studiu stiintific efectuat de o universitate din Viena a stabilit ca megalitul are o vibratie de 110.000 nanotesla, mult peste cea inregistrata la o parte din piramidele egiptene, care este in jur de 80.000 nanotesla. Campurile electrice si electromagnetice emise de Tronul lui Dumnezeu sunt foarte puternice, fiind vorba de frecvente de 9,3, ceea ce inseamna foarte mult. Cercetarile initiate in zona se datoreaza unor profesori de la universitatea din Cluj.

Ne intoarcem apoi sa vizitam o adevarata gradina "toscana" aflata in apropiere, "I giardini di Zoe", apoi cina si relaxare, optional se poate chiar rezerva o sesiune de spa (sauna finlandeza si hidromasaj). 

Vineri, 2 septembrie, ziua in care simtim mai mult ca oricand chemarea strabunilor. D​upa micul dejun, ne vom indrepta spre cetatea marilor preoti daci, la Sarmizegetusa Regia, cel mai important centru religios si politic al Dacilor. In vechea sanscrita, numele inseamna “flux”, “iluminare”, adica locul care ilumineaza viata. Exploram si descoperim arhitectura sacra a cetatii​: cele 365,242197 zile ale calendarului, discul solar, templele din calcar si andezit, afland multe informatii legate de configurarea in oglinda a acestor temple cu harta constelatiilor astrale​. 

Continuam cu vizita la cetatea dacica de la Costesti, Cetatea lui Burebista, cu o priveliste mai ampla asupra muntilor Orastiei si a unei geometrii sacre a luminii. 

Incheiem ziua cu cina care ne asteapta pe terasa micului conac, bucurandu-ne de apusul de Soare si gradina minunata pe care o avem. 

Intr-una din aceste zile il vom intalni si pe istoricul si cercetatorul Dan Oltean, care pentru cateva ore ne va povestii despre stramosii nostrii daci, dar si despre vechile civilizatii care au trait pe aceste meleaguri, cu acces la un inalt nivel de cunoastere si constiinta. 
Optional, daca ramane timp, putem vizita si cea mai veche biserica din piatra aflata in Romania, cea de la Densus. 

Sambata, 3 septembrie, dupa micul dejun ne indreptam spre casa si putem face opriri pentru pranz in sate de poveste din Ardeal sau in zona Muntilor Fagaras.
Totusi, pentru cine doreste mai putem prelungi cu inca o noapte sederea noastra si plecam duminica dupa micul dejun. 

Pretul este 1085 lei/persoana pentru calatoria principala, un grup de minim 10 persoane, 4 zile si 3 nopti locul in camera dubla/cu micul dejun. 

Pretul extensiei este de 1350 lei/persoana, un grup de minim 10 persoane, 4 zile si 3 nopti locul in camera dubla cu mic dejun, intrarile la obiectivele turistice, prezenta unui insotitor de grup care va coordona un program de reset energetic in spatiile sacre. Pentru camera single va fi un supliment de 550 lei. Daca sunt ocupate apartamente, atunci exista un supliment de 180 lei.  
Mesele sunt servite in micul conac din apropierea vilei noastre, parte ale aceleasi administratii. 
Nu este inclus transportul, care se face cu masina personala. 

Confirmarea locurilor pana pe data de 18 august, cu plata unui avans de 1085 lei la Banca Transilvania in contul RO41BTRLRONCRT00B4745902 Chiriac Eugenia. 

Pentru orice alte informatii va rugam sa ne contactati la numarul de telefon: 0722 232810 sau pe email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Pin It