Retreat de Solstitiu de Vara la Sarmizegetusa si in Mtii Banatului, 19-24 iunie 2020


Va invitam la o excursie initiatica in Muntii Orastiei, in cetatile preotilor daci, la Sarmizegetusa Regia si in Mtii Banatului, iar in final la pestera lui Zamolxe de la Dunare, astfel incat sa ne reconectam la intreaga natura, dar si la stramosii nostri, exact atunci cand  “cerurile sunt deschise”, in perioada Solstitiului de vara, suprapus perfect cu Eclipsa de Soare si Luna Noua in Rac, si pana la Sarbatoarea de Sanziene.

Calatoria noastra se desfasoara intr-un moment cosmic de mare insemnatate, in care vom descoperi locuri de basm, cascade minunate, lacuri montane, pesteri si peisaje uimitoare, bucurandu-ne de traditiile si bucatele locale. 

De-a lungul acestor zile de sarbatoare, pentru ca ne aflam intr-un moment rarisim de portal cosmic, dar si de vortex energetic, prin prisma locurilor de putere pe care le vizitam, vom face o practica energetica de purificare si resetare, pentru a manifesta potentialul nostru cel mai inalt in viata.

Vineri, 19 iunie - Ne intalnim la cina de bun venit, intr-o pensiune din Costesti-Orastie, la ora 19:00. Pentru a ajunge la Costesti, recomandarea este ca plecarea din Bucuresti sa fie in jurul orei 08:00, pe traseul BucurestI – Valea Oltului – Sibiu – Orastie - Costesti, existand timpul necesar pentru doua opriri scurte de cafea si una pentru pranz in Sibiu.

Sambata, 20 iunie – Dupa micul dejun vizitam Cetatea dacica Sarmizegetusa Regia. Exploram si descoperim arhitectura sacra a cetatii: cu cele 365,242197 zile ale calendarului, discul solar, templele din calcar si andezit care reprezinta oglindirea exacta pe Pamant a planetelor de pe cer la momentul acestei constructii sacre.  

Dupa pranz, urcam la Cetatea Costesti – Cetatea lui Burebista, un loc cu mare incarcatura energetica si spirituala. Ne intoarcem la pensiune pentru cina festiva de Solstitiu si apoi vom avea o ceremonie a focului sacru, intr-un moment cosmic rarisim, Eclipsa de Soare si Luna Noua in Rac exact la momentul Solstitiului de Vara, 21.43. In aceasta zi este posibil sa il avem alaturi de noi si pe istoricul Dan Oltean, un om de exceptie, care ne va​ impartasi din misterele unei istorii inca prea putin cunoscute.

Duminica, 21 iunie – Odata cu rasaritul Soarelui, optional, putem urca la Cetatea Blidaru, Fortareata dacica ce adapostea tezaurul dacic, niciodata cucerita de catre romani. Este una dintre cele sase cetati dacice din Muntii Orastiei si face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, la fel ca si cetatea Sarmizegetusa. Ne intoarcem la pensiune pentru micul dejun si apoi plecam inspre Mtii Banatului. Vizitam biserica de piatra de la Densus, cea mai veche din Romania, cu o arhitectura unica. 
Cazarea intr-un loc magic din Mtii Semenicului. 

Luni, 22 iunie - Dupa micul dejun facem drumetii intr-un spatiu montan de basm, descoperind si satele pitoresti de pemi. 

Marti, 23 iunie - Dupa micul dejun pornim intr-o drumetie prin Rezervatia Rezervatia Bigar aflata in Cheile Minisului, care are ca principala atractie Cascada Bigar. Acest loc de vis, arie protejata, ocupa in clasamentul The World Geography din 2013, locul intai in randul celor mai impresionante cascade. Mai sus de cascada se afla Izbucul Bigar, alimentat de un curs de apa subteran, din pestera cu acelasi nume. Izbucul Bigar, cu un debit puternic, da nastere la varsarea in raul Minis unei cascade unice in lume, in forma de evantai, aflata chiar pe paralela 45. 
Destinatia finala o reprezinta o frumoasa pensiune plasata chiar pe malul Dunarii, unde putem servi cina pe o frumoasa terasa. 

Miercuri, 24 iunie - dupa rasarit, in jur de ora 7.30, vom avea ocazia sa facem o excursie cu barca cu motor si sa intram intr-una din pesterile al caror acces este posibil doar de pe Dunare, considerata a fi chiar o pestera a lui Zamolxe, datorita geometriei sacre pe care o construieste lumina odata intrata in ea, in mod deosebit in jurul momentul astronomic special reprezentat de Solstitiul de vara. In zona considerata de altar a pesterii, ne vom putea incarca energetic cu aceste prime raze de soare, profund vindecatoare, chiar in ziua sarbatorii de Sanziene. 
Ne reintoarcem la pensiune pentru micul dejun si apoi ne plecam spre casa strabatand intreg defileul Dunarii. Drumul va fi o poezie, pe traseul spectaculos croit de Dunare, cu numeroase peisaje naturale de exceptie, intrerupte pe alocuri de asezari si punctate de locuri incarcate de istorie: ruinele cetatilor Drencova si Tricule, piciorul Podului lui Traian, Tabula Traiana dar si de asezari monahale: Manastirile Bazias, Mraconia, Sfanta Ana si Vodita. Sa nu uitam si de impunatoarea statuie a chipului lui Decebal.

Costul acestui program este de 1080 lei/persoana in camera dubla, incluzand cazare 5 nopti, cu 5 mic dejun copioase, programul excursiilor si ceremoniilor, insotiti de un cunoscator al locurilor, dar si al istoriei autentice, barca cu motor in timpul plimbarii pe Dunare, intrarile la obiectivele turistice. 
Pentru camera single, se plateste un supliment de 480 lei. 
Pentru copiii pana in 12 ani, care solicita pat suplimentar si dorm in aceeasi camera cu parintii, pretul este redus cu 50%.

Nu este inclus in pret transportul, care se face prin mijloace proprii, cat si bauturile consumate sau mesele neincluse.  

Plata se face cand ne intalnim, pe 19 iunie, la pensiune. 

Pentru mai multe informatii, puteti sa ne contactati: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 
C.E.D.A - Centrul de Educatie si Dezvoltare prin Autocunoastere 
Tel. 0722 232810

Pin It