Va invitam sa faceti parte dintr-o experienta a gustului si o imersiune in frumos, calatorind prin Bucovina si Maramures, o redescoperire a unor spatii sacre, a caror dimensiune se regaseste atat in legatura privilegiata cu natura de basm, cat si in numarul mare de asezari monahale, aflate toate in Patrimoniul UNESCO.
Conform mitologiei romanesti, actul de cult este o imersiune in natura si in univers, avand la baza credinta in Creatia insasi.
Echinoctiul de Toamna face parte din resetarile universale majore, care ne aliniaza la fiecare 6 luni la Echilibrul si Armonia Vietii.
21 septembrie marcheaza inceputul Toamnei si momentul in care ziua devine egala cu noaptea. Este timpul cand armonia perfecta intre energiile primordiale feminine (YIN) si cele masculine (Yang) creeaza oportunitatea unui reset energetic si premiza unor mari schimbari in viata noastra, avand la baza chiar principiul armoniei!
Fii pregatit sa primesti solutii magice!
Resetarea Universului la Legea Echilibrului reconfigureaza puzzle-ul vietii si poate aduce solutii neasteptate la provocarile noastre, pe ultima suta de metri a anului.
Arta de a fi in echilibru presupune sa ai simtul masurii in tot ceea ce faci si sa eviti excesele.
Echinoctiul ne ajuta sa constientizam domeniile de viata unde suntem dezechilibrati si sa gasim calea de mijloc pentru a imbina armonios toate aspectele vietii. Vom lucra cu aceste subiecte.
Este un moment foarte special, care aduce si oportunitatea de a creea relatii nobile.
Ziua 1/S – Calatorim spre Bucovina si putem face o prima oprire de „gust” la Hanul Ancutei, dar pe drum, vizitam si frumoasele manastiri: Varatec, Agapia sau Neamt.
Ne cazam spre seara intr-un loc de basm, in casute apartinand unor altor vremuri, restaurate cochet, unde ramanem pentru patru nopti. B&B
Ne asteapta o cina copioasa de bun venit!
Ziua 2/D – Dupa micul dejun avem o zi dedicata naturii si vizitelor pe care le facem in spatiul sacru al Manastirilor Moldovita, Voronet si Gura Humorului. B&B
Ziua 3/L – Mic dejun si apoi drumetie la Pietrele Doamnei in Mtii Raraului, admirand peisaje montane unice, ca cele de pe transrarau.
Muntii Raraului reprezinta locul unde se face o adevarata infuzie energetica vibrationala, fiind considerat punctul ideal pentru a atinge cele mai inalte stari de constiinta.
Acest spatiu reprezinta unul dintre punctele energetice importante ale Romaniei, aflat chiar la intrarea in Muntii Carpati pe traseul Spiralei energetice conform distributiei sirului lui Fibonacci, care pleaca din Grecia, din insulele Ciclade inspre Muntele Olimp si se opreste in final in Muntii Orastiei.
Acest vortex este considerat sacru, aflat in cea mai mare parte a sa in Romania.
Vom fi aici in 2020, anul aflat in afara timpului, chiar de echinoctiu de toamna, pe 21 septembrie!
O cina copioasa ne asteapta la conac. B&B
Ziua 4/M – Dupa micul dejun incepe o alta zi de neuitat, in care vom vizita si alte mosteniri impresionante, lasate de catre stramosii nostri, splendidele manastiri Sucevita, Dragomirna, Putna si Schitul Putnei sau Schitul lui Daniil Sihastru...
Pe tot parcursul acestor zile avem ocazia sa facem cumparaturi de artizanat autentic in frumoasele targuri taranesti aflate in apropierea tuturor manastirilor, dar si in comuna Marginea, renumita pentru olarit si ceramica specifica zonei. B&B
Ziua 5/M – Dupa micul dejun, traversam muntii si ajungem in Maramuresul pitoresc, cazati pentru patru nopti intr-o pensiune de rasfat maramuresan, cu oameni primitori si gospodari. B&B
Vizitam pe drum si complexul manastirilor de lemn de la Barsana, capodopere de arhitectura, dar si altare de sacralitate profunda, transmisa de-a lungul secolelor, faimoase in toata lumea.
Ziua 6/J – Dupa micul dejun descoperim Maramuresul profund, ajungand pana in Sighetul Marmatiei, vizitand si cimitirul vesel de la Sapanta. B&B
Ziua 7/V – O noua zi in care viata este o bucurie, sevim micul dejun si facem o drumetie cu un picnic fabulos, in inima naturii de poveste, de pe meleaguri romanesti cu adevarat binecuvantate HB
Ziua 8/S – Dupa micul dejun continuam sa ne contopim cu frumusetea absoluta: locuri sacre aflate intre munti spectaculosi, sate pitoresti si obiceiuri stramosesti, totul condimentat cu savoarea bucatariei locale … oameni si spatii de neuitat, toate din Romania autentica.
Optional putem face intr-una din zile si o experienta de olarit in Baia Sprie, alaturi de un adevarat maestru al acestui mestesug si, servim masa la el in curte.
Ziua 9/D – Ne intoarcem spre casa, cu amintiri de neuitat, cu opriri pentru pranz in satele din inima Ardealului.
Extensie optionala, cand putem sa ramanem o noapte in plus la Viscri, in inima Ardealului, intr-o frumoasa casa traditionala restaurata, unde cina cu ingrediente organice sa fie pregatita dupa retete locale simple si savuroase.
Pe drum ne putem oprim sa servim masa de pranz pe malul lacului Colibita, intr-un loc care sa ne ramana in suflet.
Ziua 10/L – Mic dejun copios si plecam spre Bucuresti, cu inima plina si bucurosi de traficul mai lejer, de dupa weekend.
Este o ocazie unica de a va incarca energetic si a savura viata, rasfatati de natura si traditii, dar si prin bucataria autentic romaneasca cu produse organice locale, totul descoperit pas cu pas intr-o calatorie de poveste, Bucovina si Maramures, descoperind o parte din misterele acestor meleaguri pitoresti, dar si frumusetea lor absoluta: locuri sacre aflate in munti spectaculosi, sate de poveste si obiceiuri stramosesti, totul condimentat de savoarea bucatariei locale … oameni si spatii de neuitat, toate din Romania autentica.
Costul acestui program de resetare energetica la echinoctiu de toamna, pentru 9 zile, incluzand si cazarea de „poveste” in case traditionale, cu bucatarie organica, sanatoasa si cu gust, pentru 8 nopti cu mic dejun, din care 8B&B si 1HB-picnic, este de 1980 lei/persoana/loc in camera dubla, avand insotitor de grup cunoscator al locurilor si obiceiurilor, coordonator al programului energetic de echinoctiu.
Supliment single, 1350 lei.
Extensia la cerere, are un cost de 280 lei, cazare pentru o noapte, cu loc in camera dubla, HB, include cina si micul dejun, duminica, 27-28 septembrie. Supliment single 250 lei
Calatoria nu include: mesele neanuntate si bauturile servite, transportul cu masinile personale si taxele de intrare, daca este necesar la unele obiectivele turistice.
Echipamentul necesar pentru expeditii: bocanci pentru drumetii, imbracaminte speciala pentru munte (in straturi multe si subtiri), rucsac pentru apa si gustari, lanterna, ochelari de soare, sapca/palarie, pelerina de ploaie (daca e cazul).
Inscrierea trebuie facuta pana pe data de 18 august 2020, cu plata unui avans de 30%.
Pentru detalii ne puteti contacta la tel. 0722 232810 email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.