Calatoriile ne bucura sufletul pentru ca le asociem cu vacantele, cu o forma de relaxare, chiar si atunci cand sunt construite pe principiul de odihna activa.
​Expedit​iile ne ​ofera​ posibilitatea sa iesim din viata cotidiana​ si​ sa intram intr-o stare de regenerare a organismului​ prin miscare sanatoasa si antrenarea tuturor simturilor​, sa ne gasim din nou echilibrul natural​, in contact firesc cu toate elementele naturii​. Exploreaza prin uimitoare drumetii rezervatii naturale si adevarate monumente ale naturii, ramase neatinse inca de civilizatie!

Va invitam la o intalnire exceptionala cu aventura, in inima Muntilor Apuseni! 

Este o ocazie unica de a lucra cu toate elementele naturii: pamant, aer, apa, foc, metal, intr-o expeditie de mare valoare in Muntii Trascaului si in Rezervatia Naturala a Muntilor Apuseni, descoperind astfel o parte din misterele acestor meleaguri pitoresti, dar si frumusetea lor absoluta: Salina Turda, galeriile romane din mina de aur de la Rosia Montana, sau adevarate monumente ale naturii precum: Cheile Ordancusei, Rezervatia Naturala Padis cu Cetatile Ponorului, Avenuri sau pesteri uimitoare ca: Huda lui Papara, considerata si Pestera lui Zalmoxe, Pestera lui Ionele, Pestera Scarisoara, Ghetarul Vartop numit si Pestera Minunata, Pestera Ursilor, Pestera Meziad, locuri in care lumea subterana se arata a fi un Regat de vis, mult prea putin cunoscut; Izbucul Tauz, Cascada Pisoaia si Dealul cu Melci Fosilizati.

Itinerariu pe larg 

Ziua 1 vineri, 20 iulie

Plecare din Bucuresti pe traseul Sibiu-Turda-Cheile Aiudului-Coltii Trascaului-Conacul Secuiesc. 
Cazare la conac, indiferent de ora la care ajungeti. Cina este libera.

Ziua 2 sambata, 21 iulie  

Dupa micul dejun, vizitam salina de la Turda, a carei existenta era deja specificata intr-un document oficial din 127, apoi o drumetie de 1 ora (dificultate mediu-lejer) in Cheile Turzii, spectaculoase. pentru ca se intind pe o lungime de 1300 m si o inaltime de 200 m. Formate prin erodarea rocii de calcar de raul Hasdate, ofera excursionistilor un minunat peisaj cu stanci inalte si abrupte, creste ascutite, turnuri de piatra, arcade si pesteri. Ca rezervatie de tip mixt contine peste 1000 de specii de plante, animale, fluturi. In acest peisaj mirific vom lua pranzul sub forma de picnic. HB
Cazare si demipensiune la Conacul Secuiesc.

Ziua 3 duminica, 22 iulie 

Dimineata, dupa micul dejun, se pleaca spre pestera uda Huda lui Papara, considerata o alta posibila pestera a lui Zamolxe. Acest loc exceleaza in toate: pestera cea mai dificila, cea mai lunga si cea mai denivelata, cu cea mai mare sala, cu cea mai inalta galerie, cu cel mai lung curs subteran, cu cel mai mare debit si cea mai mare cascada dintr-o pestera in Romania, cu cea mai mare colonie de lilieci din Europa si respectiv cu cel mai mare depozit de chiropterit (guano fosilizat de liliac), cu cele mai lungi și mai numeroase excentrite (stalactite crescute excentric, ca radacinile unui copac. Se poate vizita doar cu echipament speologic si insotiti de persoane experimentate, asa ca ramanem doar la portalul de la intrare.
Ne bucuram de frumusetea naturii si pentru pranz ne oprim sa vizitam si sa servim masa intr-unul dintre micutele resturante ale pensiunilor din pitoreasca localitate Rimetea.
Ne intoarcem la Conacul Secuiesc.

Ziua 4 luni, 23 iulie 

Dupa micul dejun pornim spre Rosia Montana, cea mai veche asezare miniera atestata documentar din anul 131, cunoscuta de pe vremea romanilor sub numele Alburnus Maior. Vizitam Dealul Cetatii, galeriile si puturile din fostele mine de aur romane, casele vechi din secolele XVIII-XIX (monumente de arhitectura populara). Pe raza localitatii se afla doua arii protejate, declarate monumente ale naturii, Piatra Corbului și Piatra Despicata, cat si lacurile artificiale create pentru a veni in ajutor activitatii miniere: Taul Mare, Taul Cornei, Taul Brazii, Taul Tarinii. La o parte dintre ele vom ajunge si noi, urcand pe Masivul Carnic, unde perspectiva cuprinde o buna parte din Muntii Apuseni.
Apoi ne indreptam spre Cascada Pisoaia, minunata cadere de apa de 18 m inaltime si 25 m deschidere, fiind incadrata de padure. In apropierea cascadei este Dealul cu melci fosilizati. Melci de marimi si forme diferite s-au pietrificat in acest unicat geologic cu o vechime de 65-70 milioane de ani. Pranzul este picnic.  Cazarea la o frumoasa pensiune din Arieseni, Vraja Muntelui. HB

Ziua 5 marti, 24 iulie

Dupa micul dejun ne indreptam spre Scarisoara. Pestera sau Ghetarul Scarisoara, aflata la 1150m altitudine si cu o lungime de 700m, adaposteste cel mai mare ghetar subteran din Romania si putinele existente in Europa, cu un volum de 75000 mc si o vechime de peste 3500 ani. Ca sa ajungem la Pestera Scarisoara strabatem Cheile Ordancusei, intinse pe o lungime de 2500 m pe Valea Ordancusei. Declarate rezervatie naturala, Cheile sunt strajuite de pereti inalti de calcar in care gasim multe pesteri si grote.
Vizitam Pestera Poarta lui Ionele a carui intrare sapata in stanca are o inaltime de 22 m. In pestera se formeaza si un lac in anotimpul ploios.  
O alta oprire va fi Izbucul Tauz. Izbucul este un izvor cu activitate intermitenta ce functioneaza pe principiul sifonului. Izbucul Tauz, monument al naturii este arie protejata de interes national. Situat langa un perete inalt de calcar, prin el ies apele ascunse in cele doua pesteri, Coiba Mare si Coiba Mica, cu o adancime de cel putin 87 m. Prezinta interes pentru speologi, nefiind total explorat, dar si pentru turisti pentru frumusetea lui. 
Tot azi vom vizita si Ghetarul Vartop sau Pestera Minunata. Este mica de dimensiune, dar foarte frumoasa si cunoscuta datorita faptului ca acolo s-au descoperit urme ale omului din Neanderthal. 
Inainte de cina si asfintit facem o drumetie la Groapa Ruginoasa - Valea Seaca. Zona este spectaculoasa, cu chei inguste intre peretii de stanca verticali, multe cascade si un tunel natural. Groapa Ruginoasa s-a format in urma eroziunii care a adus la suprafata straturile de cuartite, gresii si argile. Uriasa ravena de culoare ruginie are peste 20 de hectare si 100 m adancime. Optional putem avea si o experienta off-road pe Varful Cucurbata Mare (1800 m) din Mtii Bihorului
Pranz sub forma de picnic. Cazare la pensiunea din Arieseni. HB

Ziua 6 miercuri, 25 iulie

Dupa micul dejun, plecam spre Oradea, cu oprire la Pestera Ursilor, care ne incanta nu doar prin frumusetea stalagmitelor si stalactitelor de dimensiuni, forme si culori deosebite, dar si prin faptul ca aceasta a pastrat numeroase dovezi si fosile ale ursului de caverna disparut cu mai bine de 15000 in urma. Urmatoarea oprire este la alta impresionanta pestera, Meziad, cu portaluri impresionante. Pranzul sub forma de picnic.
Cazare dupa-amiaza tarziu, la Oradea, hotel central de 4*, Astoria. HB

Ziua 7 joi, 26 iulie 

Dupa ce servim micul dejun, vizitam orasul Oradea, oras multicultural si de patrimoniu, dar si imprejurimile. 
Cazarea hotel Astoria.

Ziua 8 joi, 27 iulie

Dupa micul dejun ne reintoarcem in rezervatia muntilor Apuseni, de aceasta data in cel de-al treilea judet, Cluj, unde putem avea o optiune de off-road pana in varful muntilor Vladeasa, cu o priveliste de vis asupra Apusenilor. Picnic la munte.
Cazarea in eleganta vila Roca, spa resort (aprox. 80 km de la Oradea). HB

Ziua 9 sambata, 28 iulie  

Dupa micul dejun, incepem o zi de aventuri si relaxare, cu o drumetie la spectaculoasa cascada Valul Miresei si barajul Dragan-Floroiu, al doilea baraj cel mai inalt din tara. 
Dupa pranzul picnic, ne intoarcem la vila pentru restul zilei, de rasfat si relaxare la piscina. HB
Cina de bun ramas.

Ziua 10 duminica, 29 iulie

Dupa micul dejun ne intoarcem spre casa, cu amintiri de neuitat.
Poate exista si optiunea de a prelungi cu inca o noapte de cazare sau a vizita orasul Cluj.

Aceasta calatorie include:

  • Cazare pentru 9 nopti
  • Mesele asa cum au fost indicate, 7 HB (mic dejun si pranz)
  • Ghid pentru unele drumetii pe munte
  • Insotitor de grup

Calatoria nu include:

  • Cina si bauturile din timpul meselor
  • Transportul 
  • Taxele de intrare cand este necesar la obiectivele turistice (aprox. 100 lei))
  • Drumetia off-road optionala (200 lei)
  • Echipamentul necesar pentru expeditii: bocanci pentru drumetii, imbracaminte speciala pentru munte (in straturi multe si subtiri), rucsac pentru apa si gustari, lanterna, ochelari de soare, sapca/palarie, pelerina de ploaie (daca e cazul).

Pretul acestei calatorii este de 2350 lei (persoana /camera dubla). Copiii de pana la 12 ani beneficiaza de un discount de 50%, daca au cazare in aceeasi camera cu parintii.
Pentru camera single se plateste un supliment de 770 lei.

Conditii contractuale – pentru rezervari ferme, este necesara plata unui avans de 1000 lei cel mai tarziu pana la data de 17 aprilie 2018.

Politica de anulare: Depozitele sunt neramburasabile cu o luna inaintea evenimentului. Toate anularile trebuie sa fie facute in scris.

Pentru mai multe informatii, puteti sa ne contactati prin email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau telefonic la numerele 0722 232810

Pin It