Va invitam la o calatorie pentru suflet, care poate ​deveni revelatoare prin declansarea ​unui proces de vindecare si de constientizare a menirii noastre pe acest pamant. Locurile sfinte ne conecteaza la cele mai puternice emotii spirituale, profund transformatoare.  

Calatoria ne ofera privilegiul de a cunoaste indeaproape un patrimoniu de cultura si de spiritualitate stralucit, aflat atat la Moscova, cat si la Sankt Petersburg, dar si reculegerea profunda in fata moastelor Sfantului Serafim de Sarov, cel mai iubit sfant al ortodoxiei ruse, despre care chiar Maica Domnului a spus: „El este din neamul nostru”. Sfantul a fost foarte iubit si cinstit si de catre Parintele nostru, Arsenie Boca. 

Dincolo de capodoperele artistice pe care le vom vedea in marile muzee, tinta noastra principala o reprezinta radacinile crestine si conexiunea la Imperiul Bizantin. 

Convertirea la crestinism a rusilor se petrece in secolele X-XI, cand Vladimir, cneazul de la Kiev, are o profunda experienta spirituala in marea biserica Sfanta Sofia, din Constantinopol: „acolo unde acei crestini il preamaresc pe Dumnezeul lor si nu mai stiam daca ne aflam in cer sau pe pamant. Stim numai ca acolo Dumnezeu salasluieste in mijlocul oamenilor”. Urmeaza botezul cneazului Vladimir si a intregului popor, in apele Niprului, savarsit de catre un mare sobor de preoti veniti de la Constantinopol, in anul 988. Iar apoi, un mileniu de ortodoxie profunda, din care si-a tras seva si ortodoxia romaneasca.