Va propunem, ca si in anul precedent, o excursie initiatica la Sarmizegetusa, pentru a ne reconecta la stramosii nostri, dar si la intreaga natura, exact atunci cand “cerurile sunt deschise”, in perioada de la solstitiul de vara si pana la sarbatoarea de Sanziene. Calatoria noastra se desfasoara intr-un moment cosmic de mare insemnatate, in care vom vizita locuri sacre onorand strabunii si sfintii nostri.

Pe langa cetatile dacice vom avea prilej de bucurie in a vizita Manastirea Prislop - mormantul parintelui Arsenie Boca - si Pestera Sfântului Ioan de la Prislop, locuri unde rugaciunea este puternica si auzita.

Calatoria noastra se desfasoara intr-un moment cosmic de mare insemnatate, motiv pentru care vom vizita locuri sacre si vom practica ceremonii de onorare a strabunilor si sfintilor nostri.

Programul propus este de patru zile si are urmatorul desfasurator:

Vineri, 20 iunie - Ne intalnim la pensiunea din Costesti-Orastie, la ora 17:00, pentru cazare si cina de la ora 18:30. Inainte de apusul soarelui ne indreptam spre Cetatea Costesti – Cetatea lui Burebista, pentru ceremonii sacre si meditatii, intr-un loc cu mare incarcatura energetica si spirituala. Pentru cei care doresc, sugestia este de a ramane pe o perioada cat mai lunga in acest loc pe timpul serii, deoarece spatiul este magic. In acest sens, va recomand sa aveti cu voi o saltea izopren, chiar daca temperatura poate fi placuta, asa cum s-a intamplat in 2012 si 2013. O astfel de experienta te face sa simti ca stelele pot fi atinse cu mana, iar noi suntem intr-adevar una cu intregul Univers. Orice dorinta manifestata in acest moment se implineste, deoarece "cerurile sunt deschise", asa cum se cunoaste din traditia populara.  
In acest sens recomandarea este ca plecarea din Bucuresti sa fie in jurul orei 09:00, pe traseul Pitesti - Sibiu – Sebes - Orastie, oferindu-va astfel posibilitatea de a ajunge la timp si totusi sa puteti face doua opriri scurte pentru cafea, eventual si o pauza de pranz pentru o ora, in Sibiu.  
Cina la ora 20.30, la pensiune.

Sambata, 21 iunie - Dupa micul dejun (ora 08:30), vizita la Cetatea Dacica Sarmizegetusa Regia, apoi ne intoarcem la pensiune pentru masa de pranz. Dupa amiaza ne indreptam spre Manastirea Prislop, la mormantul parintelui Arsenie Boca, si la Pestera Sfantului Ioan de la Prislop, locuri unde rugaciunea este puternica si auzita. Ziua continua cu vizita la Biserica Densus, cea mai veche biserica din piatra aflata in Romania, de o frumusete deosebita, apoi ne oprim sa vizitam cetatea romana, Sarmizegetusa Ulpia. 
Cina la ora 20:00, la pensiune. 

Duminica, 22 iunie - Dupa micul dejun (ora 08:00), plecam spre Manastirea Ramet, aflata la o distanta de 30 km de Alba lulia, un adevarat altar in aer liber, un spatiu de vis, cu o energie extrem de inalta, unde putem participa la liturghia de duminica, astfel incat rugaciunile si dorintele noastre din aceste zile sa fie o data in plus sacralizate. Apoi, ne indreptam spre Cetatea Alba Iulia, astfel incat sa fim martori (ora 12:00) la schimbarea garzii din cetatea veche, exceptional restaurata, prezenti la un moment deosebit si un spectacol unic. 
Ne intoarcem la pensiune ca sa servim masa de pranz, la ora 14:00, iar dupa-amiaza vizitam ultima cetate dacica, cea a tezaurului mult ravnit, Cetatea Blidaru, aflata pe un alt varf din Muntii Orastiei, cu o perspectiva ce taie rasuflarea, precum „o gura de rai pe-un picior de plai". Traseul este de dificultatea medie, cu o durata de doua ore.  
Ciina la ora 20.00, la pensiune.

Luni, 23 iunie - Dupa micul dejun (ora 08:30), vom merge la Cetatea Piatra Rosie. Dupa amiaza o dedicam vizitei la Cetatea Feţelor Albe, un loc de initiere al preoteselor dacice, insemnand un traseu montan de dificultate medie, pe o durata de aproximativ o ora si vom incheia la Sarmizegetuza cu o ceremonie. Cina este la pensiune, la ora 20:00, fiind urmata de ceremonialul focului pentru sarbatoarea de Sanziene, respectand obiceiul stravechi al coronitelor cu flori, trecute prin cele patru elemente: pamant, aer, foc si apa curgatoare.

Marti, 24 iunie, dupa micul dejun, ne vom intoarce spre casele noastre, cu amintiri de neuitat si, de ce nu, cu dorintele implinite. Ar fi o buna ocazie pentru noi sa alegem Transalpina, mentinand inca perspectiva inalta a zilelor petrecute in muntii Orastiei. Traseul este spectaculos, dar si cu un grad ridicat de dificultate pentru soferi, o adevarata incantare a sufletului, oferindu-ne ocazia sa alegem un drum putin aglomerat, unde se mai pot face popasuri memorabile.

Orastie-Sebes-Ranca-Horezu-Ramnicu Valcea-Pitesti-Bucuresti, traseu pe care se gasesc manastiri aflate in patrimoniul UNESCO, ca: Manastirea Polovragi, Manastirea Hurezi, Manastirea Bistrita, Manastirea Dintr-un Lemn, Manastirea Cotmeana si altele.

Costul acestui program este de 900 lei/ persoana in camera dubla, incluzand cazare patru nopti, pensiune completa, programul excursiilor si ceremoniilor, insotiti si de un ghid, care este bun cunoscator al locurilor. Pentru copiii care insotesc un adult si dorm in aceeasi camera cu acesta, pretul este redus cu 50%.

Nu este inclus in pret transportul, se face prin mijloace proprii.

Pentru detalii ne puteti contacta la: Sediul CEDA, str. Viitorului nr.14, parter, sector 2, Bucuresti. Telefon: 0728 101 854, 021 344 55 20.
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Inscrierea si plata avansului de 30% se fac pana la 16.06.2014

 

Pin It